Ο ΟΑΣΑ ενέκρινε τη δημοτική γραμμή Παλαιά Φώκαια – Προαστιακός Κορωπίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΑΣΑ ενέκρινε τη λειτουργία της νέας δημοτικής γραμμής “Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας – Στ. Προαστιακού «Κορωπί»” της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Σαρωνικού.

Η νέα δημοτική γραμμή συνδέει, συγκοινωνιακά, τις περιοχές Θυμάρι, Παλαιά Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Καλύβια με το σταθμό του Προαστιακού «Κορωπί», ο οποίος εξυπηρετείται και από το Μετρό.

Η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Σαρωνικού αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στη βελτιστοποίηση της σύνδεσης των περιοχών του δήμου, τόσο με το κέντρο του στα Καλύβια, όπου βρίσκονται το Δημαρχείο και το Κέντρο Υγείας, όσο και μεταξύ τους.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης «αποτελεί προτεραιότητα του Οργανισμού η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η προώθηση λύσεων διαλειτουργικότητας μεταξύ των μέσων οδικής και σταθερής τροχιάς».

 

3 Comments

 1. Παντού στο κόσμο βλέπεις οργανωμένα σχέδια για να αυξήσουν τη πελατεία στα Μετρό… Λεωφορεία που τερματίζουν σε στάσεις Μετρό και όχι στο κέντρο, δωρεάν parking με φύλαξη, εμπορικά κέντρα γύρω από τους σταθμούς για ψώνια πριν γυρίσεις σπίτι, ποδηλατόδρομους, υποδοχές φόρτισης ηλεκτρικών σκούτερ, φυλασσόμενα lockers αποσκευών, πεζόδρομους και πεζογέφυρες κλπ κλπ. Εδώ στην Ελλάδα, ακόμα και τα αυτονόητα τα κάνουν με το ζόρι και κατόπιν συσκέψεων επί συσκέψεων, διαβημάτων, διαδικασιών με διαγωνισμούς που παίρνουν χρόνια. Πριν κάποιο καιρό έφτιαξαν ένα απλό πεζοδρόμιο στο Κορωπί, το οποίο ακόμα δεν χρησιμοποιείται από κανέναν γιατί βρίσκεται πίσω από τις μπάρες του δρόμου, που η αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας δεν έχει έρθει να τις βγάλει αν και έχει ειδοποιηθεί. Παρακάτω, κάποια ξύλινα σκαλιά σάπισαν γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει εμποτισμένη ξυλεία στον ανοιχτό χώρο. Μπράβο σε όσους σκέφτηκαν το λεωφορείο, αλλά είναι μόλις το ένα εκατοστό από όσα άλλα αυτονόητα πρέπει να υλοποιήσουν. Από τα έργα θα σας κρίνουμε κύριοι Δημοτικοί άρχοντες. Προς το παρόν ζούμε μια τριτοκοσμική κατάσταση, που σημαίνει ότι ούτε τη ψήφο σας δεν θα βρείτε στη κάλπη.

 2. Πολύ καλή είδηση και εξαιρετική η πρωτοβουλία από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Σαρωνικού. Σε συνδυασμό
  στάση του προαστιακού σιδηροδρόμου καιτου μετρό στο Κορωπί με την νεότευκτη
  λεωφορειακή γραμμή 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια, ας ελπίσουμε ότι
  θα καλύψει ικανοποιητικά την συγκοινωνιακή κάλυψη σε αυτήν την περιοχή.

  Ένα όμως ζήτημα που ανακύπτει είναι το εξής δεν θα έπρεπε κανονικά είτε
  η ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) , είτε η ιστοσελίδα της
  Περιφέρειας Αττικής, είτε η ιστοσελίδα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών
  Αθηνών (ΟΑΣΑ) να συγκεντρώσει το σύνολο όλων των δημοτικών λεωφορειακών γραμμών
  όλων των κατά τόπους δημοτικών συγκοινωνιών που έχουν εγκριθεί κατά και καιρούς
  και λειτουργούν σε ολόκληρη την περιφέρεια της Αττικής από τους κατά τόπους δήμους, με την ονομασία τους, την διαδρομή τους, τις αφετηρίες, τις ενδιάμεσες στάσεις τους, τους τερματικούς σταθμούς τους, το ωράριο και τις ημέρες της λειτουργίας τους , τα αναλυτικά
  προγραμματισμένα δρομολόγια τους έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν μία ολοκληρωμένη
  εικόνα με ποια δημοτικά μέσα (όπως γίνεται και τα αστικά μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ) μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες της περιφέρειας Αττικής;

  • Κανονικά αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει ο ΟΑΣΑ. Όπως και το να απορροφήσει η ΟΣΥ το συγκοινωνιακό έργο των Δήμων. Αλλά άντε πες στον δημοτικό υπάλληλο που δουλεύει Δευτέρα-Παρασκευή σε σταθερό ωράριο ότι θα μεταφερθεί σε μία εταιρεία που έχει δρομολόγια όλη την εβδομάδα από τις 5:00 έως τις 24:00 και χωρίς σταθερό ωράριο. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το τσίρκο του να είναι η δημοτική συγκοινωνία με τη δημόσια αστική (ΟΣΥ) και την ιδιωτική ημιαστική (ΚΤΕΛ Αττικής) τρεις παράλληλοι κόσμοι στην ίδια περιοχή, χωρίς να υπάρχει σοβαρή κατανομή του συγκοινωνιακού έργου μεταξύ τους (δημοτικές γραμμές ακολουθούν ίδια διαδρομή με γραμμές αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, ΚΤΕΛ κινούνται ακόμα στο κέντρο της Πρωτεύουσας κλπ)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*