Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Ξεκίνησε -στα κρυφά- η έκδοση των νέων ATHENA CARD

Share

    Στα κρυφά, χωρίς καμία ανακοίνωση από την πλευρά του ΟΑΣΑ, ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες η έκδοση των ATH.ENA CARD, των νέων προσωποποιημένων καρτών που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

    Η έκδοση των ATH.ENA CARD γίνεται δοκιμαστικά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στους σταθμούς Σύνταγμα, Δουκίσσης ΠλακεντίαςΑγία Μαρίνα, Ανθούπολη και Ελληνικό του Μετρό. Προς το παρόν η αίτηση για την κάρτα γίνεται ταυτόχρονα με την έκδοσή της στα παραπάνω εκδοτήρια καθώς δεν βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία η ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ που θα δέχεται online αιτήσεις συντομεύοντας τη διαδικασία της έκδοσης.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «φορτίσουν» την ATH.ENA CARD με απεριόριστες μετακινήσεις για 30 ημέρες, 90 ημέρες, 180 ημέρες ή 360 ημέρες. Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η έκδοση καρτών μειωμένου κομίστρου. Σε αντίθεση με τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η ισχύς των ATH.ENA CARD δεν ξεκινά από την πρώτη ημέρα του μήνα αλλά από την ημέρα που θα γίνει η πρώτη επικύρωσή της.

    Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της ATH.ENA CARD είναι η αστυνομική ταυτότητα καθώς και ένα έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο αριθμός ΑΜΚΑ του κατόχου της κάρτας. Κατά την έκδοση της κάρτας, ο εκδότης βγάζει επίσης τη φωτογραφία του κατόχου της, άρα δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση τυπωμένης φωτογραφίας.

    Για άλλη μία φορά πάντως είναι εντυπωσιακή η πλήρης απουσία επικοινωνιακής πολιτικής από την πλευρά του ΟΑΣΑ. Ως σήμερα ο ΟΑΣΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ο ΟΑΣΑ επίσης δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση για την (έστω και δοκιμαστική) έναρξη της έκδοσης των καρτών.

    Σε λίγες μέρες το Athens Transport θα δημοσιεύσει αναλυτικό οδηγό για την έκδοση και την χρήση της ATH.ENA CARD, όπως έγινε και στην περίπτωση του ATH.ENA TICKET.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα