Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Σπίρτζης: Κάποτε το Μετρό πρέπει να σταματήσει να επεκτείνεται

Share

    Το τέλος των επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης θέλει να δει «κάποια στιγμή» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης, σύμφωνα με συνέντευξή του. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο υπουργός εξέφρασε τη γνώμη πως οι επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας γίνονται εις βάρος της περιφέρειας και έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα ο υπουργός, που ειρήσθω εν παρόδω έχει υπάρξει πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, δήλωσε τα εξής: «Καλό θα είναι να σταματήσει κάποτε. Δηλαδή να ολοκληρωθούν τα έργα και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και να σταματήσει να μεγαλώνει και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουμε […] να αποκτήσουμε παραγωγική δομή, επομένως να έχουμε αποκέντρωση και οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, άρα και πληθυσμό. Γιατί όταν έχουμε το 80% του λαού μας στα δύο μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα είναι προφανές ότι δεν θα έχουμε ποτέ παραγωγική δομή.»

    Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική του υπουργού αν σήμερα το Μετρό της Αθήνας σταματούσε να επεκτείνεται, μέρος του πληθυσμού θα αποφάσιζε να μετακινηθεί στην περιφέρεια. Μάλλον ο υπουργός δεν έχει προσέξει ότι το Μετρό επεκτείνεται μέσα στην πόλη, ακόμα και σε περιοχές του κέντρου και όχι έξω από αυτή, δηλαδή δε συμβάλει στη μεγέθυνση της πρωτεύουσας.

    Δύσκολο είναι επίσης να κατανοήσουμε πως σχετίζεται η βελτίωση και αναβάθμιση των μετακινήσεων αλλά και της ζωής στην Αθήνα (γιατί αυτό προκαλούν οι επεκτάσεις του Μετρό) με τα προβλήματα της περιφέρειας. Ποιους ακριβώς συμφέρει να συντηρείται ο μύθος πως όποιο έργο γίνεται στην Αθήνα, γίνεται εις βάρος της υπόλοιπης Ελλάδας;

    Χρειάζεται προσπάθεια για να δώσει κανείς αρνητική χρειά σε κάτι τόσο θετικό όπως οι επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας, αλλά οι δυνάμεις της μιζέριας το κατάφεραν κι αυτό. Ευτυχώς οι περισσότεροι Αθηναίοι που δεν μετακινούνται με υπουργικές λιμουζίνες, θυμούνται την πόλη πριν και μετά το Μετρό και μπορούν να κρίνουν.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα