Αεροδρόμιο – Πειραιάς απευθείας με τον Προαστιακό από 1η Φεβρουαρίου

1 ώρα ακριβώς θα διαρκεί το νέο απευθείας δρομολόγιο του Προαστιακού μεταξύ του Αεροδρομίου και του Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.

Παράλληλα θα πυκνώσουν τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ και Κορωπί αφού θα προστεθούν επί πλέον δρομολόγια τις ώρες αιχμής από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Στο τέλος του άρθρου ακολουθούν οι πίνακες των δρομολογίων. Η σελίδα μας με όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού θα ενημερωθεί ως την 1η Φεβρουαρίου.

Με τα νέα δρομολόγια, ο Πειραιάς μετατρέπεται σε αφετηρία των δρομολογίων προς Αεροδρόμιο και προς Κιάτο. Για όσους έχουν ως προορισμό ή αφετηρία τους σταθμούς μεταξύ Πειραιά και Ρουφ, δεν θα υπάρχει πλέον μετεπιβίβαση στην Αθήνα (σταθμός Λαρίσης).

Τα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο θα εκτελούνται ανά μία ώρα, όπως και τα σημερινά δρομολόγια Αθήνα – Αεροδρόμιο. Η διαδρομή θα εκτελείται σε 1 ώρα, χωρίς καμία μετεπιβίβαση.

Ανά μία ώρα θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο. Η διαδρομή θα πραγματοποιείται σε 1 ώρα και 38 λεπτά, επίσης χωρίς μετεπιβίβαση. Από το Κιάτο, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα.

Επιπλέον, από την 1η Φεβρουαρίου δημιουργείται το νέο δρομολόγιο ΣΚΑ – Κορωπί το οποίο θα εκτελείται τις εργάσιμες μέρες κατά τις ώρες αιχμής. Έτσι, θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ των δύο αυτών σταθμών η οποία μειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Κανονικά ανά μία ώρα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια ΣΚΑ – Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια που έχουν ως αφετηρία το ΣΚΑ, θα επεκταθούν «σύντομα» ως τα Άνω Λιόσια, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του ΟΣΕ. Προς το παρόν, οι επιβάτες που κινούνται από/προς το τμήμα Κιάτο-Άνω Λιόσια προς/από το τμήμα Μεταμόρφωση – Αεροδρόμιο πρέπει να μετεπιβιβαστούν στο σταθμό των Κάτω Αχαρνών.


Οι πίνακες των δρομολογίων του Προαστιακού όπως θα ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2018

  1.  Δρομολόγια Αεροδρόμιο – Πειραιάς, Αεροδρόμιο – ΣΚΑ και Κορωπί – ΣΚΑ

  • Σημείωση 1: Τα δρομολόγια που τερματίζουν ΣΚΑ αναμένεται μελλοντικά να επεκταθούν ως τα Άνω Λιόσια. Οι ώρες των δρομολογίων στα Άνω Λιόσια με γκρίζο χρώμα δεν ισχύουν προς το παρόν.
  • Σημείωση 2: Τα δρομολόγια Κορωπί – ΣΚΑ (σε ροζ περίγραμμα) δεν θα πραγματοποιούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.

 

 

Δρομολόγια Αεροδρόμιο – Πειραιάς, Αεροδρόμιο – ΣΚΑ & Κορωπί – ΣΚΑ του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

2. Δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο, ΣΚΑ – Αεροδρόμιο και ΣΚΑ – Κορωπί

  • Σημείωση 1: Τα δρομολόγια που έχουν ως αφετηρία το ΣΚΑ αναμένεται μελλοντικά να επεκταθούν ως τα Άνω Λιόσια. Οι ώρες των δρομολογίων στα Άνω Λιόσια με γκρίζο χρώμα δεν ισχύουν προς το παρόν.
  • Σημείωση 2: Τα δρομολόγια ΣΚΑ – Κορωπί (σε ροζ περίγραμμα) δεν θα πραγματοποιούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.
Δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο, ΣΚΑ – Αεροδρόμιο & ΣΚΑ – Κορωπί του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

 

3. Δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο και Κιάτο – Πειραιάς

Δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο & Κιάτο – Πειραιάς του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

 

4. Δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα και Χαλκίδα – Αθήνα

  • Σημείωση: Τα δρομολόγια της Χαλκίδας παραμένουν αμετάβλητα.
  • Σημείωση 2: Τα δρομολόγια σε ροζ περίγραμμα δεν πραγματοποιούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.
Δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα και Χαλκίδα – Αθήνα του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)