Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ: Πάνω από 4 ώρες η αναμονή για ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταλαιπωρία των επιβατών για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Πολύωρη ταλαιπωρία υφίστανται οι επιβάτες, που επιθυμούν να εκδώσουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, προσωποποιημένο ή ανώνυμο, στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ και οι ουρές στα εκδοτήρια είναι καθημερινές.

Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε! Οι εργαζόμενοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και να στηρίξουν το σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Είχαν δε επισημάνει, από πολύ νωρίς, τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του νέου συστήματος και κατέθεσαν έγκαιρα προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, ακριβώς για να γίνει ομαλά η μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Όμως, αντί να εισακουστούμε, από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ, δεχθήκαμε ανοίκειες επιθέσεις και συκοφαντίες από την ηγεσία του υπουργείου.

Παράλληλα έγιναν βεβιασμένες ενέργειες και λήφθηκαν βιαστικές αποφάσεις, που μεγέθυναν τα προβλήματα και δημιούργησαν τις απαράδεκτες εικόνες των τελευταίων ημερών στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, για τις οποίες οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη είναι οι εργαζόμενοι.

Μια σειρά από δυσλειτουργίες, ελάχιστα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας, ένα σύστημα το οποίο εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα και να «σέρνεται» όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν οι χειριστές εκδότες μας, έχουν ως αποτέλεσμα την μεγάλη συσσώρευση ανθρώπων σε ατελείωτες ουρές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απατούνται πλέον των τεσσάρων!!! ωρών αναμονής, με αυξητικές τάσεις τις επόμενες ημέρες αφού η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει

Το δια ταύτα είναι κωμικοτραγικό. Κωμικό γιατί είναι κυριολεκτικά για γέλια ο σχεδιασμός και το τραγικό από την άλλη γιατί η ταλαιπωρία των επιβατών μας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                              Π. Κοντογιάννης