Απεργίες χωρίς αποζημίωση για τους επιβάτες

Σιωπηλά τέλος δόθηκε στην παροχή αποζημίωσης στους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για τις 24ωρες απεργίες κατά τις οποίες ένα ή περισσότερα μέσα δεν κυκλοφορούν. Η αποζημίωση δινόταν ως και πέρυσι στους κατόχους μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών αλλά ως δια μαγείας ξεχάστηκε με την κατάργηση των παλιών καρτών και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το Athens Transport έχει υποβάλει δύο ερωτήματα στον ΟΑΣΑ σχετικά με το θέμα τα οποία όμως έχουν μείνει αναπάντητα. Άγνοια δηλώνουν επίσης και οι εκδότες εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ.

Η αποζημίωση ξεκίνησε να δίνεται από τον Μάρτιο του 2013 ύστερα από απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης ενώ το ποσό που επιστρεφόταν κάθε μήνα ορίζονταν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΑ. Μέχρι τότε, ο ΟΑΣΑ αρνούνταν να δώσει αποζημίωση με τη δικαιολογία πως για τις απεργίες δεν ευθύνεται ο οργανισμός. Για το θέμα είχε κάνει παρέμβαση και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Για κάθε μέρα 24ωρης απεργίας όλων των μέσων επιστρεφόταν το 1/30 της αξίας της μηνιαίας κάρτας (π.χ. 1 ευρώ για ολόκληρη κάρτα), ενώ για απεργία λιγότερων μέσων επιστρεφόταν το 1/60 (π.χ. 0,50 ευρώ). Αν και αρχικά δινόταν σε όλους όσους ανανέωναν την κάρτα στη συνέχεια έγινε υποχρεωτική η επιστροφή του κουπονιού του προηγούμενου μήνα. Αυτό δημιούργησε προβλήματα καθώς κάθε φορά είχαμε καταγγελίες για εκδότες εισιτηρίων οι οποίοι κράταγαν το κουπόνι χωρίς όμως να δίνουν την έκπτωση στους επιβάτες ή για εκδότες που επέστρεφαν λάθος ποσό. Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις ο επιβάτης έπρεπε να ζητήσει ο ίδιος την αποζημίωση με αποτέλεσμα πολλοί να μην τη λαμβάνουν αν και τη δικαιούταν.

Αν και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προφανώς θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο θα δινόταν η αποζημίωση και θα δημιουργούσε ερωτήματα για τα οποία θα έπρεπε να υπάρξουν απαντήσεις (π.χ. θα δίνεται μόνο σε κατόχους καρτών 30 ημερών ή και μικρότερης διάρκειας;) αυτό δεν είναι επαρκής δικαιολογία για να στερηθεί η αποζημίωση από τους επιβάτες. Οι κάτοχοι καρτών μεγάλης διάρκειας είναι ανέκαθεν οι πιο καλοπληρωτές επιβάτες αν και γνωρίζουν πως οι υπηρεσίες που θα λάβουν θα είναι από μέτριες ως κάκιστες. Η κατάργηση της αποζημίωσης για τις ημέρες των απεργιών, αν αυτή δεν επανέλθει, θα είναι ένα τιμωρητικό μέτρο για τους επιβάτες αυτούς.

Αναμένουμε την έστω και με καθυστέρηση απάντηση του ΟΑΣΑ.

2 Comments

  1. Κάποια στιγμή έστειλα ένα ερώτημα σχετικά με τις απεργίες του Δεκεμβρίου και μετά από καιρό πήρα αυτή την απάντηση:

    “ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΧΡΗΜΑΤ/ΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ
    ΑΡ. ΠΡΩΤ. : Προς:
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Γ.Bασιλακόπουλος
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 8200848
    EMAIL : [email protected]
    ΘΕΜΑ : Αποζημίωση στους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών λόγω
    απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

    Με την υπ’ αριθμ.13032/ΔΕΚ0598/2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄689/26.03.2013), θεσμοθετήθηκε αποζημίωση στους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών, σε περιπτώσεις 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Συγκοινωνιακά Μέσα.

    Δεν προβλέπεται αποζημίωση για τυχόν στάσεις εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
    Επιπλέον θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι τα εισιτήρια και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών απεικονίζουν σύμβαση μεταφοράς για τη διεκπεραίωση συγκοινωνιακών υπηρεσιών μεταξύ των εταιρειών του ομίλου και των επιβατών. Η αγορά τους από τους επιβάτες δηλώνει την αποδοχή εκ μέρους τους των όρων της σύμβασης μεταφοράς, οι οποίοι είναι δεσμευτικοί τόσο για τους επιβάτες όσο και για τον Όμιλο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

    Ανεξάρτητα από αυτά η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με την κρατούσα γνώμη, έλκεται απ’ ευθείας από το «σκληρό πυρήνα» του Συντάγματος (άρθρο 5 παραγρ.2) πέρα από την ειδική ρύθμιση του άρθρου 23 παράγ. 2.”

    Αυτό που κατάλαβα λοιπόν είναι ότι:
    1) Στις στάσεις δε δικαιούμαστε αποζημίωση (παρόλο που είχα ρωτήσει για τις 24ωρες απεργίες του μετρό),
    2) Κάπου στους όρους της σύμβασης μεταφοράς λέει ότι είμαστε στο έλεός τους και ας προσέχαμε και
    3) Μην τυχόν και τολμήσουμε να ξαναπιάσουμε στο στόμα τις απεργίες τους.

    Αυτά.

  2. Οι κάτοχοι ετήσιων καρτών δεν έχουν λάβει αποζημίωση για καμία απεργία του περσινού έτους 2017, ολική ή μερική. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις φετινές απεργίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*