Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Κλείνουν οι πύλες σε 21 σταθμούς ως τα μέσα Μαρτίου – Ξεκινά η ενεργοποίηση καρτών για άνεργους ΑΜΕΑ

Share

    Ενημέρωση: Ξεκίνησε η ενεργοποίηση των Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ


    Σταδιακά και ως το τέλος Μαρτίου θα κλείσουν οι πύλες του Μετρό σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση των καρτών για άνεργους και ΑΜΕΑ, το σύνολο των οποίων έχει ήδη αποσταλεί σύμφωνα με την εταιρεία, κάτι που πιθανόν να μην ισχύει.

    Κλείσιμο πυλών

    Αν και ο προγραμματισμός του ΟΑΣΑ (ο τελευταίος που ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο) προέβλεπε κλείσιμο όλων των πυλών εισόδου/εξόδου στους σταθμούς του Μετρό ως τα τέλη Δεκεμβρίου, ο οργανισμός έπεσε έξω κατά πολύ. Ο νέος προγραμματισμός που ανακοινώθηκε σήμερα έχει ως εξής:

    • Ο σταθμός Σύνταγμα θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.
    • Το διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).
    • Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.
    • Στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

    Ο ΟΑΣΑ υπενθυμίζει στους επιβάτες πως στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ επικύρωση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων χρειάζεται τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο από το σταθμό.

    Κάρτες για άνεργους και ΑΜΕΑ

    Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η ενεργοποίηση των προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ μέσω online εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ. Η διαδικασία θα έχει ως εξής:

    • Οι άνεργοι ή ΑΜΕΑ συμπληρώνουν την online αίτηση (σύνδεσμος αναμένεται σύντομα)
    • Η ΗΔΙΚΑ πιστοποιεί το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης
    • Ο κάτοχος της κάρτας «φορτίζει» τη δωρεάν μετακίνηση στην κάρτα του μέσω αυτόματου μηχανήματος έκδοσης/επαναφόρτισης καρτών.

    Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ έχει ήδη εκδοθεί και αποσταλεί στους κατόχους τους το σύνολο των καρτών όσων έχουν κάνει αίτηση online. Ο ισχυρισμός του ΟΑΣΑ είναι υπό αμφισβήτηση καθώς αφενός πολλοί αναγνώστες μας δεν έχουν λάβει ακόμα τις κάρτες τους ενώ και οι αριθμοί «δεν βγαίνουν» αφού ο ιδιώτης ανάδοχος δεν είχε ακόμα στη διάθεσή του αρκετό καιρό για να προχωρήσει στην έκδοση του συνόλου των καρτών.

    Ο ΟΑΣΑ πάντως ισχυρίζεται πως έχουν ήδη εκδοθεί 540.00 προσωποποιημένες κάρτες, οι 45.000 από αυτές για άνεργους και ΑΜΕΑ.

    Δείτε πως να κάνετε online αίτηση για έκδοση κάρτας (αν δικαιούστε ολόκληρο εισιτήριο ή είστε άνεργος ή ΑΜΕΑ):

 
 

Διαβάστε Περισσότερα