Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Τα δρομολόγια των ΜΜΜ της Αθήνας τις μέρες των Χριστουγέννων

0
Μεταβάλλονται και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σημειώνεται ότι μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου 2025, ο ΟΑΣΑ αλλά και η ΣΤΑΣΥ δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει επισήμως τον προγραμματισμό, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις...

Εμπλοκή αστυνομικών και σεκιουριτάδων στη σπείρα των πορτοφολάδων του Μετρό

Share

    Μερίδιο από τα κέρδη της σπείρας των πορτοφολάδων του Μετρό έπαιρναν υπάλληλοι εταιρειών σεκιούριτι ή ακόμα και αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, σύμφωνα με το Βήμα. Η σπείρα, μία από τις μεγαλύτερες που έχει ποτέ εξαρθρωθεί αφού αποτελούταν από 50 περίπου μέλη, δρούσε για μία δεκαετία κάτω από τη μύτη αστυνομικών και σεκιουριτάδων.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τη δικογραφία της υπόθεσης, αστυνομικοί φέρονται να εντόπιζαν κατά καιρούς μέλη της σπείρας επί τω έργω, αλλά τους άφηναν ελεύθερους με προειδοποίηση για να μην μπλέκουν με γραφειοκρατικές διαδικασίες.

    Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της δικογραφίας είναι στιχομυθίες μίας γυναίκας, μέλους της συμμορίας με οργανωτικό ρόλο, που αναφέρεται σε σύλληψή της –τον περασμένο Απρίλιο- από αστυνομικούς του Τμήματος Ακρόπολης και οι οποίοι την άφησαν ελεύθερη πιθανόν γιατί ήθελαν ν αποφύγουν τον …κόπο του σχηματισμού σχετικής δικογραφίας.

    Ακόμη σε άλλες συνομιλίες τα μέλη της συμμορίας φαίνονται να έχουν επαφές με φρουρούς του Μετρό (ιδιωτικούς ή ανδρες της ΕΛ.ΑΣ) που μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία τους γιατί δεν πληρώνονται για τις πληροφορίες που παρέχουν. Και οι οποίοι μάλιστα ζητούν επαφή με τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας.

    Σημαντικό τμήμα της δικογραφίας αφορά συνομιλίες δύο δικηγόρων με μέλη της συμμορίας όπου προχωρούν σε μεθοδεύσεις ώστε οι κλέφτες των πορτοφολιών να αποκτήσουν άδειες εργασίας και να εμφανίζουν πιθανόν ψεύτικες διευθύνσεις κατοικίας ώστε να έχουν θετική μεταχείριση στα δικαστήρια

    Σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζεται πως η σπείρα είχε τη δυνατότητα να διαπράττει τουλάχιστον 15 κλοπές πορτοφολιών κάθε ημέρα, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, ποσό που υπερβαίνει τα 3.500 ευρώ την ημέρα.

    Εκτιμάται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει περισσότερες από 4.000 κλοπές πορτοφολιών, ενώ τα κέρδη από την πολύχρονη εγκληματική τους δραστηριότητα, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

    Δείτε επίσης:

    Πηγή: Το Βήμα

 
 

Διαβάστε Περισσότερα