Ανταλλαγή παλιών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ με ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ενημέρωση 24/11: Η ανταλλαγή των παλιών εισιτηρίων θα είναι δυνατή και στο σταθμό Εθνική Άμυνα του Μετρό από Δευτέρα ως Παρασκευή, μεταξύ 8:00 π.μ έως 16:00.


Πληροφορίες για την ανταλλαγή παλιών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται ως τα τέλη του 2017.

Οι κάτοχοι παλιών χάρτινων εισιτηρίων όλων των ειδών μπορούν να τα ανταλλάσσουν ως εξής:

  • Οι κάτοχοι εισιτηρίων έως 10 τεμάχια (όλων των ειδών) τα ανταλλάσσουν στα εκδοτήρια του Μετρό στο σταθμό της Ομόνοιας όλες τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις ώρες από 07.00 π.μ. έως τις 21.30 μ.μ. ή στο σταθμό Εθνική Άμυνα από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8:00 π.μ έως τις 16:00 καθώς και στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) τις εργάσιμες ημέρες από τις 08.00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.
  • Οι κάτοχοι 11 εισιτηρίων και άνω τα ανταλλάσσουν στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08.00 μέχρι τις 14:00.

Η διαδικασία ανταλλαγής των χάρτινων εισιτηρίων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα κάτωθι:

  • Συμπληρώνεται σχετικό έντυπο με τα είδη και των αριθμό των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων.
  • Η αξία των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων ανταλλάσσεται με αποθηκευμένη αξία προσωποποιημένης κάρτας (ATH.ENA Card).
    ή
  • Η αξία των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων ανταλλάσσεται με αποθηκευμένη αξία απρόσωπης κάρτας (ATH.ENA Card).
    ή
  • Η αξία των επιστρεφομένων μονών χάρτινων εισιτηρίων αντιστοιχίζεται αθροιστικά με πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Τicket) 5 διαδρομών ή 10+1 διαδρομών ή 2πλό.

Επισημάνσεις:

  • Οι δικαιούχοι μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο, φέρουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (π.χ. οι κάτω των 18 και οι άνω των 65, Δελτίο Ταυτότητος ή έγγραφο με την ημερομηνία γέννησης)
  • Οι ανταλλαγές με πολλαπλά ηλεκτρονικά εισιτήρια, θα πραγματοποιούνται μόνο με συνδυασμούς των 5 διαδρομών, 10+1 διαδρομών, 2πλό και 1 μεμονωμένο.
  • Τα εισιτήρια ελέγχονται με ηλεκτρονικό εξοπλισμό ως προς τη γνησιότητά τους. Εισιτήρια μη γνήσια δεν αντικαθίστανται.
  • Η ανταλλαγή χάρτινων εισιτηρίων με αντίστοιχα ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται έως το τέλος του έτους 2017.

15 Comments

  1. Ξερετε αν εχει δοθεί παράταση για την ανταλλαγή των εισιτηρίων? Επέστρεψα τωρα Αθήνα και εχω αρκετά συν 1 για το Αεροδρόμιο. Ευχαριστώ

  2. Πήγα εχθές Πέμπτη πρωί 09:30 στην Εθνική Άμυνα για αλλαγή παλαιών χάρτινων εισιτηρίων.
    Υπάρχει ξεχωριστή θυρίδα στο εκδοτήριο και επιγραφή ότι “εδώ γίνεται ανταλλαγή παλαιών ειστηρίων”.
    Ήμουν μόνος μου.
    Είχα 8 εισιτήρια και τα άπλωσε μπροστά του ένα-ένα και τα πέρασε με ένα μικρό σκάνερ να ελέγξει τη γνησιότητα. Ήταν όλα καλά και μου έδωσε 1×5, 1×2 και 1×1 χάρτινα εύκαμπτα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
    Συνολικός χρόνος κάτω από 5 λεπτά.

  3. Σήμερα βγήκε ότι γίνονται “Και στο σταθμό «Εθνική Άμυνα» ανταλλαγές χάρτινων εισιτηρίων”. Πού να το φανταστούν πιο πριν ότι δεν μπορούν όλοι να εξυπηρετηθούν από ένα σταθμό; Θα χρειάστηκαν 2-3 επιτροπές για να το πάρουν είδηση. Με το καλό να το καθιερώσουν για όλους τους σταθμούς. Η άλλη εξυπνάδα με τα πάνω από 10 εισιτήρια ισχύει. Εκεί μέχρι να το αντιληφθούν, θα έρθει το νέο έτος οπότε δεν έχει νόημα…

  4. Όσο και να θέλει κανείς να καταλάβει τι σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, απλά αδυνατεί…
    Είναι δυνατόν να περιμένουν να αλλαχθούν όλα τα χάρτινα εισιτήρια, όλων των μέσων, σε λιγότερο από 40 ημέρες, σε ένα, ΜΟΝΟ ΕΝΑ, εύκολα προσβάσιμο εκδοτήριο;

    Δεν είναι συμπεριφορά απατεώνα αυτή;

    Κάτσε τώρα κορόϊδο που είχες μερικά εισιτήρια στο πορτοφόλι για ώρα ανάγκης, μην τύχει και μπείς στο λεωφορείο, να στηθείς στην ουρά. 🙁

      • Σου περνούν όσα εισιτήρια επέστρεψες σε ανώνυμη κάρτα. Να θέλουν ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας για να αποδεικνύεται εσωτερικά ότι γέμισαν x ανώνυμες κάρτες με y παλιά εισιτήρια; Η γραφειοκρατική έμπνευση κάποιου ηλίθιου;

        • Μα και αυτό που λέτε δεν εξηγεί γιατί να θέλουν ταυτοπροσωπία για ανώνυμη καρτα.
          Μάλλον copy-paste θα έκαναν το κείμενο για την προσωποποιημένη.

          • Ίσως επειδή τη φορτώνουν με κάποιο αριθμό εισιτηρίων, ενώ δεν παίρνουν χρήματα. Ξέρω κι εγώ με δαύτους; Γι’ αυτό ανέφερα τον “κάποιον ηλίθιο”.

  5. Δύο παρατηρήσεις:
    α. Είναι απαράδεκτο η ανταλλαγή να μη γίνεται σε όλους τους σταθμούς. Σιγά την δύσκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει μόνο στην Ομόνοια.
    β. Είναι ηλίθιο να υπάρχει διαχωρισμός για πάνω από 10 εισιτήρια. Αν έχω παραπάνω από 10 και πάω δύο φορές στο ταμείο της Ομόνοιας, δεν θα κάνω την ανταλλαγή;

    • Α) Μάλλον, το κάνουν για να μην δημιουργηθεί κι άλλη ουρά στα εκδοτήρια για ανταλλαγή εισιτηρίων.
      Β) Προφανώς και μπορείτε να περιμένετε στην ουρά 2 φορές άμα θέλετε.

      • α. Αφού οι ουρές είναι πλέον μικρές. Τότε θα έπρεπε να εκδίδουν και κάρτες μόνο στην Ομόνοια για να μην ταλαιπωρούμαστε στους άλλους σταθμούς. Προφανώς και είναι γραφειοκρατικοί οι λόγοι, δηλαδή απλή βλακεία.
        β. Καλά θα πάρω μαζί και τον μπατζανάκη μου.

    • Εάν έχεις παραπάνω από 10 εισιτήρια χάρτινα (παραδείγματος χάριν 20 χάρτινα εισιτήρια) το πράγμα είναι πολύ απλό , είτε πηγαίνεις μαζί με έναν φίλο σου, γνωστό σου, συγγενή σου μαζί και κρατάς δέκα εισιτήρια εσύ και δέκα ο φίλος σου, γνωστός σου, συγγενής σου και εκδίδεται δύο διαφορετικές ανώνυμες κάρτες ή θα πας εσύ δύο φορές αλλά σε διαφορετική βάρδια υπαλλήλου για να μην σε αναγνωρίσει δηλαδή θα πας να μετατρέψεις τα πρώτα δέκα εισιτήρια σε πρωινή ώρα (πρωινή βάρδια υπάλληλου) καιτα υπόλοιπα δέκα σε απογευματινή ώρα (απογευματινή βάρδια υπαλλήλου) μέσα στην ίδια ημέρα. Έτσι διασφαλίζεις ότι θα συναντήσεις διαφορετικό υπάλληλο σε κάθε μετατροπή λόγο αλλαγής βάρδιας υπαλλήλου και δεν θα κινδυνέψεις να σε αναγνωρίσει. Προσοχή την δεύτερη φορά μην δείξεις το πρώτο ανώνυμα ηλεκτρονικό εισιτήριο που εξέδωσες και ζητήσης να σου φορτόση ακόμα δέκα διότι μπορεί να καταλάβει ο υπάλληλος ότι έχεις μετατρέψει τα πρώτα δέκα χάρτινα εισητηρία σε ηλεκτρονικά μέσω αυτής της διαδικασίας και να σου το αρνηθεί , θα εκδώσεις δύο διαφορετικά εισιτήρια ανώνυμα από δέκα κάθε φορά (προσοχή και με την προσωποποιημένη κάρτα ίσων να υπάρχει τρόπος να μπορεί να καταλάβει ότι έχεις μετατρέψε κατά το παρελθόν ταδέκα χάρτινα σε ηλεκτρονικά εισητήρια με την ίδια διαδικασία). Φυσικά έαν έχει τέσσερις ή πέντε φίλους κ.ο.κ., γνωστούς , συγγενής μπορείς να τους επιστρατεύσεις προκειμένου να μετατρέψεις μέχρι και 40 ή 50 κ.ο.κ χάρτινα εισητήρια σε ηλεκτρονικά χωρίς να τρέχεις στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ απλά θα εκδόσεις 4 ή 5 κ.ο.κ διαφορετικά ανώνυμα εισητηρία και θα τα φορτόσεις όλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*