Επίθεση κουκουλοφόρων σε Πευκάκια και Πετράλωνα – Έσπασαν τις μπάρες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων σε σταθμούς του ΗΣΑΠ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου. Λίγο μετά τις 23:00, οι άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν οργανωμένα στους σταθμούς Πευκάκια και Πετράλωνα προκαλώντας ζημιές σε μπάρες καθώς και εκδοτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Για μία ακόμα φορά οι άγνωστοι διέφυγαν ανενόχλητοι και η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πέρυσι, είχαμε καταγράψει δεκάδες περιστατικά μικρότερων ή μεγαλύτερων δολιοφθορών σε μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων ή μεμονωμένα άτομα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχει επαναλάβει πολλές φορές πως οι εταιρείες σεκιούριτι (για τις οποίες μάλιστα έχει αφήσει αιχμές πως κρύβονται πίσω από τους βανδαλισμούς) θα απομακρυνθούν από τους σταθμούς του Μετρό ενώ την φύλαξή τους θα αναλάβει η αστυνομία. Αυτό όμως δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα κυρίως λόγω της δυσκολίας της αστυνομίας να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό.

Φωτογραφίες: in.gr

 • geo

  Οσο δεν υπάρχει αστυνόμευση από Ελ. Αστυνομία από δυο τουλάχιστον, όπως γίνεται σε όλα τα κρατη με όπλα κλπ, με συνεχη παρακολούθηση των κινήσεων του χώρου, χωρίς να παίζουν με τα κινητά τηλέφωνα. Φυσικα με ατομα δυναμικα.

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Έλα όμως που ο κόσμος φοβάται τους αστυνομικούς, λες και θα τους κάνουν τίποτα.

   Εγώ πιστευω πως αν δεν υπάρχει αστυνομία όταν κλείσουν όλες τις πύλες, θα τις σπάνε σε 10 σταθμούς τη μέρα.

   • geo

    Είναι θέμα απόφασις πως θα το διαχειριστούν από Αστυνομία κ ΟΑΣΑ , νομίζω υπάρχουν πολλοί τρόποι .

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Σωστά. Αρκεί η αστυνομία να διαθέσει αστυνομικούς. Τόσο καιρό «το συζητάνε».

     • Πολύ σύντομα θα υπάρξει είδηση σχετικά με αυτό.

     • geo

      Υπάρχουν αν θέλουν, απλά τον λόγο δεν ξέρω και ποίο σκοπό.

 • Dimitris

  Η οθόνη έσπασε και το μηχάνημα δουλεύει?!?

  • Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Το μπροστινό τζάμι έσπασε. Και έχω προσέξει πως υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ του γυαλιού και της οθόνης. Άρα ένα όχι και τόσο δυνατό χτύπημα, δεν θα φτάσει μέχρι την οθόνη.

   • Αρβανιτης Δυτικα

    Άραγε το κόστος σε όλες αυτές τις ζημίες στις καταδρομικές επιθέσεις ποιος τις πληρώνει οι Έλληνες φορολογούμενοι; η’, η ανάδοχος εταιρία; Αν όλοι εμείς, τότε σε λίγο καιρό θα μας πει το κράτος, αύξηση των εισιτηρίων, γιατί ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας του Ο.Α.Σ.Α. Για την “αστυνομική φύλαξη” κλαίω εδώ και 20+ περίπου χρόνια, που είναι είδος εξαφανισμένο, τουλάχιστον στην πόλη που μένω.

    • Δημήτρης Σαρτζετάκης

     Αν θυμάμαι καλά, είχαν πει πως τα έξοδα τα καλύπτει για ζημιές, τα καλύπτει ο ανάδοχος για 1 έτος από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος, η οποία ήταν στις 1/2/2017. Άρα, από εδώ και πέρα τα πληρώνουμε εμείς.

     Και κατά τη γνώμη μου, καλά να κάνουν να ανεβάσουν την τιμή του εισιτηρίου για κάποιο διάστημα (εφόσον κλείσουν οι πύλες), μέχρι να πληρωθούν οι ζημιές, μπας και βάλουν μυαλό και σταματήσουν.

     • Αρβανιτης Δυτικα

      Κε Σαρτζετάκη να ανεβάσουν την τιμή στα εισιτήρια; εκπλήσσομαι !!!
      Έχετε διαπιστώσει ποτέ κάποια αύξηση στην Ελλάδα που να την παίρνουν πίσω μετά; Και πιστεύεται πραγματικά ότι θα βάλουν μυαλό;
      Μυαλό έχουν, τιμωρία δεν έχουν.Ας κάνουν πρώτα καλύτερες και ασφαλείς τις υπηρεσίες τους, και ευχαρίστως θα δεχόμουν αύξηση.