ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ο ΟΑΣΑ δεν μας προμήθευσε με ηλεκτρονικά εισιτήρια για τον Προαστιακό

Η πρώτη μάχη της ιδιωτικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον ΟΑΣΑ είναι γεγονός. Όπως θα έχουν παρατηρήσει οι επιβάτες του Προαστιακού, αν και στους σταθμούς έχουν τοποθετηθεί ήδη οι μπάρες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τα εκδοτήρια δεν διαθέτουν ακόμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ρίχνει την ευθύνη στον ΟΑΣΑ υποστηρίζοντας πως ο οργανισμός δήλωσε αδυναμία να προμηθεύσει την εταιρεία με προϊόντα κομίστρου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αντί του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η έκδοση μηνιαίων καρτών, οι οποίες, όπως υποστηρίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα γίνονται δεκτές και από τα μέσα του ΟΑΣΑ:

  • Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα εκτός αεροδρομίου: Ισχύει για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία εκτός Express Αεροδρομίου & Χ 80, τρόλεϊ) & ΣΤΑ.ΣΥ. (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου). Ολόκληρη 30 ευρώ, μειωμένη 15 ευρώ.
  • Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα και το αεροδρόμιο: Ισχύει για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, λεωφορεία Express εκτός Χ80, τρόλεϊ) & ΣΤΑ.ΣΥ. (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό έως και το Αεροδρόμιο). Ολόκληρη 49 ευρώ, μειωμένη 25 ευρώ.

Τα ανωτέρω προϊόντα κομίστρου ισχύουν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ Α.Ε. και ακολουθούν την μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική.

Επίσης, πολύ σύντομα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θα προβεί και στην έκδοση εισιτηρίων απλής διαδρομής, τα οποία θα ισχύουν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που εκδίδει ο ΟΑΣΑ ισχύουν για τους σταθμούς στο αστικό τμήμα του Προαστιακού καθώς και το αεροδρόμιο. Ωστόσο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκοπεύει να ρίξει στην αγορά τα δικά της ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα ισχύουν και στα μέσα του ΟΑΣΑ (αν και νωρίτερα γνωρίζαμε ότι θα είναι διαφορετικής τεχνολογίας.)