Αεροδρόμιο – Πειραιάς απευθείας με τον Προαστιακό από 1η Φεβρουαρίου

1 ώρα ακριβώς θα διαρκεί το νέο απευθείας δρομολόγιο του Προαστιακού μεταξύ του Αεροδρομίου και του Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.

Παράλληλα θα πυκνώσουν τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ και Κορωπί αφού θα προστεθούν επί πλέον δρομολόγια τις ώρες αιχμής από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Στο τέλος του άρθρου ακολουθούν οι πίνακες των δρομολογίων. Η σελίδα μας με όλα τα δρομολόγια του Προαστιακού θα ενημερωθεί ως την 1η Φεβρουαρίου.

Με τα νέα δρομολόγια, ο Πειραιάς μετατρέπεται σε αφετηρία των δρομολογίων προς Αεροδρόμιο και προς Κιάτο. Για όσους έχουν ως προορισμό ή αφετηρία τους σταθμούς μεταξύ Πειραιά και Ρουφ, δεν θα υπάρχει πλέον μετεπιβίβαση στην Αθήνα (σταθμός Λαρίσης).

Τα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο θα εκτελούνται ανά μία ώρα, όπως και τα σημερινά δρομολόγια Αθήνα – Αεροδρόμιο. Η διαδρομή θα εκτελείται σε 1 ώρα, χωρίς καμία μετεπιβίβαση.

Ανά μία ώρα θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο. Η διαδρομή θα πραγματοποιείται σε 1 ώρα και 38 λεπτά, επίσης χωρίς μετεπιβίβαση. Από το Κιάτο, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα.

Επιπλέον, από την 1η Φεβρουαρίου δημιουργείται το νέο δρομολόγιο ΣΚΑ – Κορωπί το οποίο θα εκτελείται τις εργάσιμες μέρες κατά τις ώρες αιχμής. Έτσι, θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ των δύο αυτών σταθμών η οποία μειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Κανονικά ανά μία ώρα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια ΣΚΑ – Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια που έχουν ως αφετηρία το ΣΚΑ, θα επεκταθούν «σύντομα» ως τα Άνω Λιόσια, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του ΟΣΕ. Προς το παρόν, οι επιβάτες που κινούνται από/προς το τμήμα Κιάτο-Άνω Λιόσια προς/από το τμήμα Μεταμόρφωση – Αεροδρόμιο πρέπει να μετεπιβιβαστούν στο σταθμό των Κάτω Αχαρνών.


Οι πίνακες των δρομολογίων του Προαστιακού όπως θα ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2018

 1.  Δρομολόγια Αεροδρόμιο – Πειραιάς, Αεροδρόμιο – ΣΚΑ και Κορωπί – ΣΚΑ

 • Σημείωση 1: Τα δρομολόγια που τερματίζουν ΣΚΑ αναμένεται μελλοντικά να επεκταθούν ως τα Άνω Λιόσια. Οι ώρες των δρομολογίων στα Άνω Λιόσια με γκρίζο χρώμα δεν ισχύουν προς το παρόν.
 • Σημείωση 2: Τα δρομολόγια Κορωπί – ΣΚΑ (σε ροζ περίγραμμα) δεν θα πραγματοποιούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.

 

 

Δρομολόγια Αεροδρόμιο – Πειραιάς, Αεροδρόμιο – ΣΚΑ & Κορωπί – ΣΚΑ του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

2. Δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο, ΣΚΑ – Αεροδρόμιο και ΣΚΑ – Κορωπί

 • Σημείωση 1: Τα δρομολόγια που έχουν ως αφετηρία το ΣΚΑ αναμένεται μελλοντικά να επεκταθούν ως τα Άνω Λιόσια. Οι ώρες των δρομολογίων στα Άνω Λιόσια με γκρίζο χρώμα δεν ισχύουν προς το παρόν.
 • Σημείωση 2: Τα δρομολόγια ΣΚΑ – Κορωπί (σε ροζ περίγραμμα) δεν θα πραγματοποιούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.
Δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο, ΣΚΑ – Αεροδρόμιο & ΣΚΑ – Κορωπί του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

 

3. Δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο και Κιάτο – Πειραιάς

Δρομολόγια Πειραιάς – Κιάτο & Κιάτο – Πειραιάς του Προαστιακού της Αθήνας (κλικ για μεγέθυνση)

 

4. Δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα και Χαλκίδα – Αθήνα

 • Σημείωση: Τα δρομολόγια της Χαλκίδας παραμένουν αμετάβλητα.
 • Σημείωση 2: Τα δρομολόγια σε ροζ περίγραμμα δεν πραγματοποιούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.
Δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα και Χαλκίδα – Αθήνα του Προαστιακού (κλικ για μεγέθυνση)

13 Comments

 1. Σημείωση: Τα δρομολόγια της Χαλκίδας παραμένουν αμετάβλητα. Αυτή είναι η απάντηση τους!!!
  Το μυαλό τους παραμένει αμετάβλητο. Περιμένουμε τόσα χρόνια να φτιάξει η κατάσταση και πάλι αμετάβλητα. Τελικά έχουμε να κάνουμε με βλήτα. Και η απάντηση να απευθυνθούμε στην κυρία Καρόλου στα γνωστά γραφεία του ξυσίματος και της ανεπάρκειας. ΝΤΡΟΠΗ σε όλους που για μια ακόμα φορά προκαλούν προβλήματα σε πάρα πολλούς χρόνια επιβάτες της αμαξοστοιχίας Χαλκίδα – Πειραιά και αντίστροφα. Τι να περιμένουμε όταν ακόμα κυκλοφορούν με την φυλλάδα Α3 και τα δρομολόγια γραμμένα στο χαρτί!!!

 2. Έστω και αν δεν ισχύει η ενίσχυση για όλη την ημέρα, υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τώρα που υπάρχουν μόνο δύο δρομολόγια την ώρα για το τμήμα Αεροδρόμιο-ΣΚΑ. Οι ώρες όμως των τριών δρομολογίων, δεν νομίζω να είναι σωστή επιλογή αφού υπάρχει κενό μισής ώρας. Κάποιο δρομολόγιο θα υπερφορτώνεται, θα καθυστερεί, και το επόμενο θα περνάει σε 5 λεπτά άδειο. Επίσης πιστεύω ότι οι “ώρες αιχμής” σταματάνε πολύ νωρίς το απόγευμα.

 3. Τα δρομολογια για Χαλκιδα θα φτιαξουν επιτελους?????Απο το 2015 εχει κοπει το πρωινό δρομολόγιο των 07:45 απο Αθηνα και ακομα να το επαναφερουν.Γιατι ο συρμος δεν παει Πειραια και πρεπει να αλλαζουμε στο Σταθμο Λαρισης?Ελεος επιτελους….

 4. Για το Πειραιάς – Χαλκίδα; Θα υπάρξει απευθείας δρομολόγιο ή θα παραμείνει η μετεπιβίβαση στον Σταθμό Λαρίσης; Επίσης, θα γίνει (επιτέλους) ανά μία ώρα και αυτό; Δεν ανακοινώθηκε κάτι για αυτή την (ταλαίπωρη) γραμμή…

  • Η ταλαίπωρη γραμμή παραμένει όπως την καταντήσαν τα τελευταία χρόνια. Και που να θυμηθούν οι παλιοι συνταξιδιώτες την δεκαετία του 90 που υπήρχε και express Χαλκίδα – Πειραιάς.

 5. για Χαλκίδα τι θα γίνει ; τώρα έχουν αραιώσει τα δρομολόγια κ για Πειραιά πρέπει να κατέβεις Λαρίσης κ να αλλάξεις συρμό! Έτσι κάνεις περίπου 2 ώρες ! Οι περισσότεροι προτιμούν το ΚΤΕΛ επειδή έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα κ φτάνουν Αθήνα σε 1 ώρα ! Πριν λίγα χρόνια έλεγαν ότι θα μπούν δρομολόγια στο τραίνο χωρίς στάσεις κ θα έφτανες σε 40′ ! Τώρα έχει χειροτερέψει.-

  • Και θα χειροτερέψει κιάλλο εάν δεν το κοινοποιήσουμε παντού για την άθλια κατάσταση και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια που εθελοτυφλούν σε αμέτρητα προβλήματα. Ας στείλουμε όμως ένα βίντεο με την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά μέσα σε αυτά τα τρένα!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*