Φόρτιση Ath.ena Card μέσω smartphone: Κυκλοφόρησε η εφαρμογή

Επισκέψεις σε αυτόματα μηχανήματα και εκδοτήρια τέλος για κατόχους προσωποποιημένων Ath.ena Card που θα επιλέξουν να αγοράζουν προϊόντα κομίστρου και να φορτίζουν την κάρτα τους μέσω κινητού.

Η εφαρμογή ATH.ENA Card είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα στο Google Play για κατόχους κινητών Android με τεχνολογία NFC (φανταζόμαστε πως αναμένεται και η κυκλοφορία αντίστοιχης εφαρμογής για iPhone οι χρήστες iPhone μάλλον θα σταθούν άτυχοι προς το παρόν).

Την εφαρμογή μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσοι είναι κάτοχοι προσωποποιημένης Ath.ena Card (όχι ανώνυμης ή Ath.ena Ticket) και επιθυμούν να προσθέσουν στην κάρτα τους εισιτήρια. Είναι επίσης δυνατή η φόρτιση της κάρτας με εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί online μέσω του site athenacard.gr. Μέχρι σήμερα η μόνη επιλογή για όσους αγόραζαν προϊόντα κομίστρου online ήταν να επισκεφτούν ένα εκδοτικό μηχάνημα ή εκδοτήριο προκειμένου να γίνει η φόρτιση.

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα αγοράς πολλαπλών εισιτηρίων Ath.ena Ticket (ο χρήστης λαμβάνει κωδικό για εκτύπωση από αυτόματο μηχάνημα) τα οποία βεβαίως είναι ανώνυμα, ωστόσο και πάλι απαιτείται η είσοδος στην εφαρμογή που είναι δυνατή μόνο για κατόχους προσωποιημένων καρτών.

Σημειώνεται πως για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, όπως και για να αγοράσετε εισιτήρια online στο athenacard.gr απαιτείται εγγραφή κατά την οποία επιλέγετε ένα νέο κωδικό (όχι το PIN που χρησιμοποιήσατε για την έκδοση της κάρτας.)

Δείτε επίσης:

151 Comments

  1. Ειχα κανει την πληρωμη αλλα επειδη δεν το γνωριζα δεν ειχα κανει τη διαδικασια της φορτισης.Τωρα τι πρεπει να κανω?Ορεπει να κανω πρωτα την επικυρωση σε καποιο μηχανημα λεωφορειου ή στις μπαρες του Μετρο?

    • Ναι το ανενεργό κομιστρο μέσα στην κάρτα σας πρέπει να το ενεργοποίησετε σε κάποιο επικυρωτικο μηχάνημα και μετά θα μπορέσετε να βάλετε το νέο.

    • Επιπλέον, γράφει πως “Το προϊόν υπάρχει στο διακομιστή αλλά η κάρτα έχει ήδη ένα προϊόν”. Το κόμιστρο 30 ημερών που αναφέρεται από κάτω, έχει χρησιμοποιηθεί;

    • Από τη φωτογραφία βλέπω οτι το εισιτήριο 30 ημερών δεν έχει ενεργοποιηθεί οπότε δεν μπορείτε να βάλετε το δεύτερο. Μόλις το επικυρώσετε για πρώτη φορά θα μπορείτε να βάλετε το δεύτερο στη κάρτα.

      • Το θέμα είναι ότι αν δεν έχεις ενεργοποιήσει ένα προϊόν κομίστρου, δεν σε αφήνει γενικά να αγοράσεις κάτι άλλο. Εκτός κι αν είναι χρηματική αξία αυτό που αγόρασε ή έκανε το λάθος να πατήσει “Πολλαπλό”.

        • Εμενα με ανενεργό κομιστρο με αφήνει μια φορά να αγορασω. Αλλά μόνο ένα. Το αγοράζω και όταν το ενεργοποιήσω το πρώτο μπορώ να το φορτώσω το δεύτερο. Εάν θυμάμαι καλά γιατί το είχα δοκιμάσει πριν 2 μήνες αυτό. Πόσο πάντα μπορείς να αγοράσεις αρκεί να το έχεις φορτώσει και να μην ξεπεράσεις τα 50 ευρώ.

    • Έχετε μήπως κάποιο ανενεργό εισιτήριο στη κάρτα σας? Δεν γίνεται να φορτώσεις δεύτερο εάν δεν έχεις επικυρώσει έστω και μια φορά το πρώτο.
      Τα βήματα είναι: 1) ακουμπάτε τη κάρτα μια φορά για να σας εμφανίσει το μενού τις πληροφορίες της κάρτας 2) Ξανά ακουμπάτε την κάρτα στη συσκευή και δεν την απομακρύνετε. Όσο η κάρτα εφάπτεται με το κινητό πατάτε το κουμπί που σας έχει εμφανίσει πάνω. (Εκεί που λέει αγορασμένο κόμιστρο) Όλη αυτή την ώρα η κάρτα βρίσκεται συνέχεια σε επαφή με το κινητό. Εμφανίζεται μια νέα οθόνη που έχει μια μπάρα φόρτισης. Μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση δεν απομακρύνετε την κάρτα από τη συσκευή. Εαν κάνετε τα παραπάνω βήματα και εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα εάν μπορείτε πείτε μας αναλυτικά τι κάνετε για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε. Καλή χρόνια και χρόνια πολλά

  2. η εφαρμογή δεν δουλεύει σε συσκευές που είναι root?
    Μου εμφανίζει μήνυμα όταν πάω στο play store να την κατεβάσω ότι η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με την συσκευή μου…. φταίει το root η επειδή φοράω Κιτ Κατ 4.4. ρομ?

  3. Μήπως υπάρχει ανενεργό κομιστρο ήδη φορτωμένο;; Η κάρτα δεν σε αφήνει να φορτώσεις δεύτερο κόμιστρο εάν πρώτα δεν έχει ενεργοποιηθεί το πρώτο.

  4. Αγόρασα μέσω της εφαρμογής πακέτο 5 εισιτηρίων αλλά όταν πήγα να τα φορτώσω στην κάρτα μέσω nfc δεν τα κατάφερα, απλά έγινε η πληρωμή και αναγκάστηκα να πάω σε μηχάνημα να κάνω φόρτιση online (η κάρτα είναι ενεργοποιημένη αλλά δεν είχε ξαναφορτιστεί).
    Το ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε η φόρτιση μέσω nfc στο κινητό!

          • Περίεργο δν γινεται τιποτα παρόλο που διαβαζει τη καρτα δείχνοντας το υπόλοιπο που υπάρχει μέσα δν προχωρά στην εγγραφή του 2ου αγοραςμενου κομίστρου!

          • Θέλετε να ανεβάσετε ένα screenshot με καλυμμένα τα προσωπικά στοιχεία να δούμε τι σας βγάζεις στις πληροφορίες της κάρτας. Επίσης για να φορτώσει δεύτερο κόμιστρο πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί το πρώτο. Ίσως για αυτό.

          • Ας δοκιμάσει να φορτώσει χρηματική αξία.
            Εγώ φόρτωσα και χρηματική αξία και προϊόν κομίστρου μέσω κινητού σε κάρτα που δεν είχε/έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Προφανώς ο περιορισμός που αναφέρετε (φόρτωση δεύτερου αφού έχει ενεργοποιηθεί το πρώτο) δεν ισχύει για τη χρηματική αξία.

          • Ακριβώς μπορείτε να προσθέσετε όποτε θέλετε χρηματική αξία εάν δεν ξεπερνάει τα 50 ευρώ συνολικά. Και εάν δεν εκκρεμεί φορτιση. Αλλά δεν μπορείτε να βάλετε δεύτερο κόμιστρο εάν πρώτα δεν έχει ενεργοποιηθεί το πρωτο

          • https://uploads.disquscdn.com/images/177a06b0d27158dd64285151fd2af50d0afb19b4e7b18e913f145ed3ad59aab3.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/bec1404e7e140846fd7fe656b13b86025fd09bfdaef5d94c96e92a79fb3d99fd.jpg

            Από ότι έχω δει μπορείς να βάλεις μέχρι 2 κόμιστρα απλά στις πληροφορίες κάρτας σου εμφανίζει μόνο το τρέχον ενεργοποιημένο.
            Το πρόβλημα παραμένει με την εγγραφή του nfc.

          • Από ότι έχω δει μπορείς να βάλεις μέχρι 2 κόμιστρα απλά στις πληροφορίες κάρτας σου εμφανίζει μόνο το τρέχον ενεργοποιημένο.
            Το πρόβλημα παραμένει με την εγγραφή του nfc άσχετα αν και οι 2 αγορ https://uploads.disquscdn.com/images/703c6273d6df192dec77342e7e72e105cc6fc274f536fb5f3c5ac74c3caf14df.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/bec1404e7e140846fd7fe656b13b86025fd09bfdaef5d94c96e92a79fb3d99fd.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/177a06b0d27158dd64285151fd2af50d0afb19b4e7b18e913f145ed3ad59aab3.jpg ές έχουν γίνει!

          • Από ότι έχω δει μπορείς να βάλεις μέχρι 2 κόμιστρα απλά στις πληροφορίες κάρτας σου εμφανίζει μόνο το τρέχον ενεργοποιημένο.
            Το πρόβλημα παραμένει με την εγγραφή του nfc άσχετα αν και οι αγορές έχουν γίνει κανονικά.

            https://uploads.disquscdn.com/images/177a06b0d27158dd64285151fd2af50d0afb19b4e7b18e913f145ed3ad59aab3.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/bec1404e7e140846fd7fe656b13b86025fd09bfdaef5d94c96e92a79fb3d99fd.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/1081e5aa83441280a187bdc0c1307d10f8b7880294a03bdefef14a7eeb715461.jpg

          • Ναι μπορείς να βάλεις δύο. Και κανονικά τα εμφανίζει και τα δύο.

            Απλά δεν γίνεται να φορτώσεις δεύτερο εάν δεν έχεις επικυρώσει έστω και μια φορά το πρώτο. Αλλά εσείς βλέπω έχετε χρησιμοποιήσει ένα εισιτήριο από τα 5 άρα θα έπρεπε να σας αφήνει. Μήπως κάνετε κάτι λάθος στην διαδικασία. Τα βήματα είναι: 1) ακουμπάτε τη κάρτα μια φορά για να σας εμφανίσει το μενού της πρώτης φωτογραφίας που μας ανεβάσατε. 2) ξανά ακουμπάτε την κάρτα στη συσκευή και δεν την απομακρύνετε. Όσο η κάρτα εφάπτεται με το κινητό πατάτε το κουμπί που σας έχει εμφανίσει πάνω. Όλη αυτή την ώρα η κάρτα βρίσκεται συνέχεια σε επαφή με το κινητο. Εμφανίζεται μια νέα οθόνη που έχει μια μπάρα φόρτισης. Μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση δεν απομακρύνετε την κάρτα από τη συσκευή

          • Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα που δοκίμασα να φορτίσω την κάρτα με 2 εισιτήρια που αγόρασα μέσω της εφαρμογής.
            Έχω ήδη ενεργοποιήσει την κάρτα και ήδη χρησιμοποιήσει το ένα εισιτήριο από το πακέτο των 10+1 που αγόρασα με την εκδοση της κάρτας .
            Ενώ η συναλλαγή πέτυχε , αναγνωρίζεται η κάρτα δείχνει ότι έχω 10/11 εισιτήρια αλλά λέει δεν υπάρχει προιόν για φόρτιση δλδ δεν φορτώνει στην κάρτα τα 2 νέα εισιτήρια.

            Τι κάνω τώρα ;

          • Εννοείτε το πακέτο των 2 διαδρομών με 2.7 ευρώ;;; Έχετε δλδ φορτωμένη κάρτα με 10+1, έχετε ενεργοποιήσει το 1 από αυτά έχετε αγοράσει (στην επιλογή της αγοράς επιλέξατε την μπλε κάρτα ή την λευκή;; Δλδ δώσατε ένα κωδικό κατά την αγορά;;) Τις δύο διαδρομές και κάνετε τα βήματα που περιγράφω από πάνω και δεν φορτίζει η κάρτα;;

          • Μάλιστα . Το πακέτο των δύο διαδρομών , για δοκιμή πρώτη φορά από το app .
            Ναι , έδωσα κωδικό .
            Τα βήματα ακριβώς όπως τα λέτε , αναγνωρίζει την κάρτα και λέει δεν υπάρχει προϊόν για φόρτιση
            https://uploads.disquscdn.com/images/bfa3944cd70d3c6f3118760727e7d3d6276533cf34c5b10c3b32d09e090e1d91.png

          • Ακυρο , ζητώ συγγνώμη έκανα εγώ λάθος .
            Αντί για κάρτα επέλεξα το πολλαπλό στην αρχή!!!
            Άρα πρέπει να πάω σε αυτόματο μηχάνημα και να πληκτρολογήσω έναν τεράστιο αριθμό για αν εκδώσω το εισιτήριό μου!!
            Καλά να πάθω 🙂

          • Ναι αυτό γίνεται. Όταν θέλετε να φορτίσετε την κάρτα θα πηγαίνετε στην μπλε κάρτα στη επιλογή που σας εμφανίσει στην αγορα.

          • Αν δώσατε κωδικό νομίζω ότι αγοράσατε χάρτινο εισιτήριο και θα πρέπει να πάτε σε μηχάνημα με τον κωδικό αυτόν να το πάρετε!

          • Έχετε δίκιο , νόμιζα ότι το app δουλεύει μόνο με την προσωποποιημένη κάρτα!!
            Και είναι και τεράστιος ο κωδικός …..

  5. Τόσο η εφαρμογή, όσο και η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί για την κάρτα μου. Είναι αδύνατο να κάνω sign-up! Προφανώς για κάποιο λόγο το σύστημα δεν αναγνωρίζει την κάρτα μου, ενώ όταν τη χτυπάω στο μετρό δουλεύει κανονικά! Απ’ ότι διάβασα και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Στο 11185 δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί η εφαρμογή και η ιστοσελίδα δεν έχουν help desk! Πόσο άχρηστοι μπορεί να είναι, για να έδωσαν κάρτες που ο αριθμός τους δεν είναι συμβατός με το σύστημα. Τόσο μπάχαλο πια;

  6. Για κάποιο λόγο το κατέβασμα της εφαρμογής επιτρέπεται μόνο σε κατοίκους Ελλάδας. Εμένα μου βγάζει ότι η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μου…

      • Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν είναι λύση να αλλάξω χώρα πληρωμής, γιατί χρειάζομαι περισσότερο τις εφαρμογές της χώρας διαμονής μου. Απλά δεν καταλαβαίνω το λόγο που το έκαναν αυτό.

          • Δεν το έγραψα για να απολογηθείτε και σας ζητάω συγγνώμη εάν σας προσέβαλα, άπλα δεν καταλαβαίνω το γεγονός να θέλει κάποιος μια εφαρμογή για τα ελληνικά μετρό εάν δεν μένει Ελλάδα.

          • Δεν είναι σωστή η παρατήρηση/σχόλιο/ερώτηση που κάνετε στον κύριο John G. Δεν έχει κάποιος δικαίωμα να χρειάζεται περισσότερο άλλες εφαρμογές και ταυτόχρονα να χρειάζεται και την εφαρμογή του athena card? Αν όντως δεν υπάρχει αυτό το δικαίωμα, τότε πείτε απλώς αυτό. Αλλά, παρακαλώ, μην απαντάτε σαν να είναι λάθος του κύριου John G. που χρειάζεται αυτού του είδους τη χρήση.

          • ο κύριος παραπάνω λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα διαμονής του. Και απλά ρώτησα τι θέλει μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται απο τα ΜΜΜ της Ελλάδας. Βέβαια ένα δίκιο το έχει, γιατί μπορεί να τη χρειάζεται για μικρό χρονικό διάστημα κάποιος τουρίστας!!

  7. Έχω καταθέσει φάκελο στις 31.10.Ακόμα δεν έχω λάβει την προσωποποιημένη κάρτα.Μπορώ να απευθυνθώ κάπου να μάθω την πορεία της; Μπορώ να εκδόσω νέα εφόσον δεν με συμφέρει πλέον να χρησιμοποιώ τα εισιτήρια;

    • Κάποιοι αναγνώστες έχουν αναφέρει πως αν πάρετε στο 11120 (ΕΛΤΑ Courier) με το όνομά σας μπορούν να σας πουν σε ποιο στάδιο αποστολής βρίσκεται η καρτα. Εφόσον, όμως, έχει εκδοθει και την έχουν παραλάβει τα ΕΛΤΑ.

      Μπορείτε να εκδώσετε καινούργια μόνο αν αυτή με τον φάκελο δεν έχει εκδοθει ακόμα. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό σε ένα εκδοτήριο, με τον ΑΜΚΑ σας.

  8. Εβαλα στη καρτα 30€ αλλα εκανα λαθος και αντι να βαλω το μηνιαιο που ηθελα απλα τη φορτωσα με το ποσο. Μπορω καπως να το αλλαξω; Δεν την εχω χτυπησει ακομα τη καρτα

  9. Tο καλύτερο θα ήταν να φτιάξουν το σύστημα όπως στο Λονδίνου που η κάρτα φορτίζει την οnline συναλλαγή σε όλα τα επικυρωτικά μηχανημάτων. Η μικρότερη κάρτα δεν ξέρω εάν είναι εφικτό, ειδικά για άτομα που πρέπει να έχουν προσωποποιημενη κάρτα για να φαίνεται η φωτογραφία του εκάστοτε χρήστη σε πιθανό έλεγχο.

    • Η μικρή κάρτα (βραχιολάκι) θα είναι προαιρετική προφανώς και με κάποιο αντίτιμο (π.χ. 5 ευρω) για να βγάλουν και τα έξοδα 😛 Επίσης θα είναι σαν “δίδυμη” κάρτα με την μεγάλη η οποία θα είναι υποχρεωτική να την βγάλεις οπότε ότι ποσό κι αν φορτίσεις την πρώτη θα υπάρχει και στην 2η. Έτσι κι αλλιώς σε πιθανό έλεγχο φαντάζομαι πως θα ζητήσουν είτε πάσο είτε ταυτότητα είτε κάρτα ανεργίας και δεν θα αρκεστούν στην φώτο που με έβαλαν ασπούμε εμένα από το γκισέ και είναι σαν σελφι με δυο άτομα πίσω μου επίσης! Οπότε μόνο τότε θα ανοίξεις το πορτοφολι/τσαντα για να δείξεις αυτά που πρέπει. Όλες αυτές τις λεπτομέρειες δεν είναι δύσκολο να τις σκεφτεί κάποιος που ιδανικά θα κάνει μια μελέτη πριν κυκλοφορήσει οτιδήποτε αλλά ξέρω θα πείτε ζούμε στην Ελλάδα και δεν γίνονται αυτά…Τέλοσπάντων δεν είμαι αρμόδιος για να λύσω όλα τα πιθανά σενάρια αλλά στο δικό μου μυαλό δεν φαντάζει τόσο ακατόρθωτο.

  10. Απ’ ο,τι κατάλαβα λειτουργεί μόνο σε κινητά που έχουν NFC, μάλιστα… Ευχαριστούμε τον ΟΑΣΑ που μας αναγκάζει να δώσουμε 300+ ευρώ για να πάρουμε κινητό με NFC ώστε να αποφύγουμε τις ουρές 100άδων στα εκδοτήρια και στα μηχανήματα…

    • Πρώτον, το NFC υπάρχει από το 2010 στα κινητά και υπάρχει ακόμα και σε κινητά των 100€, δε χρειάζεσαι των 300ων. Εκτός από Xiaomi, η οποία δε βάζει στα κινητά της

      Δεύτερον, αφού η κάρτα λεωφορείου δεν έχει SIM για να επικοινωνήσει κάπως με τον σέρβερ που έκανες την αγορά ηλεκτρονικά, πως θα την γεμίσεις;

    • Δεν σε αναγκάζει κανένας. Και δεν χρειάζεται κινητό 300+ για NFC. Τα τελευταία χρόνια δύσκολο είναι να βρεις κινητό χωρίς NFC. Επίσης η εφαρμογή δεν έχει σχέση με τα ταμεία. Τέλος δεν υπάρχουν πλεον ουρές σε ταμεία. Και ελάχιστες πλεον σε μηχάνηματα. Τουλάχιστον σε όσους σταθμούς έχω πάει εγω.

  11. Για iPhone δεν γίνεται, καθώς η Apple έχει κλειδώσει την εγγραφή με NFC και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το Apple Pay.

    Σε συσκευές iPhone 7, 8 ή X, που τρέχουν iOS 11, μπορεί να γίνει μόνο ανάγνωση της κάρτας και μόνο αν είναι κωδικοποιημένη με κωδικοποίηση NDEF. Και αμφιβάλλω αν αυτές οι κάρτες είναι, μιας και έχω δοκιμάσει με εφαρμογή ανάγνωσης NFC να «διαβάσω» και αυτήν την καρτα αλλά και την Oyster του Λονδίνου και δεν τις αναγνωρίζει.

        • Μα υπάρχει ήδη σαν “λύση” από την Εθνική Τράπεζα που ουσιαστικά σου δίνει μια μικρή καρτούλα και την βάζεις στο βραχιολάκι. Με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και με τον ΟΑΣΑ. Είναι λίγο χαζό να ισχυριστεί κάποιος ότι η μικρή Ath.ENA.Card μπορεί να μας παρακολουθεί ενω η μεγάλη όχι 😛

          • Ειπα είναι καλή ιδέα για την συγκεκριμένη περίσταση.

            Θα το πουν με τη δικαιολογία ότι θα πρέπει να φοράμε το βραχιολάκι συνέχεια και ότι οδεύουμε προς τα ενδοφλέβια τσιπάκια, ενώ την καρτα την αφήνουμε σπίτι όταν δεν τη θέλουμε κλπ.

            Κοιτά, εδώ έχουν πρόβλημα να δίνουν τον ΑΜΚΑ στον ΟΑΣΑ ενώ δεν έχουν όταν το δίνουν σε άλλες υπηρεσίες που πιθανόν έχει πρόσβαση οποίος θέλει στις database. Όποτε ακόμα και αν το παίρνουν το βραχιολάκι από την τράπεζα, δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρουν από τον ΟΑΣΑ.

  12. Οτι θα μπορει να διαβασει τα στοιχεια της καρτας ναι, αλλα η Apple δεν επιτρεπει στις εφαρμογες οι οποιες κανουν χρηση του NFC να γραψουν δεδομενα, οποτε πως θα περναει το εισιτηριο?

    • Η αλήθεια είναι δεν ξερω εάν γραφει κάτι στην κάρτα γιατί στο chip της κάρτας δεν αποθηκεύονται τα κόμιστρα. Τουλάχιστον έτσι έλεγε η γνωμοδότηση της αρχής.

        • Νομίζω ότι εννοεί 6 τελευταίες επικυρωσεις (λέει κινήσεις-συναλλαγές δλδ ότι στις 22/11/17 στις 12.35 επικυρώθηκε η κάρτα στη στάση Σύνταγμα) Κάπου είχα διαβάσει ότι ο λόγος που δεν αποθηκεύεται στο chip της κάρτας και είναι αποθηκευμένα σε κάποια βάση δεδομένων είναι για να μην χακαρεται εύκολα. Αλλά δεν επιμένω άλλο. Δεν είμαι 100% σίγουρος.

  13. ρε παιδια βοηθεια….ειχα αγοράσει online 30 ευρω για να φορτισω την κάρτα μου…πηγα σε μηχανημα, τζιφος..λεω, θα κανα κατι λάθος εγω…κατεβασα την εφαρμογή, διαβάζω την καρτα και μου γραφει κατασταση κάρτα “δεν ειναι μια πουλημένη κάρτα ή περιέχει εσφαλμένα δεδομένα”…υποψιν ότι φαινονται κανονικά μέσα τα 30 ευρω σε αναμονή…ξέρει κανεις κατι????

          • Κατ’ αρχας σας ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον…Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, προσπαθώ να την φορτίσω με τα 30 ευρώ που έχω ήδη αγοράσει online…H κάρτα είναι ενεργή..στην καρτέλα Διαχείριση Λογαριασμού πατώ πάνω στο αριθμό της κάρτας, με πάει στην καρτέλα Η κάρτα μου και εκεί στην Κατασταση Κάρτας, γράφει Αυτή η κάρτα είναι ενεργοποιημένη..

          • Λοιπόν νομίζω σε κάποια κινητά – κυρίως στα πιο φτηνά μοντέλα – είναι κλειδωμένες καποιες χρήσεις. Δοκιμάστε να αλλάξετε την περιοχή που έχετε δηλώσει στο κινητό από Ελλάδα σε Αμερική και ξανά δοκιμάστε. Στις ρυθμίσεις είναι αυτό κάπου. Και πείτε μου εδώ ξανά εάν υπήρξε αλλαγή.

          • δυστυχως δεν βρίσκω κάποιο πεδίο που δηλώνω περιοχή που βρίσκομαι…φαντάζομαι μέσω τπυ παρόχου, φαίνεται σε ποια περιοχή βρίσκομαι και αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω..επίσης, μόλις δοκίμασα να διαβάσω την κάρτα ενός συναδέλφου και την διάβασε κανονικά…μήπως το πρόβλημα βρίσκεται στην κάρτα και όχι στο κινητό?
            επίσης μόλις διάβασα την κάρτα με άλλο κινητό, πολύ καλύτερο και πολύ ακριβότερο από το δικό μου..ίδιο αποτέλεσμα δυστυχως

          • Τότε ναι… Έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα. Πρέπει να πάτε λογικά σε κάποιο ταμείο.

          • Ακριβώς αυτό. Έχει τύχει να δω σε σταθμό του μετρό άτομο με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και όταν πήγε ένας υπάλληλος να τον βοηθήσει του είπε πως “η κάρτα δεν ήταν ενεργοποιημένη”. Την έδωσε στον εκδότη για να την ενεργοποιήσει και μετά μπορούσε να φορτιστεί κανονικά.

  14. Στο card status η εφαρμογή δείχνει σωστά τα στοιχεία σας; Εμένα δείχνει λάθος ημνια γέννησης. Αντί για 20 του μήνα μου το έχουν 31.

      • Ναι εμένα μου τα εμφανίζει όλα σωστά. Αλλά δεν νομίζω να έχετε κάπου πρόβλημα για 3 μέρες διάφορα. Ρωτήστε βέβαια σε ένα ταμείο για να είστε σίγουρος σε πιθανό έλεγχο.

      • Και σε εμένα λέει ότι γεννήθηκα 31 και στην αρχή έπαθα ένα σοκ, αλλά μετά θυμήθηκα ότι στις αιτήσεις έκδοσης προσωποποιημένων καρτών συμπληρώνεται μόνο ο μήνας και το έτος και όχι η ημέρα γέννησης. Επομένως, το σύστημα βάζει αυτόματα ότι γεννηθήκαμε στο τέλος του εκάστοτε μήνα.

    • Σε όλες νομίζω είναι η τελευταία μέρα του μήνα. Στη γνωμοδότηση της ΑΠΔΠΧ, ζητήθηκε να υπάρχει μόνο έτος και μήνας, αντί όλη η ημερομηνία. Αυτό σαν συμβιβαστική λύση ακρίβειας (ώστε οι ηλικιακές εκπτώσεις να δουλεύουν σωστά) και
      προσωπικού απορρήτου.

      Φαντάζομαι για τεχνικούς λόγους ήταν ευκολότερο να κρατήσουν τα πεδία ως έχουν και απλά να συμπληρώνουν την τελευταία μέρα του μήνα από ότι να τα καταργήσουν.

  15. Αγόρασα αποθηκευμένη αξία και στη συνέχεια αγόρασα 5 ενιαία εισιτήρια. Τα πέρασα κανονικά μέσω NFC στην κάρτα, όλα δείχνουν ΟΚ, εμφανίζει και το υπόλοιπο αν το ζητήσεις.

    Ερώτηση:
    – Όταν φτάσω στην πύλη εισόδου, από ποιο προϊόν να επικυρώσει; Την αξία ή τα ενιαία; Έχω δυνατότητα επιλογής;
    – Αν μια μέρα χρειαστώ 24ωρο εισιτήριο, μπορώ να το περάσω στην κάρτα και να μετακινηθώ άμεσα (ενόσω υπάρχουν και άλλα προϊόντα μέσα) ή το σύστημα επικυρώνει με βάση την «παλαιότητα» όπως γίνεται στις ανώνυμες κάρτες;

    Ευχαριστώ πολύ.

    • Πρώτα θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ενιαία εισιτήρια και μετά η χρηματική αξία. Όχι, δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής.
      Για να φορτίσετε και να ενεργοποιήσετε εισιτήριο 24 ωρών πρέπει πρώτα να λήξουν τα ενιαία εισιτήρια. Η χρηματική αξία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθει καθώς είναι πάντα τελευταία στην σειρά προτεραιότητας.

    • Όπως πολύ σωστά σας απάντησαν να προσθέσω δύο πράγματα. Για το λόγο ότι προτεραιότητα έχουν τα εισιτήρια και όχι η χρηματική αξία – για μένα – είναι καλύτερα (εάν δεν θέλετε να επωφεληθειτε από τι προσφορά των 10+1 όπου στην ουσία έχετε τιμή 1.23 ανά εισιτηριο) να βάζετε αντί για εισιτήρια την αντίστοιχη χρηματική αξία. Δλδ εαν θέλατε να βάλετε 3 εισιτηρια να βάλετε 4.2 σαν χρηματική αξία έτσι ώστε εάν θέλετε να πάρετε τελικά την ημερησια η οποιοδήποτε κομιστρο μεγάλης χρονικής διάρκειας, να μην χρειάζεται να εξαντλήσετε τα εισιτήρια. Επίσης στην χρηματική αξία υπάρχει (δεν το έχω δοκιμάσει ακομα αλλα ο ΟΑΣΑ το διαφημίζει) το daily cap. Δλδ εαν σε μια μέρα σας χρεώσει από το ποσό σας 4.5 ευρώ – όσο δλδ κοστίζει η ημερήσια κάρτα – για την υπόλοιπη μέρα δεν υπάρχει καμμία άλλη χρέωση. Δεν μπορείς δλδ να χρεωθείς ανά ημέρα περισσότερο από μια ημερήσια κάρτα απεριόριστων 4.5 ευρώ εαν μετακίνησε με χρηματικό ποσο αποθηκευμένο στη κάρτα. (μένει να το δοκιμάσουμε βέβαια και στην πράξη για να είμαστε σίγουροι ότι λειτουργεί. )

      • Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

        Πολύ ενδιαφέρον το σημείο με το daily cap. Θα το δοκιμάσω στην πράξη.

        Συνεπώς, μπορεί κάποιος να αποθηκεύει μόνο χρηματική αξία και να μην αγοράζει προϊόντα κομίστρου. Και η πύλη θα του «χρεώνει» το 1,4 επί τόπου. Σωστά;

        • Ναι. Και λειτουργεί όπως το 90λεπτο εισιτήριο δλδ για 90 λεπτά δεν υπάρχει άλλη χρέωση. Θα αφαιρείται από το ποσό που έχετε αποθηκευμένο μέσα. Απλα για κάρτες απεριοριστων διαδρομών είναι απαραίτητη η χρήση κομίστρου όχι χρηματικου ποσού.

  16. Καλησπέρα όταν βγει και για iphone κάντε ένα άρθρο παρακαλώ.
    Καιρός ήταν να γίνει. Ποια η λογική να κάνω την αγορά εισιτηρίων online , να πληρώνω online και να βάζω τα εισιτήρια στην κάρτα πηγαίνοντας σε αυτόματο μηχάνημα και να μην γίνεται online;; Ποιος το σκέφτηκε αυτό;; Ελπίζω άμεσα να γίνει αυτή η αλλαγή.

    • Δεν νομιζω οτι θα βγει για iPhone καθως το NFC που εχουν τα iPhone ειναι “κλειδωμενο” μονο για το Apple Pay και να διαβαζει ταγκς..

          • @anargyros_varthalitis:disqus @nikitasiliopoulos:disqus
            Κρίμα , αλλά πράγματι για αυτό δεν ευθύνεται ο ΟΑΣΑ
            Άρα θα πρέπει να αρκεστώ να φορτώνω την κάρτα online με σχετικά μεγάλο αριθμό κομίστρου ή χρημάτων και μια φορά στις τόσες να το περνάω σε ένα αυτόματο μηχάνημα.
            Νομίζω άλλωστε ότι δεν χρειάζεται να αδειάσει το υπάρχον ποσο-κόμιστρο για να προστεθεί και άλλο online , έτσι δεν είναι;

          • Ναι εαν ενεργοποιήσετε το πρώτο κομιστρο μπορείτε να βάλετε και δεύτερο. Αλλά όπως είπα και πάνω το καλύτερο θα ήταν να μπορείς να την φορτίσεις από όλα τα επικυρώτικα μηχάνημα (μέσα στο λεωφορείο πχ) όπως γίνεται στην Αγγλία. Πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά ο ΟΑΣΑ να το υλοποιήσει

        • Η δυνατοτητα εγγραφης υπαρχει στα iPhone απο το 8 και μετα αλλα ειναι κλειδωμενη απο την Apple..Το αν θα το επιτρεψει μελλοντικα και αν θα ειναι περιορισμενο ή οχι δεν μπορει να το ξερει κανεις :/

      • Δηλαδή οι μισοί και Έλληνες που έχουν iphone θα πρέπει να αγοράζουν εισιτήρια online , να πληρώνουν online αλλά να βάζουν τα εισιτήρια στην κάρτα πηγαίνοντας σε ένα αυτόματο μηχάνημα; Συγνώμη αυτό το λέτε ηλεκτρονικό εισιτήριο;;; Δεν έχει λογική αυτό το πράγμα..

          • Και σε παρόμοια συστήματα όπως αυτό το Λονδίνου η εφαρμογή δεν μπορεί να φορτώσει καν την κάρτα. Πρέπει να την βάλεις σε έναν οποιοδήποτε μηχάνημα επικύρωσης. Ίσως αυτό θα ήταν μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για τον ΟΑΣΑ

        • Τα παράπονα σου πρέπει να πάνε στην Apple που, ενώ τα iPhone από το 6 και μετά έχουν hardware για NFC, δεν θεωρεί σκόπιμο να επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών να τα αξιοποιήσουν πλήρως.

  17. Λογική ΟΑΣΑ: Λοιπόν, θα φτιάξουμε ανέπαφο ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα λειτουργεί με RFID. Στο μεταξύ θα καταργήσουμε το TfA mTickets και θα το αντικαταστήσουμε με μια εφαρμογή που θα τρέχει πλήρως μόνο σε συσκευές με NFC, και όχι για να χτυπάει τουλάχιστον στα επικυρωτικά μηχανήματα που κάλλιστα το υποστηρίζουν αλλά για να φορτίζουμε τα εισιτήρια που ηλιθιοδώς θα κατασκευάσουμε ώστε να χρειάζονται σύνδεση με το σύστημα σε κάθε φόρτιση αντί να φτιάξουμε ένα online σύστημα βάσης δεδομένων, εισιτηρίων και χρηστών, ας πούμε που να μην χρειάζεται και σύνδεση με το εισιτήριο κάθε φορά… Τι φάση; Πόση τεμπελιά πια ρε φίλε;

    • Οι πύλες δεν υποστηρίζουν ΝFC. Αντίστοιχα σύστημα στο εξωτερικό (πχ Αγγλία) δεν φορτίζουν καν μέσα από την εφαρμογή. Και για αυτό βρίσκουμε να γκρινιάζουμε. Με ξεπερνάει..

      • Υποστηρίζουν όπως το υποστηρίζουν και οι κάρτες, είναι το ίδιο πράγμα με τις ανέπαφες πληρωμές. Αν δεν υποστήριζαν δεν θα το έλεγα, σου φαίνομαι για άσχετος; Για να μην αναφέρω ότι στην Αγγλία απλά περνάν τις πύλες με Apple και Android Pay. Επίσης το εκεί σύστημα κατασκευάστηκε πριν δεκαετίες.

          • Να κάνω μια ερώτηση; Τα κινητά είναι εξοπλισμένα και με RFID; Ρωτάω γιατί δεν έχω καταλάβει πως γίνεται η πύλη να είναι συμβατή με την κάρτα, η κάρτα να είναι με το κινητό, αλλά να μην είναι το κινητό με την πύλη

          • Οι κάρτες RFID μπορούν να «διαβαστούν» και από αναγνώστες NFC (κινητά) και από αναγνώστες RFID (επικυρωτικα μηχανήματα).

            Από την άλλη οι αναγνώστες RFID μπορούν να «διαβάσουν» μόνο RFID και όχι NFC.

            Πάντως θυμάμαι ο ΟΑΣΑ είχε πει τον Φεβρουάριο πως σε μελλοντική επέκταση του συστήματος θα προστεθεί αυτή η δυνατότητα. Δηλαδή θα αλλάξουν τους αναγνώστες στις πύλες.

    • Ακριβώς. Για όσους λένε ότι «δεν φταίει ο ΟΑΣΑ, φταίει η Apple» το σύστημα θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένο με βάση δεδομένων ώστε να μην χρειάζεται να φορτίζουμε σαν ηλίθιοι τα εισιτήρια. Αγοράζεις εισιτήριο online, ενημερώνεται η βάση δεδομένων (προσθήκη ποσού), χτυπάς κάρτα στην είσοδο, ενημερώνεται η βάση δεδομένων (μείωση ποσού) κοκ.
      Το μόνο μειονέκτημα θα ήταν τυχόν καθυστέρηση στην επικοινωνία με την βάση η/και διακοπές λειτουργίας σε περίπτωση βλάβης τηλεπικοινωνίας.

      • Το τεστάρισμα που χρειάζεται για να εξασφαλίσουν ότι πράγματι στο 99.99% των περιπτώσεων το ακυρώτικό ξέρει την συναλλαγή είναι μη τετριμμένο (στα λεωφορεία κυρίως). Και το ποσοστό που βάζω είναι μικρό: 1 στις 10.000 λάθη είναι ξερωγώ 10 επιβάτες με πρόβλημα τη μέρα (σε υποθετικό σύνολο 100.000).

        Επίσης για να δουλέψει με ανώνυμες κάρτες ετοιμάσου μάλλον για 3ο σήριαλ με την ΑΠΔΠΧ.

        • Πάντως πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να γίνει σαν το σύστημα του Λονδίνου όπου φορτίζει από όλα τα επικυρώτικα. Πιστεύω ότι όπως το περιγράψατε από πάνω θα μπορεί να γίνει

      • Νομιζω ότι και τώρα με βάση δεδομένων λειτουργει. Έχω διαβάσει στην γνωμοδότηση της αρχής ότι στην κάρτα δεν αποθηκεύονται στοιχεία κόμιστρου.

  18. Την κατέβασα την εφαρμογή, αγόρασα αποθηκευμένη αξία και τη φόρτωσε με επιτυχία στην προσωποποιημένη μου κάρτα. Οι πρώτες εντυπώσεις, επομένως, είναι (άκρως) θετικές.

    • Λιγα quality of life updates (πχ να σε θυμαται στην εισοδο ή τουλαχιστον να σε αφηνει να κανεις paste 😛 ) και θα ειναι τελεια!

      • Σίγουρα θα ήταν χρήσιμο κάτι τέτοιο, όπως επίσης θα ήθελα να γίνει λίγο πιο ”mobile” το μενού, γιατί η εφαρμογή μοιάζει να είναι ένα copy-paste του διαδικτυακού athenacard, αλλά μπροστά σε αυτό που κάνει, το οποίο είναι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, τα άλλα μοιάζουν με λεπτομέρειες… 😛

        • Καμιά ”ζημιά” δεν έκανες… Όποιος έχει android και δοκιμάσει να γράψει ”ATH.ENA Card” στο Google Play, η εφαρμογή είναι ορατή, επομένως σημαίνει ότι η εφαρμογή κυκλοφορεί, έστω με τις αναμενόμενες ”παιδικές ασθένειες”. Αργά ή γρήγορα κάποιος θα την ανακάλυπτε… Αν η LG δεν ήθελε να την κυκλοφορήσει ακόμη, είναι δικό της λάθος…

      • Έχει και άλλα προβλήματα (κυρίως δυο αρκετά σοβαρά όπως υπόλοιπο κάρτας και τρόπο ανάκτησης κωδικού) αλλα μπορω να περιμένω μια πιθανή αλλαγή (κυρίως μέτα την νέα γνωμοδότηση της αρχής)

          • Δεν το εμφανίζει. Δεν μπορώ να δω τι υπόλοιπο έχω από το site ή τώρα πια και από την εφαρμογή.

          • Στην προσωποποιημένη κάρτα μου έχω αποθηκευμένη αξία και μου λέει η εφαρμογή το υπόλοιπο της κάρτας μου.

          • Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, πατώντας πάνω στην επιλογή ”Η Κάρτα μου και Λήψη προϊόντος Κομίστρου στην Κάρτα” και ακουμπώντας στη συνέχεια την κάρτα μου στο κινητό, μου εμφανίζει το υπόλοιπο της κάρτας (αποθηκευμένη αξία), μαζί με άλλες πληροφορίες, π.χ. προφίλ κομίστρου, κ.λπ..

          • Και έχει και άλλες πληροφορίες που δεν τις είχε το site όπως πότε λήγει το μειωμένο. Μια χαρά.

          • Λοιπόν έβαλα και αξία και κομιστρο. Και τα δύο τα φόρτισε μια χαρά.. αλλά το κόμιστρο δεν το δείχνει δλδ δεν θα μπορείς να δεις πόσες μέρες μένουν από την μηνιαία σου ας πουμε. Αλλά ένα βήμα τη φορά… Μια χαρά.

          • Σίγουρα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, αλλά για εφαρμογή που μόλις κυκλοφόρησε, κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και δίνει και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την κάρτα!
            Φαντάζομαι, ότι σταδιακά όλα θα διορθωθούν. Αυτό επίσης που με εντυπωσίασε είναι ότι σου λέει και ποιο είναι το μέσο που επικύρωσες τελευταία φορά την κάρτα σου (το ανακάλυψα γυρνώντας τη γλώσσα της εφαρμογής στα Αγγλικά, γιατί στα Ελληνικά δεν με αφήνει να ”σκρολάρω” μέχρι κάτω στις πληροφορίες κάρτας).

          • Οχι το λέει τελικά (νομιζω). Στα αγγλικά τουλάχιστον (το γύρισα και εγώ να δω έτσι από περιέργεια)

          • Εμένα μου λέει:

            Card Status
            There is no product to be downloaded
            Card:
            – User Profile: Adult
            – Date of Birth:
            – Discount: (000)Normal
            – Expiry Profile: 00/00/0000
            – Balance: 10.20

            Ticket: Athens, 30 Days
            – Date: 18/09/2017 21:08:04
            – Condition of Use: Expired
            – Starting validation time: 22/09/2017 18:32:50

            Ticket: Athens, 90 Minutes
            – Date: 23/11/2017 21:08:04
            – Condition of Use: Not used yet
            – Starting validation time:

            Recharge: Time pass reload
            – Recharging product: Athens, 90 Minutes
            – Last reload time: 23/11/2017 21:08:04

            Tansit Mode: Bus
            – Validate Season Ticket or Monetary value:
            – Time of Final Validation: 22/11/2017 12:32:02

            Αυτά μου λέει και στην τελευταία γραμμή λέει που έγινε η τελευταία επικύρωση (χρησιμοποίησα χθες λεωφορείο και χτύπησα στην κάρτα στις 12:32:02 το μεσημέρι)

          • Αλλά δεν ξέρω εάν είναι από την φόρτιση. Δλδ μόλις κάνεις δρομολόγια να φύγει και να είναι στην θέση του η τελευταία διαδρομή. Γιατί έτσι το βλέπω. Μου φαίνεται δλδ οτι είναι μια λίστα με τις 3 τελευταίες χρήσης της κάρτας.

  19. Ωραία πράγματα! ούτε σε Sci-Fi ταινία.
    Όμως, αγόρασα ένα εισιτήριο 90 λεπτών μέσω του app πήγα να το φορτώσω με NFC στην προσωποποιημένη και μου πετάει μήνυμα:
    “το προϊόν προς φόρτιση υπάρχει ήδη στο διακομιστή.”

    Μήπως φταίει που έχω υπόλοιπο από φορτισμένη αξία;

        • Δεν εχω δοκιμασει με χρηματικο υπολοιπο, αλλα μπορει να φταιει αυτο..Παντως το εισιτηριο παραμενει στον λογαριασμο μεχρι να μπει στην καρτα!

        • Επειδή και εγώ έχω χρηματική αξία στην προσωποποιημένη κάρτα μου, και βλέποντας το πρόβλημα που αντιμετωπίσατε, επιχείρησα να κάνω μία δοκιμή να αγοράσω και να φορτίσω την κάρτα μου με ένα απλό εισιτήριο (1,40€) και η φόρτιση έγινε κανονικά. Επομένως, κάντε άλλη μία δοκιμή και εφόσον και πάλι δεν καταφέρετε να την φορτίσετε, τότε απευθυνθείτε σε κάποιο εκδοτήριο.

          • Κατάφερα και εγώ να κάνω φόρτιση. Με μπέρδεψε στην τελική οθόνη που εμφανίζει τις πληροφορίες της κάρτας. Το προσπάθησα πάλι και προχώρησε κανονικά. Ευχαριστώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*