Ξεκίνησε -στα κρυφά- η έκδοση των νέων ATHENA CARD

Στα κρυφά, χωρίς καμία ανακοίνωση από την πλευρά του ΟΑΣΑ, ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες η έκδοση των ATH.ENA CARD, των νέων προσωποποιημένων καρτών που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Η έκδοση των ATH.ENA CARD γίνεται δοκιμαστικά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στους σταθμούς Σύνταγμα, Δουκίσσης ΠλακεντίαςΑγία Μαρίνα, Ανθούπολη και Ελληνικό του Μετρό. Προς το παρόν η αίτηση για την κάρτα γίνεται ταυτόχρονα με την έκδοσή της στα παραπάνω εκδοτήρια καθώς δεν βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία η ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ που θα δέχεται online αιτήσεις συντομεύοντας τη διαδικασία της έκδοσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «φορτίσουν» την ATH.ENA CARD με απεριόριστες μετακινήσεις για 30 ημέρες, 90 ημέρες, 180 ημέρες ή 360 ημέρες. Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η έκδοση καρτών μειωμένου κομίστρου. Σε αντίθεση με τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η ισχύς των ATH.ENA CARD δεν ξεκινά από την πρώτη ημέρα του μήνα αλλά από την ημέρα που θα γίνει η πρώτη επικύρωσή της.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της ATH.ENA CARD είναι η αστυνομική ταυτότητα καθώς και ένα έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο αριθμός ΑΜΚΑ του κατόχου της κάρτας. Κατά την έκδοση της κάρτας, ο εκδότης βγάζει επίσης τη φωτογραφία του κατόχου της, άρα δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση τυπωμένης φωτογραφίας.

Για άλλη μία φορά πάντως είναι εντυπωσιακή η πλήρης απουσία επικοινωνιακής πολιτικής από την πλευρά του ΟΑΣΑ. Ως σήμερα ο ΟΑΣΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ο ΟΑΣΑ επίσης δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση για την (έστω και δοκιμαστική) έναρξη της έκδοσης των καρτών.

Σε λίγες μέρες το Athens Transport θα δημοσιεύσει αναλυτικό οδηγό για την έκδοση και την χρήση της ATH.ENA CARD, όπως έγινε και στην περίπτωση του ATH.ENA TICKET.

9 Comments

  1. Αναρωτιέμαι εάν θα βλέπουμε κάπως το υπόλοιπο σε μέρες στην κάρτα ή εάν θα πρέπει να μετράμε μέρες γιατί με την ανανέωση ανά 30 δεν θα γίνετε ανανέωση πρώτη του μηνός.

    Παίρνοντας ‘ετήσια’ κάρτα για 360 μέρες όχι μόνο θα πρέπει να προσέχουμε ότι η ανανέωση θα είναι 5 μέρες πριν αλλά και το εάν ο χρόνος είναι δίσεκτος. Πραγματικά ελπίζω να βλέπουμε κάπως τον υπολειπόμενο χρόνο.

    Εάν μπορούσαμε να φορτίζουμε τις κάρτες online και να ελέγχουμε το υπόλοιπο θα ήτανε φανταστικό αλλά φοβάμαι πως αυτή η ιδέα θα μείνει εκεί, στον κόσμο του φανταστικού.

    • Έχω την εντύπωση πως όταν χτυπάς το εισιτήριο στο κάθε μηχάνημα σε ενημερώνει για το πόσο καιρό θέλει ακόμα για να λήξει η κάρτα από την οθονη.

  2. Πιλοτικό πρόγραμμα είναι ρε παιδιά.. λογικό είναι να τρέχει έτσι ώστε να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις! και το τελικό προϊόν να είναι αντάξιο των προσδοκιών! όλες οι εταιρίες όταν βγάζουν ένα καινούριο προϊόν αυτό κάνουν!

    Ὰσχετο αλλά πολύ κόπος και όχι αποδοτικός! Κανονικά έπρεπε να είμαστε σαν το Ταλίν. όλα ΔΩΡΕΑΝ!

    • Δέν είναι δωρεάν στο Tallinn, για να μπορέσεις να βγάλεις κάρτα πρέπει να είσαι κάτοικος της πόλης και να πληρώνεις 1000 € ! τον χρόνο από τους φόρους σου στον δήμο!. Επίσεις το Tallinn δεν μπορεί να συγκριθεί καν σε μέγεθος – άρα και κόστος με την Αθήνα 542,983 κάτοικοι vs 4,173,542 οι μητροπολιτικές περιοχές. Ένας λαικιστής Δήμαρχος το έκανε εκεί για να πάρει ΧΟΝΤΡΑ λεφτά από τον κρατικό προυπολογισμό.
      https://www.theguardian.com/cities/2016/oct/11/tallinn-experiment-estonia-public-transport-free-cities
      https://en.wikipedia.org/wiki/Tallinn#Transport
      https://en.wikipedia.org/wiki/Athens#Transport

    • Ναι, το γεγονός ότι στο site του ΟΑΣΑ δεν υπάρχει λέξη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η είδηση βγαίνει σε site δημοσιογράφου που πληρώνεται από τον ΟΑΣΑ είναι μέρος του σχεδιασμού. Για το ATH.ENA TICKET που κυκλοφορεί εδώ και μήνες για ποιο λόγο η μόνη πηγή online ενημέρωσης είναι αυτή εδώ η σελίδα;

    • Εαν όμως δεν το πουν και πουθενά πως θα πάει ο κόσμος να βγάλει τις κάρτες για να δοκιμάσουν το σύστημα;;; Δεν υπάρχει τπτ επίσημο από ΟΑΣΑ… Και γενικά για όλο αυτό το διάστημα από το Φεβρουάριο που ξεκίνησε πιλοτικά δλδ δεν εχει πει τπτ. Μόνο δύο δελτία τύπου θυμάμαι ένα στην αρχή Φεβρουαρίου ότι ξεκινάει και ένα πριν λίγες μέρες που πήραν το οκ από την αρχή προστασιας. Εεε δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά… Και εγώ τυχαία ρώτησα στο Σύνταγμα και το έμαθα… Πώς θα εμπιστευτεί ο κόσμος το νέο μέσο εάν υπάρχει αγνοια;;; Ακούγεται ότι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν σιγά σιγά να κλείνουν τις πόρτες στο μετρό… Γελάω…

  3. Θα υπάρχει δυνατότητα μετατροπής των ετήσιων καρτών που τρέχουν τώρα για το έτος 2017 ή θα τρέχουμε πρωτοχρονιάτικα; Καθώς σύμφωνα με το άρθρο: “Σε αντίθεση με τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η ισχύς των
    ATH.ENA CARD δεν ξεκινά από την πρώτη ημέρα του μήνα αλλά από την ημέρα
    που θα γίνει η αγορά της.”

  4. Ότι να’ναι πραγματικά!
    Μήπως ήθελαν να γλιτώσουν τις μεγάλες ουρές και να δουν πως πάει; Να διορθώσουν τυχόν προβλήματα; ποιος ξέρει

Comments are closed.