Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ: Πάνω από 4 ώρες η αναμονή για ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταλαιπωρία των επιβατών για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Πολύωρη ταλαιπωρία υφίστανται οι επιβάτες, που επιθυμούν να εκδώσουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, προσωποποιημένο ή ανώνυμο, στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ και οι ουρές στα εκδοτήρια είναι καθημερινές.

Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε! Οι εργαζόμενοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και να στηρίξουν το σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Είχαν δε επισημάνει, από πολύ νωρίς, τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του νέου συστήματος και κατέθεσαν έγκαιρα προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, ακριβώς για να γίνει ομαλά η μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Όμως, αντί να εισακουστούμε, από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ, δεχθήκαμε ανοίκειες επιθέσεις και συκοφαντίες από την ηγεσία του υπουργείου.

Παράλληλα έγιναν βεβιασμένες ενέργειες και λήφθηκαν βιαστικές αποφάσεις, που μεγέθυναν τα προβλήματα και δημιούργησαν τις απαράδεκτες εικόνες των τελευταίων ημερών στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, για τις οποίες οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη είναι οι εργαζόμενοι.

Μια σειρά από δυσλειτουργίες, ελάχιστα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας, ένα σύστημα το οποίο εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα και να «σέρνεται» όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν οι χειριστές εκδότες μας, έχουν ως αποτέλεσμα την μεγάλη συσσώρευση ανθρώπων σε ατελείωτες ουρές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απατούνται πλέον των τεσσάρων!!! ωρών αναμονής, με αυξητικές τάσεις τις επόμενες ημέρες αφού η καταληκτική ημερομηνία πλησιάζει

Το δια ταύτα είναι κωμικοτραγικό. Κωμικό γιατί είναι κυριολεκτικά για γέλια ο σχεδιασμός και το τραγικό από την άλλη γιατί η ταλαιπωρία των επιβατών μας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                              Π. Κοντογιάννης

54 Comments

 1. Εγώ βλέπω τίτλους (και τα έχω διαβάσει κιόλας αλλά δέχομαι την δυσπιστία σας) ” στο τέλος Αυγούστου η έξυπνη καρτα” και “έξυπνη κάρτα από τέλος Αυγούστου” εάν δείτε και εσείς τις εικόνες στο παραπάνω σχόλιο. Εάν μέσα λοιπον έλεγε ότι η έκδοση ΘΑ ξεκινήσει από τέλος Αυγούστου σημαινει ότι ΘΑ ξεκινήσει. Οντως είχαμε ενημέρωση από 1 Φεβρουαρίου από όλα τα μεγάλα μέσα και εφημερίδες. Κάθε φορά όμως με διαφορετική ανακοίνωση. Στα μέσα Αυγούστου είπαν για την έναρξη των προσωποποιημένων καρτών στα τέλη Αυγούστου.

  Εγω πως το έμαθα και την έβγαλα από τον Σεπτέμβριο. Μου το είπε κανένας μάντης;; Εάν δεν υπήρχε ενημέρωση δεν θα μπορούσα να το είχα μάθει και να την βγάλω δύο μήνες πρίν. Νομίζω θα συμφωνήσετε σε αυτό έτσι;;

 2. Οι φοιτητές μπορούν να βγάλουν athena card ή δεν ειναι ακόμα διαθέσιμο για αυτους που δικαιούνται μειωμένο? Υποτίθεται δεν εχει ανακοινωθεί ακομα και ξέρω ατομα που εχουν βγάλει μειωμενο…

  • Έχει ξεκινήσει η έκδοση μειωμένων καρτών για όλους που δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο, και για τους φοιτητές.

   • ευχαριστώ για την απάντηση. Επίσης επειδή κάποιος συνάδελφος ρώτησε τι θα γίνει με την ετήσια που έχει του είπαν ότι με την μέχρι τωρα ενημέρωση θα μείνει με την χάρτινη και απλά θα υπάρχει μπάρα ανοιχτή για αυτές τις περιπτώσεις και θα περνάει εκει… (αυτό του είπαν στο τηλ αριθμό του οασα)

    • Σωστό αυτό.. αλλά πιστεύω μόλις χαλαρώσει η κίνηση στους σταθμούς θα σας την αλλάξουν και εσάς. Απλά επειδή τώρα εχει πάρα πολύ κόσμο στα ταμεία και επειδή εσείς είστε ένα πιο μικρό μερίδιο του κοινού έχουν δώσει εκεί προτεραιότητα.

 3. Δεν ξέρω τι είναι χρονοδιάγραμμα και τι όχι….ούτε τι είναι σκόρπια πληροφορία. Ξέρω ότι εγώ ενημερώθηκα από εφημερίδες και τηλεόραση από μέσα Αυγούστου για την προσωποποιημένη κάρτα και αρχές Σεπτεμβρίου την είχα στα χέρια μου… Θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας.. αλλά δεν το έκανε… Προφανώς αυτές τις πληροφορίες δεν τις έβγαλαν οι δημοσιογράφοι από το κεφάλι τους. Κάποια από τον ΟΑΣΑ θα το είπε.

  • Εντάξει, είσαι πανέξυπνος, αποτελείς εξαίρεση.
   Οι υπόλοιποι χαζοί δεν είχαν προβλέψει πότε θα ξυπνούσε ο Υπουργός για να αποφασίσει να σταματήσει να εκδίδει χάρτινα κουπόνια και να κλείσει τις πύλες εισόδου.
   Ίσως οι υπόλοιποι χαζοί μπερδεύτηκαν από το γεγονός πως οι εκδότες έλεγαν πως θα υπάρχουν χάρτινα κουπόνια ως τον Ιανουάριο και ίσως δεν είχαν την δικιά σου πνευματική ανωτερότητα για να συμπεράνουν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το χάρτινο εισιτήριο που κανονικά πωλούν έως και σήμερα οι αυτόματοι πωλητές.

   • Δεν νομίζω ότι η ενημέρωση είναι δείγμα εξυπνάδας. Το διάβασα στον ιντερνέτ κατέβηκα σε ένα σταθμό ρωτησα και την εβγαλα. Εάν το θεωρείτε αυτό κάτι που δεν μπορει να κάνει ο μέσος επιβάτης τότε είναι αλλού το πρόβλημα… Εμένα οι εκδοτες μια χαρά μου είπαν ότι ξεκίνησε και μου την έβγαλαν.

    Από την 1 Φεβρουαρίου έχει ξεκινήσει. Αυτό λέμε τόση ώρα… Κανένας δεν είπε έστω και μια φορά δοκιμαστικά να δει τι είναι αυτά τα λευκά νέα μηχανήματα. Εεε εάν ο ΟΑΣΑ μας αφήσει και 5ετια θα θέλαμε.. δεν νομίζω από τη στιγμή που έχουν βγάλει τουλάχιστον 3 δελτία τύπου από το Φεβρουάριο για την μετάβαση στο νέο σύστημα να χρειάζεται κάποια πνευματική ανωτερότητα για να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν. Αλά για αυτό ειναι αυτά τα προβλήματα γιατί έτσι είμαστε. Εαν δεν μας αναγκάσουν δεν αλλάζουμε…. Καλά να πάθουμε

   • Επίσης και αυτό με τον Ιανουάριο να ισχύει που λετε, ξέρετε τι θα άλλαζε. Αντί να την κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση θα την καναμε τον Δεκέμβριο. Είχαν 9 μήνες για να αλλάξει στο ηλεκτρονικό εισιτήριο το επιβατικό κοινό, τι θα άλλαζε σε δύο;;;

 4. Θα βγάλουν χάρτινες κάρτες για τον Νοέμβριο τελικά;
  Εγώ που δεν θέλω να καταγράφονται οι διαδρομές που κάνω, πως θα μπορώ να μετακινούμαι χωρίς ηλεκτρονική κάρτα;

  • Όχι δεν θα βγουν χάρτινες κάρτες για τον Νοέμβριο. Εάν δεν θέλετε την προσωποποιημένη κάρτα αναγκάστηκα την ανώνυμη. Μην ανησυχείτε για τις διαδρομές σας ολα κρυπτογραφούνται δεν μπορεί να ξέρει κανείς που πήγατε…

    • Όχι στην ανώνυμη κάρτα μπορείς να βάλεις όλους τους τύπους κομίστρου μικρότερους των 30 ημερων. Για την έκδοση δεν κοστίζει τιποτα. Και δεν υποστηρίζει και μειωμένο κομιστρο.

     Επίσης μπορείς να αποθηκεύσεις και χρηματικό ποσό.

     • συγνώμη που ρωτάω, αλλά για να καταλάβω αυτή η κάρτα θα είναι ανώνυμη; δεν θα δώσω τα στοιχεία μου;

     • Η προσωποποιημένη κάρτα δεν είναι ανώνυμη. Αφού το χρησιμοποιείς 20x2x1.40 δεν σε συμφέρει να βγάλεις ανώνυμη, θα σου στοιχίζει πιο ακριβά.

     • κατάλαβα και σε ευχαριστώ. γιατί όμως οι μαλάκες δεν βγάζουν ανώνυμες μηνιαίες με 30 ευρώ; γιατί τα θέλουν τα στοιχεία μας;

     • μάλιστα κατάλαβα θα γινόταν πανηγύρι… τουλάχιστον να αφήσουν και τις χάρτινες για όσους δεν θέλουν να καταγράφονται οι μετακινήσεις τους

     • Δεν θα το κάνουν αυτό. Αν πάντως σε καθησυχάζει, η κάρτα σου θα είναι συνδεδεμένη και με έναν 8ψήφιο κωδικό που τον γνωρίζεις μόνο εσύ, επομένως δεν νομίζω ότι είναι δυνατή η αυτόματη σύνδεση κάρτας-ατόμου χωρίς αυτόν.

     • Όχι φίλε δεν με καθυσηχάζει καθόλου γιατί οι κωδικοί σπάνε, άσε που δεν εμπιστεύμαι και όσους θα διαχειρίζονται τις καταγραφές στα μηχανήματα. Το βλέπω πάντως και εγώ πως εκεί το πάνε στο να καταργήσουν τελείως τις χάρτινες κάρτες. Προς το παρόν προσωπικά εγώ δεν θα βγάλω κάρτα ηλεκτρονική και θα το πάω βλέπωντας και κάνοντας. Καλή συνέχεια να έχεις και συγνώμη που στα έπρηξα.

     • Δεν είναι απλά κλειδωμένο με αυτόν τον κωδικό για να σπάσει. Παράγεται βάση του κωδικού που δίνεις μια hash value η οποία δεν μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί. Εξάλλου και πριν οι κάρτες είχαν όνομα αριθμό ταυτότητας και φωτογραφία.

     • Μα ο σκοπός είναι να καταργηθούν τα χάρτινα εισιτήρια και κάρτες. Αν δεν βγάλεις κάρτα ανώνυμη ή προσωποποιημένη ή εισιτήριο δεν θα μπορείς να μπαίνεις.
      Και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην database με τις διαδρομές, από κανένα. Και οι διαδρομές καταγράφονται μέχρι 3 μήνες πριν.

      Σε άλλες πόλεις στον κόσμο δεν βλέπω να έχουν πρόβλημα με τις κάρτες η οποίες είναι και ανώνυμες και καταγράφουν διαδρομές, π.χ. Λονδίνο.

 5. 1) Γιατί συνεχίζουν να μιλούν οι εργαζόμενοι για προβλήματα και δυσλειτουργίες; Έχω προσωποποιημένη κάρτα, την φορτώνω κανονικά, κάνω τη δουλειά μου κανονικά. Οι κάρτες εκδίδονται κανονικά από τα εκδοτήρια. Ποια είναι τέλος πάντων τα προβλήματα; Μήπως το πρόβλημα τελικά είναι ότι τους χαλάει το γεγονός ότι σταματάει η ”μάσα” τόσων ετών;
  2) Για τις ουρές φταίει μόνο το υπουργείο με τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα ή μήπως και οι επιβάτες, που τρέχουν για όλα την τελευταία στιγμή και πηγαίνουν συνήθως τις ώρες αιχμής και μάλιστα σε πολύ κεντρικούς σταθμούς; Πολλά εκδοτήρια μη κεντρικών σταθμών (π.χ. Αιγάλεω, Αγία Μαρίνα) κλείνουν 21:30 και βλέπω από 0 έως ελάχιστα άτομα να περιμένουν…
  3) Αρκετοί από τους επιβάτες που τώρα ”τρέχουν και δεν φτάνουν”, γιατί προς το τέλος Σεπτεμβρίου σχημάτιζαν ουρές στο Σύνταγμα, προκειμένου να ανανεώσουν τις ΧΑΡΤΙΝΕΣ κάρτες τους απεριορίστων διαδρομών, ενώ γνώριζαν ότι αργά ή γρήγορα θα κληθούν να τις αντικαταστήσουν με ηλεκτρονικές;

  • 1) Πέρα από τη μάσα (που δεν ξέρω πόσοι βάζανε χέρι) και επειδή με τα χάρτινα στα εκδοτήρια τρέχανε μια βδομάδα και αράζανε 3. Με τις προσωποποιημένες, μέχρι Γεννάρη θα τρέχουν δίχως αύριο.

   2) Το χρονοδιάγραμα είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Από εκεί και πέρα, η περιοχή ξερωγώ από Φάληρο ως Δραπετσώνα που έχει όλο και όλο ένα εκδοτικό τι να κάνει; Να μετακομίσει Άγια Μαρίνα; Δε γίνεται να κάνεις υπολογισμούς πιστεύοντας ότι οι επιβάτες είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σφαιρίδια.

   3) Χάρτινες ο ΟΑΣΑ κατάφερνε σε 1 βδομάδα να πουλήσει 250-300Κ. Πλαστικές έχει πουλήσει σε 3 βδομάδες το 1/5 (50Κ). Λες να έπεσε η ζήτηση ή απλά είναι ανεπαρκής η προσφορά;

   • 1) Έχετε δίκιο είναι και αυτό αλλά δεν παύει να γκρινιάζουν χωρίς λόγο απλά για να κάθονται

    2) ούτε όλος ο κόσμος είναι στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια όμως. Και συγγνώμη ποιο είναι πιο εύκολο;; Να πας 6 στάσεις πιο μακρυά από το κέντρο ή να περιμένεις 1.30 ώρα στο Σύνταγμα;;;

    3) μα αυτό λέμε δεν πάει ο κόσμος. Δεν ξέρω γιατί… Ο ΟΑΣΑ σίγουρα μπορεί να βγάλει και άλλες στη μέρα… Απλά δεν πάνε…

    • 2) Νομίζω ο καθένας προσπαθεί να εξυπηρετηθεί από το σταθμο που είναι κοντά στο σπίτι ή κοντά στη δουλειά. Να πάει σε τρίτο σταθμό νομίζω είναι ρίσκο (αφού δεν έχει εμπειρία από την κίνηση).

     3) Με βάση αυτό που βλέπω, ο κόσμος πηγαίνει. Και η αναμονή που δέχεται υπομείνει είναι πολλαπλάσια από αυτή που θα ανεχότανε με το χάρτινο. Απλά η διαδικασία είναι πιο αργή (από σχεδόν μισό λεπτό, είμαστε στα 3-5) και τα σημεία λιγότερα.

     • Η διαδικασία είναι αργή γιατί το μισό προσωπικό δεν ξέρει τι του γίνεται. Η το κάνουν επίτηδες για να καθυστερούν και να σαμποτάρουν το νέο εισιτήριο (για τους λόγους που λέγαμε στην 1 παρένθεση) ή δεν έχουν επαφη με υπολογιστή. Γιατί το πρόγραμμα το είδα πως λειτουργεί. Είναι πανευκολο.2 κουτιά συμπληρώνεις. Η διαδικασία δεν διαρκεί κανονικά (εάν ένας υπάλληλος δεν χασομεραει) πάνω από 2 λεπτά.. ειδικά τώρα που τις δίνουν και άδειες.. τίποτα 2 λεπτά μαχιμουμ

   • 1) Ας τρέξουν. Μετά από αυτό το τρέξιμο όμως, δεν θα αράζουν απλά, ”ζωάρα” θα κάνουν, αφού πλέον οι επιβάτες δεν θα πηγαίνουν στα εκδοτήρια για την ανανέωση των καρτών τους, αλλά στους αυτόματους πωλητές, εκτός από ορισμένους ηλικιωμένους.

    2) Ο μέσος όρος των επιβατών δεν νομίζω να κινείται Φάληρο-Δραπετσώνα-Πειραιά και πουθενά αλλού. Όλο και κάποια δουλειά θα έχει σε κάποια άλλη περιοχή, που θα τον εξυπηρετεί κάποιο άλλο εκδοτήριο, που δεν έχει τόσο κόσμο. Αλλά και πάλι, από το να περιμένει κάποιος 2 ώρες στην ουρά, είναι άραγε κάτι δύσκολο να πάρει το Μετρό και να πάει σε 15-20 λεπτά σε άλλον σταθμό, που δεν έχει τόσο κόσμο; Από εκεί και πέρα, δεν είναι μόνο θέμα σταθμού, αλλά και τι ώρα θα τον επισκεφθείς.

    3) Το 54% των επιβατών ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπου για τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών των επιβατών δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία έκδοσης των ηλεκτρονικών καρτών, ενώ παράλληλα η αντικατάσταση των τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Όταν για έναν τόσο μεγάλο αριθμό επιβατών δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία έκδοσης των ηλεκτρονικών καρτών, τι σύγκριση να κάνουμε σε σχέση με τις χάρτινες;

    • Το 250.000 έχει να κάνει με κάρτες των 30 και 15 ευρώ.
     Η σύγκριση είναι ανάμεσα σε αυτές.

     Για τις άλλες κατηγορίες συμφωνώ και επαυξάνω. Συνολικά πιστευω θα χρειαστούμε κάπου 1 εκατομύριο προσωποποιημένες για να μπορούν να κλείσουν οι πύλες (όχι οι μισές, όλες). Αλλά ας πούμε αυτό θα αργήσει.

     Δε θα έπρεπε όμως κατ’ελάχιστο να προλάβουν να αντικαταστήσουν τις κάρτες απεριορίστων; Δυστυχώς απέχουμε πολύ.

     • Ότι απέχουμε αρκετά μέχρι να κλείσουν οι πύλες, είναι γεγονός.
      Και επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι εντελώς λάθος η βάση σύγκρισης που κάνει ο ΟΑΣΑ ή το υπουργείο και λέει ότι υπάρχουν 250.000 χάρτινες κάρτες απεριορίστων και έχουν βγει μέχρι στιγμής 45.000 ηλεκτρονικές (άρα απομένουν ακόμη 205.000 χάρτινες να αντικατασταθούν), γιατί υπάρχουν άνθρωποι όπου δεν είχαν χάρτινη κάρτα πριν, αλλά απέκτησαν τώρα ηλεκτρονική προσωποποιημένη. Που σημαίνει ότι ακόμη και τις 250.000 ηλεκτρονικές κάρτες να φτάσουμε, δεν σημαίνει ότι θα έχουν αντικατασταθεί όλες οι χάρτινες. Πρέπει να εκδοθούν πολύ περισσότερες ηλεκτρονικές κάρτες από 250.000 για να κλείσουν οι πύλες.

     • Συμφωνώ. Νομίζω ότι προσπαθούν (σωστά) να δώσουν μια προτεραιότητα στις κάρτες απεριορίστων. Στην αρχή πχ βγάζανε προσωποποιημένη μόνο με ταυτόχρονη αγορά κάρτας, και ακόμα και σήμερα η διαδικασία με τους φακέλους είναι μόνο για κατόχους κάρτας.

      Για τους δικαιούχους μειωμένου γίνονται διάφορες πατέντες όπως έκδοση μειωμένου athena ticket 10+1, το οποίο στη σελίδα δεν υπάρχει.

      Για τις κάρτες απεριορίστων όμως, το πρόβλημα είναι επιτακτικό: σε μια βδομάδα οι 250.000 κάρτες του σεπτεμβρίου λήγουν. Στο πιο αισιόδοξο των σεναρίων θα έχουν προλάβει να πάρουν πλαστικές 100.000 από τους κατόχους τους. Για τους υπόλοιπους 150.000 τι θα γίνει;

      -Τίποτα, και ας βγάλουν μεμονομένα εισητήρια; Νομίζω (δικαίως) θα γίνει χαλασμός, και θα δωθούν πατήματα για απαξίωση και παραβατικές συμπεριφορές.
      -Δωρεάν μεταφορά για 1-2-3 βδομάδες; Άντε πείσε τους να βιαστούν να μπουν στην ουρά για να πληρώσουν. Επίσης άντε εξήγησε στον κόσμο που έφαγε 1μιση ώρα ουρά για να πληρώσει 30/15 για την κάρτα οτι καλά έκανε και δεν πιάστηκε κορόιδο.
      -Επαναφορά χάρτινων κουπονιών για ένα ακόμα μήνα; Μάλλον το μη χείρον. Βγαίνει λίγο off το χρονοδιάγραμα, βγαίνει λίγο ψευτης ο υπουργός, πέφτουμε λίγο από τα σύννεφα όλοι.

     • Οι δικαιούχοι μειωμένου βγάζουν κανονικά κάρτα σήμερα με μειωμένο κομιστρο. Μα έτσι και αλλιώς οι μηνιαίες θα ήθελαν ανανέωση για το Νοέμβριο από τα ταμεία. Έεεε θα πάνε και θα βγάλουν κατευθείαν το ηλεκτρονικό…

 6. Έλα φτάνει με την πάρτη σας… Μόνο να ρίχνουμε τις ευθύνες ξέρουμε σα λαός… Πιο πολύ φτάινε οι υπάλληλοι όταν οι διαδικασία για την έκδοση είναι δεν είναι 5 λεπτά και το κάνουν τέταρτο. Από προσωπική εμπειρία το λέω κάποιοι από τους εργαζόμενους δεν ξέρουν ούτε να πιάσουν τον υπολογιστή. Γιατί δεν βάζουν άλλους στην θέση τους;;

  • Όταν οι περισσότεροι που περιμένουν στην ουρά δεν έχουν κάνει ηλεκτρονικά τη δήλωση στο σάιτ (και άρα πρέπει να περαστούν για τον καθένα τα στοιχεία ένα-ένα ενώ θα μπορούσαν να το είχαμε ήδη κανει ο καθένας πριν πάμε για την κάρτα), και με τυφλό να έγραφαν οι υπάλληλοι πάλι ουρά θα είχε.

   • Συμφωνώ.. εάν δεις σε όλα μου τα σχολια εδώ το επιβατικο κοινό λέω οτι φταίει (ένα μερίδιο έχει και ο ΟΑΣΑ) Και όχι μόνο για το QR code και για το γεγονός ότι από τέλη Αυγούστου είχε ανακοινωθεί από όλες τις μεγάλες εφημερίδες η έναρξη έκδοσης προσωποποιημένων καρτών αλλά εμείς όλα τελευταία στιγμή. Αλλά μην μου βγάζουν την ουρά τους απέξω και αυτοί…. Αυτό λέω μόνο…

    • “Όλα τελευταία στιγμή” από το επιβατικό κοινό, αλλά πρέπει να κάνουμε μια σημαντική επισήμανση: Το ποια ήταν αυτή η “τελευταία στιγμή” ανακοινώθηκε αιφνιδίως μόλις πριν 3 εβδομάδες. Δεν το γνώριζε κανένας νωρίτερα καθώς έως τότε δεν είχε ανακοινωθεί κανένα χρονοδιάγραμμα μετάβασης.

     • Όλες οι εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα είχαν πει από τέλη Αυγούστου για την έναρξη διάθεσης της προσωποποιημένης κάρτας εγώ βάζω ήδη τον δεύτερο μήνα στην δικιά μου. Και κανάλια στην τηλεόραση για τον κόσμο που δεν έχει πρόσβαση στο ιντερνέτ. Από μεσα Αύγουστο είχαν πει ότι τέλους Αυγούστου ξεκινάει… Είναι δυο γεμάτοι μήνες. (Μια αναζήτηση στο Google θα σε πείσει.)

    • Αδυνατώ να βρω ενημέρωση από Αύγουστο. Στις 11/9 η ΕΡΤ έλεγε ακόμη οτι η έκδοση “ΘΑ” αρχίσει. Στο athenstransport ανακοινώθηκε 19/9, με 5 (πέντε) σημεία έκδοσης. Από τον ΟΑΣΑ (και κατ επέκταση τα ΜΜΕ) η πρώτη ανακοίνωση ήρθε τον Οκτώβρη, 4 εβδομάδες πριν από την καταληκτική ημερομηνία που ο ίδιος όρισε. Οπότε, ποιός άφησε τι για τελευταία στιγμή;

     Για το QR επιπλέον, δεν υπήρχε καν μέχρι 6-7/10 που άνοιξε το site. Ακόμα και τώρα που υπάρχει, γιατί δε το κάνει υποχρεωτικό ο ΟΑΣΑ για να αποσυμφορίσει τα σημεία έκδοσης; (Οι συνταξιούχοι κλπ ας πάνε στα ΚΕΠ κατόπιν συνεννόησης).

     Από τις 4/10, όποτε έχω περάσει από σταθμό με ΤΕΚ η ουρά ήταν πάνω από 10 άτομα και συχνά 15 (και παραπάνω).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*