Επανήλθαν τα δρομολόγια του Τραμ στο Σύνταγμα ύστερα από τρεις μήνες

Μετά από τρεις μήνες διακοπής των δρομολογίων στο τμήμα Σύνταγμα – Λεωφ. Βουλιαγμένης σήμερα το πρωί άνοιξε η νέα αποβάθρα του Τραμ στο Σύνταγμα.

Η νέα αποβάθρα είναι κεντρική και πιο ευρύχωρη για τους επιβάτες ενώ ύστερα από 14 χρόνια λειτουργίας της τερματικής στάσης με μονή γραμμή, πλέον μπορεί να υποδεχτεί δύο συρμούς ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει πως θα μειωθούν οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω της μονοδρόμησης που ίσχυε παλαιότερα στο τμήμα από το Σύνταγμα έως το Ζάππειο. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα ανάπαυσης των ηλεκτροδηγών αφού πλέον δεν θα απαιτείται να αναχωρούν αμέσως ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα πύκνωσης των δρομολογίων.

Τα έργα ανακατασκευής της αποβάθρας του Συντάγματος περιλαμβάνονται στην εργολαβία της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά. Το τμήμα Σύνταγμα – Λεωφ. Βουλιαγμένης έκλεισε στις 10 Δεκεμβρίου και αναμενόταν να ανοίξει στις 10 Μαρτίου. Τα έργα όμως είχαν μικρή καθυστέρηση και ολοκληρώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Τα δοκιμαστικά δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν μόλις χτες, μία μέρα πριν ανοίξει η νέα αποβάθρα.

Φωτο: athina984.gr