Έκδοση Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ: Συχνές ερωτήσεις

Δείτε επίσης: Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκδοση προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ, δύο από τις κατηγορίες επιβατών που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τις κυριότερες απορίες, που λαμβάνουμε στα σχόλια του site μας καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με τις όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικές (και με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής) απαντήσεις:

 1.  Είμαι άνεργος/η ή ΑΜΕΑ. Πρέπει να βγάλω προσωποποιημένη κάρτα;

Οι άνεργοι καθώς και τα ΑΜΕΑ, ως δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης, θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card προκειμένου να μετακινούνται δωρεάν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ.

Μέχρις ότου η διαδικασία ολοκληρωθεί, μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν με τον ίδιο τρόπο που μετακινούνται ως σήμερα: βεβαίωση ΟΑΕΔ και ταυτότητα για άνεργους και ειδική κάρτα για ΑΜΕΑ.

2.  Πώς γίνεται η έκδοση της κάρτας;

Η έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται η έκδοση όλων των προσωποποιημένων καρτών Ath.ena Card:

α) Μέσω διαδικτύου: Συμπληρώνετε την αίτηση με όλα τα στοιχεία και στο πεδίο “Κατηγορία δικαιούχου” επιλέγετε υποχρεωτικά την ανάλογη κατηγορία (ΑΜΕΑ ή Άνεργοι). Πατώντας “Μεταφόρτωση εικόνας” ανεβάζετε τη φωτογραφία σας (προσοχή να μην είναι μεγάλο το μέγεθος του αρχείου). Μετά την αποδοχή των όρων χρήσης και αγοράς και τη συμπλήρωση του κωδικού επαλήθευσης, πατάτε “Αποθήκευση”. Θα παραλάβετε την κάρτα ταχυδρομικά.

β) Σε εκδοτήριο: Προαιρετικά συμπληρώνετε αυτή την αίτηση και με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκτύπωση του κωδικού QR, βεβαίωση ΑΜΚΑ) μεταβαίνετε σε κάποιο από τα εκδοτήρια που διαθέτει τερματικό έκδοσης προσωποποιημένων καρτών. Η κάρτα θα σας δοθεί κενή και θα πρέπει να ακολουθήσει ενεργοποίηση μέσα από το site της Η.ΔΙ.Κ.Α. (η διαδικασία ενεργοποίησης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα).

3.  Η αίτηση δεν κατατίθεται επιτυχώς. Τι σημαίνει το μήνυμα “Failure of Web Server bridge”;

Το μήνυμα “Failure of Web Server bridge: No backend server available for connection: timed out after 10 seconds or idempotent set to off or method not to idempotent” σημαίνει πως η φωτογραφία που ανεβάσατε έχει μεγάλο μέγεθος αρχείου με αποτέλεσμα η αίτηση να μην έχει κατατεθεί επιτυχώς. Προσπαθήστε το μέγεθος του αρχείου να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο (σίγουρα κάτω των 500ΚΒ).

4.  Η αίτηση δεν δέχεται το όνομα/επώνυμό μου. Τι μπορώ να κάνω;

Ελέγξτε αν το όνομα ή επώνυμο είναι γραμμένο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αναγράφεται στο ΑΜΚΑ. Μερικές φορές για παράδειγμα στο ΑΜΚΑ τα ονόματα είναι γραμμένα με συντομογραφίες (π.χ. Κων/νος αντί Κωνσταντίνος) ή χρησιμοποιείται ως επώνυμο το πατρικό όνομα για έγγαμες γυναίκες. Αν θέλετε να διορθώσετε το όνομα που αναγράφεται στο ΑΜΚΑ, αυτό μπορεί να γίνει σε ένα ΚΕΠ.

Αν είστε σίγουροι ότι γράψατε σωστά το όνομα και το επώνυμο και παρόλα αυτά η αίτηση δεν γίνεται δεκτή, μπορείτε να κάνετε έκδοση κάρτας σε εκδοτήριο.

5.  Εμφανίζεται μήνυμα πως ο κωδικό CAPTCHA είναι λάθος αλλά εγώ τον έγραψα σωστά.

Ανανεώστε τη σελίδα και συμπληρώστε την αίτηση από την αρχή. Μην παραλείψετε να επιλέξετε την “Κατηγορία δικαιούχου” στο ανάλογο πεδίο (άνεργος ή ΑΜΕΑ).

6.  Από που μπορώ να δω την πορεία της αίτησής μου;

Με την αποθήκευση της αίτησης εμφανίζεται μήνυμα πως μπορείτε να δείτε την πορεία της αίτησης στην ανάλογη ενότητα του site. Η ενότητα αυτή όμως δεν έχει ενεργοποιηθεί προς το παρόν άρα δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δείτε την πορεία της αίτησης μέσω του site.

7.  Πότε θα παραλάβω την κάρτα μου;

Η έκδοση και αποστολή των καρτών αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη (11/3). Προς το παρόν, μπορείτε να μετακινήστε όπως και σήμερα.

8.  Μέχρι πότε θα πρέπει να έχω εκδώσει την κάρτα μου;

Δεν υπάρχει κάποια προθεσμία αφού οι Ath.ena Card θα συνεχίσουν να εκδίδονται κάθε μέρα, «για πάντα». Παρόλα αυτά, σε διάστημα κάποιων εβδομάδων, αφού πρώτα έχουν εκδοθεί όλες οι κάρτες που εκκρεμούν, η δωρεάν μετακίνηση για άνεργους και ΑΜΕΑ θα είναι δυνατή μόνο με τη χρήση της κάρτας. [Υπάρχουν όμως και άλλες κατηγορίες επιβατών που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση για τους οποίους δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η έκδοση καρτών (στρατευμένοι, αστυνόμοι, πυροσβέστες κλπ)].

9.  Έκανα ένα λάθος κατά την κατάθεσή της αίτησης. Τι πρέπει να κάνω;

Αν η αίτηση δεν έχει γίνει επιτυχώς, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε την έκδοση της κάρτας σε εκδοτήριο. Αν η αίτηση έχει γίνει επιτυχώς αλλά υπάρχει κάποιο λάθος (π.χ. λάθος διεύθυνση) απευθυνθείτε στο γραφείο εξυπηρέτησης στο Μετρό Συντάγματος για να λάβετε βοήθεια.

10. Στο εκδοτήριο εισιτηρίων μου είπαν πως πρέπει να ενεργοποιήσω την κάρτα μόνος/η μου. Πώς γίνεται αυτό;

Η ενεργοποίηση των καρτών γίνεται μέσω online εφαρμογής της Η.ΔΙ.Κ.Α. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου.

11.  Έμεινα άνεργος αλλά έχω ήδη προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card. Τι κάνω;

Ενεργοποιήστε τις δωρεάν μετακινήσεις μέσω της online εφαρμογής.

12.  Πώς θα μετακινούμαι μέχρι να αποκτήσω/ενεργοποιήσω την κάρτα;

Μπορείτε να συνεχίσετε να μετακινείστε δωρεάν με τον ίδιο τρόπο που μετακινείστε ως σήμερα: βεβαίωση ΟΑΕΔ και ταυτότητα για ανέργους και ειδική κάρτα για ΑΜΕΑ.

Ακόμα και στους σταθμούς Μετρό όπου οι μπάρες έχουν κλείσει, υπάρχει μία ανοικτή πύλη για να διέρχονται οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης.

13.  Η δωρεάν μετακίνηση ισχύει και στον Προαστιακό;

Για τους άνεργους η δωρεάν μετακίνηση ΔΕΝ ισχύει στον Προαστιακό αν και οι κάρτες είναι συμβατές για μετακινήσεις και εκεί με αγορά κομίστρου.

Για τα ΑΜΕΑ ισχύουν δωρεάν μετακινήσεις στο αστικό τμήμα του Προαστιακού (πλην αεροδρομίου, σταθμών δυτικά της Μαγούλας και βόρεια του ΣΚΑ). Εκτός του αστικού τμήματος ισχύει έκπτωση 50%.

14.  Είμαι ΑΜΕΑ, η προσωποποιημένη κάρτα θα ισχύει και για μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, πλοία κλπ;

Αυτή τη στιγμή όχι. Οι προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena card δεν είναι πιστοποιητικό ΑΜΕΑ αλλά «εισιτήριο» μετακίνησης στα μέσα του ΟΑΣΑ.

Μελλοντικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών θα επιχειρηθεί οι κάρτες να είναι συμβατές για μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, λεωφορεία ΟΑΣΘ, είσοδο σε μουσεία κ.ά.

Δείτε επίσης:

131 Comments

  1. Καλησπερα. Εχουμε κανενα νεο για τον ποτε θα ανοιξει τελικα η σελιδα; Θα ανοιξει τελικα ή μας κοροϊδευουν οι κυριοι του οασα; Θα κλεισουν οι μπαρες και ουτε καρτες θα εχουμε παραλαβει, ουτε θα υπαρχει πλατφορμα για να τις ενεργοποιησουμε… Ερασιτεχνισμος του χειριστου ειδους…

  2. Καλημέρα! Μπήκα και εγώ στο ηδικα.gr, αλλά δεν λέει πουθενά το λινκ για την πλατφόρμα που θα κάνουμε την ενεργοποίηση της κάρτας! Επίσης, μου είπαν απο τα ελτα ότι δεν τους έχει παραδοθεί η κάρτα μου και να τους πάρω τηλέφωνο λέει στο τέλος της εβδομάδας!

  3. Επισης, το μεταφερω βεβαια με επιφυλαξη γιατι μπορει να ειναι και ραδιο αρβυλα, στα εκδοτηρια που ρωτησα μου ειπαν πως αν εχεις βγαλει ηδη προσωποποιημενη καρτα και μετα μεινεις ανεργος θα πρεπει να ακυρωσεις την παλια και να βγαλεις καινουρια, ειδικα για ανεργους. Επισης, οπως επισης μου ειπαν, αν τυχον βρεις δουλεια με τη δηλωση προσληψης στο ικα ενημερωνεται και ο οαεδ και η καρτα ακυρωνεται αυτοματα. Σωστο μεν, αλλα αν καποιος δεν εχει χρηματα μεχρι να πληρωθει απο τη νεα του δουλεια, πως θα μετακινειται εφοσον εχουν κλεισει η μπαρες;

  4. Υποτιθεται οτι σημερα θα ανοιγε η ειδικη πλατφορμα του idika αλλα μεχρι και πριν απο λιγο δεν υπηρχε καποιο σχετικο link να πατησεις… Αυτη τη στιγμη οταν πας να ανοιξεις τη σελιδα του idika σου βγαζει μηνυμα λαθους οτι η σελιδα δεν υπαρχει…

  5. Καλημέρα την Παρασκευή πήγα και έβγαλα στον σταθμό του μετρό “Ευαγγελισμός” εύκολα και γρήγορα την προσωποποιημένη κάρτα μου για ανέργους. Χρειάζεται μόνον το χαρτί από τον ΟΑΕΔ το οποίο αναφερει το ΑΜΚΑ και η ταυτότητα. Φωτογραφία σου βγάζουν εκείνη την στιγμή εάν δεν έχεις. Νομίζω ότι είναι ο γρηγορότερος τρόπος να αποκτήσεις την κάρτα. Μέχρι σήμερα το πρωί στις 09:30 στο ΗΔΙΚΑ δεν υπήρχε τίποτα. Επίσης σήμερα το πρωί ηταν ανοικτές οι μπάρες στο Συνταγμα.
    Ευχαριστώ τον κύριο Σαρτζετάκη για την καλή δουλειά του και τις πληροφορίες που μας στέλνει για τα ΜΜΜ στην Αθήνα. Χώρίς την σελίδα σας δεν θα είχε υλοποιηθεί το ηλεκτρονικό εισητήριο έστω και αυτό το λίγο που ξεκίνησε.

    • Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι προφανώς, πιο γρήγορος.

      Φυσικά, δεν είναι μόνο δίκη μου δουλειά· και άλλοι βοηθανε. Στο κάτω κάτω, ένας απλός επιβάτης είμαι και εγώ, όποτε όπως έχει γράψει και ο υπεύθυνος του site, θα ήθελα να μην απευθύνεστε προσωπικά σε εμένα.

    • Ο “κύριος Σαρτζετάκης” δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη σελίδα. Ας μην συγχέονται οι καλές προθέσεις ενός σχολιαστή με τη δουλειά του υποφαινόμενου από το 2011.

  6. Καλημέρα!!Ξέρουμε αν ξεκίνησε η ενεργοποίηση της κάρτας για άτομα με αναπηρία;;;Μπήκα στο site της idika αλλά δεν είδα πουθενά να λέει για ενεργοποίηση.
    Ευχαριστώ

  7. Υπέβαλα ηλεκτρονικά αίτηση, συμπλήρωσα διεύθυνση και Τ.Κ ,αλλά δεν θυμάμαι αν συμπλήρωσα αριθμό.Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση θα γινόταν δεκτή;

  8. Αυτός ο Αριθμός Μητρόου είναι ήδη καταχωρημένος. Παρακαλούμε ελέγξτε τα στοιχεία σας και προσπαθήστε ξανα …..Aυτο μου βγάζει συνεχεια…

    • Αν προσπαθείτε να κάνετε αίτηση δεύτερη φορά, σημαίνει πως την πρώτη φορά, η αίτηση καταχωρήθηκε επιτυχώς, όπως γράφει και ο Νικήτας από κάτω.

      Σε άλλη περίπτωση σημαίνει ότι έχετε ήδη βγάλει καρτα από εκδοτήριο.

  9. Τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις προσωποποιημένη κάρτα και μείνεις άνεργος. Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνουμε;

  10. Όπως πάντως είπε κι ένας φίλος από εδώ το να την βγάλεις την κάρτα δεν χρειάζεται και πολύ κόπος . Πας σε ένα εκδοτήριο με την βεβαίωση του ΟΑΕΔ δίνεις ταυτότητα και την κάρτα ανεργίας , γράφουν τα στοιχεία σου σε φωτογραφίζουν επί τόπου και έτοιμος , δεν καταλαβαίνω γιατί να μπλέξεις με ταχυδρομεία κλπ υπόθεση τριών λεπτών είναι , κι αν πας κι αργά το βράδυ κατά τις 8 και δεν βρίσκεις κι ουρά

    Για τα διαδικαστικά ενεργοποίηση κλπ είναι λίγο δύσκολο κατά την γνώμη μου η χρίση υπολογιστών κινητών , κλπ για να μπεις στο idika πχ υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με το δίχτυο, εντάξει εμείς λίγο πολύ ξέρουμε αλλα οι άλλοι ?

    • Κοίτα, εν έτει 2018, θα έπρεπε να είναι. Εδώ, τόσοι ηλικιωμένοι έμαθαν να χρησιμοποιούν σύστημα ανέπαφων καρτών στο Λονδίνο, το 2003…

      • Όποιος θέλει, μαθαίνει.
        Άλλωστε το διαδίκτυο είναι και πιο ελκυστικό από ..την πρέφα στο καφενείο!
        Πάντως πολλοί 60+ και 70+ είναι αστέρια, και είναι αντμιν και μοντ σε μεγάλα σάιτ του εξωτερικού….. Και δεν έμαθαν ότι έμαθαν στα νιάτα τους βέβαια.

        • Καλησπέρα
          Για να το λήξουμε, έχω φίλους κι γνωστούς που είναι 10- 15 χρόνια μικρότεροι μου [εγώ είμαι 35 ], που ούτε πρέφα ξέρουν ούτε από κινητά Android κλπ που όταν τους λες για fb κλπ σε κοιτάνε με υποψία μήπως τους βρίζεις , ο νοών νοιειτο χαχα

          • Εντάξει, αλλά όπως είδες τον Οκτώβριο αν μια διαδικασία δεν γίνει ηλεκτρονικά, υπάρχει θέμα.

          • Νομίζω, και το λέω με την καλύτερη διάθεση, ότι εάν ένας νέος 20-25 χρονών δεν ξέρει να κάνει μια απλή αίτηση σε ένα site στο διαδίκτυο, και να χρησιμοποιήσει τη απλή διαδικασία της athena card ήρθε η ώρα να τα μάθει. Συγγνώμη αλλά πλέον τα πάντα ειναι μέσω ιντερνετ. Από πανεπιστήμια (για να γραφτείς, να πάρεις πάσο, να δηλώσεις μαθήματα, κτλ – δεν μπορείς πλέον να τα κάνεις στη γραμματεία) τράπεζες, πληρωμές, φορολογία και η λιστα είναι ατέλιωτη. Και συνεχώς όλα (όσα δλδ δεν είναι ακόμα ηλεκτρονικά) θα γίνουν. Και είναι σωστό. Προτιμώ να πληρώνω τους λογαριασμούς μου απο το ιντερνέτ από το να κάθομαι 5 ώρες στην ουρά της ΔΕΗ. Δηλαδή σε καμία πενταετία πως θα κάνουν τις δουλείες τους;; Και στην τελική δεν χρειάζεται να τα κάνει ηλεκτρονικά εαν δεν μπορεί. Σε ένα εκδοτήριο μπορείς να την εκδόσεις και να την επαναφορτίζεις και εσύ το μόνο που κάνεις είναι να την επικυρώνεις. Τώρα έαν κάποιος δεν μπορεί να κάνει την ενεργοποιήση μέσω ΗΔΙΚΑ εεε ας πει σε έναν γνωστό του να την κάνει.

  11. Καλησπέρα εγω την έβγαλα χτες αλλα μου δώσανε ενα κωδικό τον οποίον που τον βάζω ? στο idika όταν ανοίξει ? μου ειπαν οτι θα ενεργοποιηθεί τον αλλον μηνα , δηλαδη θα μπω στο idika δευτέρα να το ενεργοποιήσω και όπως διαβασα θα πάω να την φορτίσω σε μηχανημα ?. Η κοπελα που μου την εκδοσε μου ειπε πως θα μετακινουμαι μεχρι τοτε με τον παλιο τροπο ανακοινωση ομως που διαβασα κλεινουν τις μπαρες ολες απο χτες και τις ελευθερες ?

        • Είναι το pin που χρειάζεται να το κρατήσουμε για ενδεχόμενο αντικατάστασης κάρτας. Αν χαθεί και συμβεί οτιδήποτε με την κάρτα (ακόμα και βλάβη χωρίς ευθύνη του επιβάτη) θα πρέπει να εκδοθεί καινούρια.

          • Κανονικά, εσείς έπρεπε να διαλέξετε και να πατήσετε τον συγκεκριμένο κωδικό.

          • Όταν είχατε πάει να σας στην εκδώσουν, θα έπρεπε να σας έδιναν ένα ασύρματο πληκτρολόγιο numpad που έχουν για να το πατήσετε. Έτσι έγινε και σε εμένα που την είχα βγάλει τέλη Σεπτεμβρίου και στον περισσότερο κόσμο. Πάντως, δεν είστε ο πρώτος που ακούω να του επέλεξε ο εκδότης το PIN.

  12. Αναζητώντας και διαβάζοντας τα απαραίτητα στο διαδίκτυο για την έκδοση κάρτας για ανέργους, σκέφτηκα ότι αντί να κάνω ηλεκτρονική αίτηση και να περιμένω την αποστολή της κάρτας με κούριερ τα οποία πολλάκις δεν αφήνουν πια ούτε καν ειδοποίηση, θα ήταν καλύτερο να πάω σε ένα εκδοτήριο.
    Πήγα λοιπόν πριν λίγο στο Νομισματοκοπείο, με ταυτότητα, κάρτα AMKA (και στο κινητό φωτογραφία του αποδεικτικού από την ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ – κάτι που δεν ζητήθηκε) και εκτύπωση ανανέωσης ανεργίας ΟΑΕΔ. Περίμενα 10 λεπτά στην ουρά, και 3-4 λεπτά για την διευθέτηση της κάρτας. Αυτό ήταν.

    Το γράφω για όσους θέλουν να επιλέξουν την πλέον …ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία.

    Ούτε αναμονή σε κούριερ, ούτε εκτύπωση του Κωδικού QR (άντε να κερδίσει κάποιος 1 λεπτό με αυτόν, το οποίο θα χάσει στην εκτύπωση σε κατάστημα αν δεν έχει εκτυπωτή όπως εγώ) ούτε αίτηση στο athenacard. Σε λιγότερο από 15 λεπτά είχα ξεμπερδέψει.

    Εκτιμώ ότι είναι η πιο συμφέρουσα διαδικασία.

  13. Εχω κανει αιτηση ηλεκτρονικα για καρτα ανεργων απο μερα Ιανουαριου, αν θυμαμαι καλα, και ακομα δεν εχει ερθει. Ποσο θα χρειαστει να περιμενω ακομα? Επειδη κλεινουν οι μπαρες σε λιγες μερες.

    • Οι πύλες κλείνουν σε 2 εβδομάδες και η καρτα μπορεί να έρθει μέχρι και την άλλη εβδομάδα.

      Αν θέλετε τηλεφωνήστε στα ΕΛΤΑ Courier στο 11120 για να μάθετε αν έχουν αυτοί την καρτα.

      Αν μπορείτε, πριν ρωτήσετε κάτι, να κοιτάτε μήπως η ερώτησή σας έχει απαντηθεί στο ακριβώς από κάτω σχόλιο.

  14. Γεια σας.Ειμαι ανεργοςΕδω και εναμιση μηνα εχω κανει αιτηση για την καρτα και ακομα δεν μου εχει ερθει.Σημερα εκανα αιτηση με τον αλλον τροπο με κωδικο QR.Να παω να την βγαλω στα εκδοτηρια με τον κωδικο αυτο?.

    • Όχι καθώς η καρτα έχει πιθανότατα ήδη εκδοθει και το σύστημα δεν επιτρέπει την έκδοση δεύτερης κάρτας με τον ίδιο ΑΜΚΑ.

      Αν θέλετε τηλεφωνήστε στα ΕΛΤΑ Courier στο 11120, για να μάθετε αν η καρτα σας έχει παραδοθει στα ΕΛΤΑ, και αν ναι, σε ποιο στάδιο της αποστολής βρίσκεται.

      Ωστόσο, η καρτα μπορεί να σταλεί μέχρι και την άλλη εβδομάδα. Όποτε περιμένετε και αν δεν έρθει την άλλη εβδομάδα, τότε τηλεφωνήστε.

  15. Καλημέρα σας. Μια ερώτηση σχετικά με τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων: Κάποιος που αυτόν τον καιρό είναι άνεργος, αλλά δεν έχει κάνει αίτηση για προσωποποιημένη κάρτα επειδή δεν είναι κάτοικος Αθηνών, μπορεί να μετακινηθεί δωρεάν με τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ αν επισκεφθεί την Αθήνα για λίγες μέρες;

    • Μέχρι να κλείσουν οι πύλες, ναι. Μετά τις 15/3 (που θα κλείσουν) θα πρέπει να βγάλετε καρτα. Μπορείτε να κάνετε αίτηση και ας μην είστε κάτοικος Αθηνών ή ακόμα και να βγάλετε σε ένα εκδοτήριο.

      Αν δεν έχετε καρτα μετά τις 15, θα πρέπει να πληρώσετε εισιτήριο.

  16. Δεν έχει διευκρινιστεί κάτι. Την πρώτη φορά πάντως, θα πρέπει να πάτε σε μηχάνημα για να φορτωθεί το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στην καρτα.

  17. Καλύτερα να πάτε σε ένα εκδοτήριο που εκδίδει προσωποποιημένες για να σας πουν τι θα κάνετε.

  18. Από Δευτέρα θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα στο idika gr για τη διαδικασία αυτή και στη συνέχεια φορτώνεται το δικαίωμα μέσω των αυτόματων μηχανημάτων, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα δοθούν.

  19. Θα ενεργοποιούνται μέσω του idika gr και μετά από τα αυτόματα μηχανήματα μέσω της επιλογής “επιδότηση” θα φορτώνουμε το δικαίωμα. Από Δευτέρα που θα ξεκινήσει η διαδικασία θα μάθουμε όλοι μας πως πρέπει να ενεργούμε. Μέχρι τότε, υπομονή.

      • Έχει προβλεφθεί για επαναφόρτιση προσωποποιημένης με προϊόν κομίστρου (πχ. εξαμηνιαία-ετήσια από μαζική αγορά) ή αποθηκευμένη αξία που έχει αντιστοιχηθεί κεντρικά από την υπηρεσία στην κάρτα.

        • Α, κατάλαβα. Γιατί αναρωτιόμουν τι έκανε η συγκεκριμένη επιλογή. Μια φορά είχα δοκιμάσει να βάλω την καρτα μου αφού πάτησα Επιδότηση και μου έβγαλε μήνυμα πως δεν υπάρχει προϊόν για αυτόματη επαναφορτιση.

  20. Γεια σας, έχω κάνει ηλεκτρονική αίτηση για κάρτα ανέργων από τις 24/1 κ δεν την έχω λάβει ακόμη. Τι γίνεται, θα έρθει ή να πάω να βγάλω στα ΚΕΠ;

    • Πρώτον, κάρτες βγαίνουν σε ορισμένα εκδοτήρια του μετρό, όχι στα ΚΕΠ.

      Οι κάρτα σας μπορεί να έρθει μέχρι και την άλλη εβδομάδα.

  21. Καλησπερα. Ειμαι ανεργος, εχω κάνει αιτηση αλλά η καρτα δεν εχει ερθει ακόμη. Ακουω πως την Κυριακή 5/3 θα κατέβουν οι μπάρες στο Συνταγμα. Μηπως να παω σε κανένα ταμειο/εκδοτήριο να μου την βγάλουν εκει; Ευχαριστω!

    • Όχι, γιατί μπορεί να έχει ήδη εκδοθει και το σύστημα δεν επιτρέπει έκδοση δεύτερης κάρτας με τον ίδιο ΑΜΚΑ. Λογικά θα σας έρθει την άλλη εβδομάδα.

      Μέχρι τις 15/3 θα υπάρχει τουλάχιστον μια πύλη ανοικτή στο Σύνταγμα για να μπορείτε όσοι περιμένετε τις κάρτες, να περνάτε.

    • Από τον ΟΑΣΑ δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση. Ίσως, επειδή κάποιοι από αυτούς δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση μόνο εν ώρα υπηρεσίας (π.χ. αστυνομικοί), λογικά θα τους παρέχεται κάρτα από το εκάστοτε σώμα ασφαλείας, την οποία θα πρέπει να επιστρέφουν στο τέλος της βάρδιας και δεν θα την κρατάνε.
      Πάντως, εφόσον ανήκετε σε κάποιο σώμα ασφαλείας, καλύτερα να επικοινωνήσετε με αυτό, καθώς μπορεί να έχουν γίνει συμφωνίες με τον ΟΑΣΑ που απλά δεν έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

  22. Θα πάτε σε ένα εκδοτήριο και ή θα σας δώσουν καινούργια ή θα σας αλλάξουν το προφίλ. Αλλά ακόμα δεν έχει ανοίξει στο ΗΔΙΚΑ το σύστημα. Καλό θα ήταν βέβαια να την έχετε κάνει την αλλαγή για να είστε έτοιμος μόλις ανοίξει.

    • Οι κάρτες έχουν αρχίσει να αποστέλλονται από την Παρασκευή, ενώ μπορεί να παραλάβει την καρτα το αργότερο μέχρι και την άλλη βδομάδα.

      Πάντως, μπορεί να τηλεφώνησει άμα θέλει στα ΕΛΤΑ Courier (11120), μήπως είχε έρθει το courier και δεν άφησε σημείωμα.

      • καλημερα σας μου είπε η φίλη μου οτι έκανε αίτηση 4 φορες και το δέχτηκε μήπως για αυτό δεν της έχει έρθει ? Καλό μήνα .

        • Δεν γίνεται να κανείς την αίτηση πάνω από 1 φορά με τον ίδιο ΑΜΚΑ. Μήπως έκανε την αίτηση με το QR Code καταλαθος;

  23. καλησμπερα σας…ειμαι ανεργη και εκανα χθε ςαιτηση για την προσωποποιημενη καρτα ηλεκτρονικα…αλλα χθες δεν ειχε το πεδιο κατηγορια δικαιουχου οπως σημερα..πηρα στο πενταψηφιο και μου ειπαν δεν υπαρχει θεμα γιατι φαινεται απο το αμκα…τι να κανω??μενω σε επαρχια και δεν μπορω να παω σε εκδοτηριο.

    • Περιμένετε να σας στην στείλουν και σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα όταν έρθετε Αθήνα και την χρησιμοποιήσετε, απευθυνθείτε τότε σε εκδοτήριο.

  24. Καλησπέρα σας, μόλις παρέλαβα την κάρτα για ανέργους ύστερα από την αίτηση που είχα κάνει. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες έληξε η ιδιότητα μου ως άνεργος επομένως από εδω και στο εξής θα πρέπει να κυκλοφορώ όπως όλοι, πληρώνοντας κόμιστρο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια κάρτα και να προσθέσω κάποιο ποσό όπως όλοι; Σας ρωτάω διότι στο λογαριασμό που δημιούργησα ακόμα αναγράφεται η ιδιότητα του ανέργου και η αντίστοιχη έκπτωση. Ευχαριστώ!

    • Μιας και ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, καλύτερα να απευθυνθείτε σε ένα εκδοτήριο, όπου είτε θα μετατρέψουν αυτήν που έχετε σε κανονική ή θα την ακυρώσουν και θα σας βγάλουν καινούργια.
      Πάντως, όπως είναι δεν γίνεται να της προσθέσετε κόμιστρο, όπως μπορείτε να δείτε αν πατήσετε «Αγορά προϊόντος» στο site.

      • Προσπάθησα και κατάφερα να αγοράσω κόμιστρο επομένως, τώρα στο λογαριασμό μου ναι μεν αναγράφει ότι είναι κάρτα ανέργου αλλά από κάτω αναγράφει και το διαθέσιμο υπόλοιπο…μένει να δω εάν χρησιμοποιώντας την κάρτα χρεώνομαι το κόστος μίας διέλευσης ή ανοίγει η μπάρα δωρεάν λόγω της έκπτωσης ανέργου!!!

        • Πώς το αγοράσετε; Γιατί νομίζω δεν το επιτρέπει το σύστημα.
          Και αν όντως αγοράσατε κόμιστρο, μην ξεχάσετε να πάτε σε ένα αυτοματο μηχάνημα και να πατήσετε Online Κράτηση, ώστε το κόμιστρο να φορτωθεί στην καρτα.

          • Κανονικά μέσω της εντολής “Αγορά Προϊόντος”, με άφησε να προχωρήσω και να επιλέξω προϊόν και ποσό που επιθυμώ να φορτώσω! Απλά έχω την απορία εάν όντως με κάθε χτύπημα με χρεώνει ή έχει μείνει στην ιδιότητα ανέργου! Εάν μάθετε κάτι παρακαλώ ενημερώστε με! Ευχαριστώ!

          • Και δεν βγάζει κάποιο μήνυμα ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε προϊόν για την Αθήνα επειδή έχετε ενεργό, δωρεάν προφίλ για την Αθήνα;
            Αυτό με βάζει σε σκέψεις μήπως οι κάρτες είναι ήδη συνδεδεμένες με το σύστημα της ΗΔΙΚΑ και δεν χρειάζεται να γίνει άλλη ενεργοποίηση.
            Και επειδή εσείς βρήκατε δουλειά τα στοιχεία ενημερώθηκαν και η καρτα έπαψε να είναι δωρεάν πριν την παραλάβετε.

            Εάν μάθω κάτι, θα απαντήσω. Ελέγξτε και εσείς πάντως, τι γίνεται αν την επικυρωσετε.

  25. διπλα στο προφιλ ηλικιας δεν υπαρχει η επιλογη κατηγοριας δικαιουχου!!! τι κολπο ειναι αυτο παλι. πως θα δηλωσουμε ΑΜΕΑ η ανεργος?

  26. Χαίρετε, τον επόμενο μήνα θα βρίσκομαι στην Αθήνα για λίγες μέρες. Έχω βεβαίωση ανεργίας, υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθώ δωρεάν; Και τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Ισχύει η δωρεάν μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση ώστε να σας σταλθεί η καρτα δωρεάν μετακίνησης την οποία θα πρέπει να ενεργοποιήσετε από ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο http://www.idika.gr

      Αίτηση: https://athenacard.gr/save_request.dev

      Η δωρεάν μετακίνηση ισχύει και για το αεροδρόμιο. Αν μέχρι να έρθετε δεν σας έχει αποσταλεί ακόμα η καρτα, φροντίστε να έχετε τη βεβαίωση ΟΑΕΔ μαζί σας, ώστε να την δείξετε σε περίπτωση ελέγχου.

      • Σε περίπτωση που δεν θα έχει έρθει η κάρτα όταν θα βρίσκομαι στην Αθήνα θα χρειαστεί κάτι άλλο πέρα από τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ για την ελεύθερη μετακίνηση; Για παράδειγμα στο λεωφορείο απλά θα εισερχόμαι χωρίς να γίνει κάποια άλλη ενέργεια πέρα από την επίδειξη της βεβαίωσης του ΟΑΕΔ εφόσον γίνεται έλεγχος; Επίσης η κάρτα γίνεται να αποσταλεί εκτός Αθηνών για παράδειγμα στη βόρεια Ελλάδα; Αν ναι αυτή η αποστολή είναι δωρεάν;

        • Όχι, μόνο τη βεβαίωση που αποδεικνύει ότι είστε άνεργη.
          Σωστά, απλά μπαίνετε και αν τύχετε σε έλεγχο δείχνετε τη βεβαιωση.

          Ναι, γράφετε τη διεύθυνσή σας και τον ΤΚ, όποτε θα τη στείλουν εκεί που μένετε.

          Ναι, είναι δωρεάν και η αποστολή γίνεται με ΕΛΤΑ Courier.

          • Την αίτηση δεν γίνεται να την καταθέσω γιατί μου μου πετάει το “failure of Web server bridge: no backend server available for connection: timed out after 10 seconds or idempotent set to OFF or method not idempotent.”
            Επίσης δεν έχει επιλογή για κατηγορία ανέργου κλπ πάρα μόνο ενήλικας.
            Τί να κάνω; Να προσπαθώ μέχρι να μου δεχτεί την αίτηση; Να πάω σε γκισέ να βγάλω την κάρτα; Ή να μην κάνω άλλη ενέργεια πάρα μόνο να έχω μαζί μου τη βεβαίωση ανεργίας σε περίπτωση που μου ζητηθεί από ελεγκτή;

          • Το error που λέτε, το βγάζει επειδή, η φωτογραφία είναι μεγαλύτερη των 100KB.

            Η επιλογή κατηγορίας εξαφανίστηκε πριν λίγες μέρες, χωρίς λόγο. Άρα, αν δεν την επαναπροσθέσουν, η μόνη επιλογή είναι να βγάλετε την κάρτα σε ένα από τα εκδοτήρια που αναφέρονται στο link, όταν έρθετε.

            https://athenacard.gr/jsp/smartafc/general/customers/ekdotiria-pros.jsp

          • Άρα να μη προσπαθήσω ξανά να καταθέσω την αίτηση εάν δεν επαναπροσθεθεί η επιλογή κατηγορίας έτσι; Και θα γίνεται να βγάλω την κάρτα από το αεροδρόμιο στις αφίξεις, σωστά;

          • Σωστά.
            Ναι, από το γκισέ των λεωφορείων αεροδρομίου. Αλλά επειδή πιθανότατα θα θέλει ενεργοποίηση από το http://www.idika.gr, θα πρέπει πρώτα να γίνει αυτή και μετά θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα. Άρα, μέχρι να φτάσετε σε σημείο που θα έχετε πρόσβαση στο internet, θα μετακινηθείτε με τη βεβαιωση του ΟΑΕΔ.

          • Επίσης σε όλες τις στάσεις του μετρό υπάρχουν από ότι έχω καταλάβει ειδικές είσοδοι για να περνάν ελεύθερα όσοι είναι κάτοχοι βεβαίωσης ΟΑΕΔ;

          • Οι πύλες έχουν κλείσει μόνο σε 6 στάσεις, στις οποίες τουλάχιστον μια πύλη ΑΜΕΑ (με μεγαλύτερο πλάτος) είναι ανοικτή.
            Στους υπόλοιπους σταθμούς οι πύλες είναι ανοικτές.

            Βεβαια, αν περάσετε σε έναν από τους 6 σταθμούς (Αεροδρόμιο, Δουκ. Πλακεντίας, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Αγ. Αντώνιος και Αγ. Δημήτριος), μην εκπλαγείτε αν δείτε όλους τους επιβάτες να περνάνε από αυτές. Αυτοί (πέρα από τους ανέργους) είτε μπαίνουν τζάμπα χωρίς λόγο, είτε βαριούνται να επικυρώσουν την καρτα τους.

            Λογικά, αφού περάσουν λίγες μέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ, θα κλείσουν και οι πύλες για ΑΜΕΑ.

          • Το πεδίο για κατηγορία δικαιούχου προστέθηκε πάλι, όποτε μπορείτε να κάνετε την αίτηση.

    • Η δωρεάν μετακίνηση ισχύει από/προς το Αεροδρόμιο μόνο με τα εξπρές λεωφορεία Χ93, Χ95, Χ96, Χ97 και τα δρομολόγια του Μετρό. Δεν ισχύει στο δίκτυο του Προαστιακού.

  27. Καλησπέρα, μια φίλη που έκανε την αίτηση για την κάρτα μαζί με εμένα παρέλαβε σήμερα. Άρα ξεκίνησε η διανομή και σύντομα θα ξεκινήσει πλατφόρμα στο ΗΔΙΚΑ

  28. Καλησπέρα. Μια ερώτηση, μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ για της δωρεάν διαδρομές των ανέργων, χρειάζεται οπωσδήποτε σε έντυπη μορφή η βεβαίωση του ΟΑΕΔ; Δεν μπορεί για παράδειγμα κάποιος να την έχει σε ηλεκτρονική μορφή, σε αρχείο στο κινητό, κατεβάσμενο από τη σελίδα του ΟΑΕΔ; Eιδικά για όσους έχουν ήδη λογαριασμό εκεί εξυπηρετεί απλά να κατεβάζεις το αρχείο και να το έχεις μαζί σου αντί να κουβαλάς χαρτούρα λες και είμαστε στο 1950… Πέρα απ’ αυτό το χαρτί μπορεί να ξεχαστεί σπίτι, ενώ το κινητό δύσκολα το ξεχνάς. Κάποιοι μπορεί απλά να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα για εκτύπωση ή να μη θέλουν για προσωπικούς λόγους να γνωρίζουν οι υπόλοιποι πως είναι άνεργοι.

      • Ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα η βεβαίωση του OAEΔ αυτό αποδεικνύει. Θα μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να το επιβαιώσουμε ίσως; To λέω γιιατί δυστυχώς ο ΟΑΣΑ δεν απαντάει στα emails και στο 185 δεν γνωρίζουν… Όσο για τα εκδοτήρια με τις τεράστιες ακόμα ουρές δύσκολα περιμένει κανείς για μια απλή ερώτηση. Είναι κρίμα να φας πρόστιμο επειδή δεν έχεις το “χαρτί” μαζί… Ευχαριστώ και πάλι για όλα.

        • Χρειάζεται εκτυπωμένη βεβαίωση από τον ΟΑΣΑ εκτός αν θέλεις να το διαπραγματευτείς με κάποιον περίεργο ελεγκτή και τελικά να πας με εκτυπωμένη βεβαίωση για να σου σβήσουν το πρόστιμο.

          • Σ’ ευχαριστώ πολύ. Πάντως ήμαρτον και έλεος… 2018 που όλα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, πρέπει να κουβαλάς χαρτί, το οποίο υπάρχει ήδη ηλεκτρονικά… Παράνοια… Φαντάζομαι όταν ανοίξει η πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ, θα περνάει αυτόματα στην κάρτα και δεν θα χρειάζεται να κουβαλάμε και πάλι το χαρτί, σωστά; Aλήθεια έχουμε καμμιά ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα; Και πάλι ευχαριστώ.

          • Απ’οτι φαίνεται δεν τη δέχονται ηλεκτρονικά κι ας είμαστε στο 2018, όπως σωστά λες.

            Ναι, στην καρτα θα είναι περασμένο το προφίλ δωρεάν μετακίνησης και (λογικά) δεν θα χρειάζεται να έχετε αποδεικτικά, εφόσον για να ενεργοποιηθεί η καρτα πρέπει να είσαι υποχρεωτικά άνεργος.

            Τώρα, πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα, δεν ξέρουμε. Λογικά, σύντομα.

            Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσω πως ο τρόπος επικύρωσής της κάρτας δωρεάν μετακίνησης δεν διαφέρει από τις κανονικές κάρτες. Την επικυρώνεται κάθε φορά που περνάτε από πύλες (ακόμα και αν είναι ανοικτές) και κάθε φορά που επιβιβάζεστε σε λεωφορείο/τρόλεϊ/τραμ.

          • Χωρίς αυτό να αποτελεί σε καμία περίπτωση προτροπή, σχεδόν το σύνολο των ελεγκτών στους οποίους επέδειξα βεβαίωση ανεργίας σε ηλεκτρονική μορφή (αποθηκευμένη σε αρχείο στο κινητό) το τελευταίο 6μηνο, τη δέχτηκαν κανονικότατα. Υπήρξε όμως και γυναίκα ελεγκτής που με “απείλησε” με επιβολή προστίμου, αλλά παρενέβη συνάδελφός της. Ο ΟΑΣΑ πάντως δεν αναφέρει κάπου ότι υποχρεωτικά πρέπει να είναι σε έντυπη μορφή η βεβαίωση και βέβαια είναι υποχρεωμένοι να διαγράψουν τυχόν πρόστιμο που θα αποφασίσει να επιβάλει κάποιος ελεγκτής.

  29. Πριν τον μάρτιο αποκλείεται να έχει προλάβει ο ανάδοχος να τυπώσει και αποστείλει τις 100,000 κάρτες. Και μετά? Οι άνεργοι και οι ΑΜΕΑ είναι πολλοί περισσότεροι από 100,000. Νέος διαγωνισμός? Νέος ανάδοχος? Άλλος ένας μήνας για 100,000 ακόμα κάρτες. Ο υπουργός λέει τέλος φεβρουαρίου θα κλείσει τις πύλες. Εγώ λέω ότι ούτε το πάσχα δεν θα έχουν κλείσει. Τα γνωστά υποζύγια όμως φορτίζουν – αγοράζουν κάρτες ΚΑΝΟΝΙΚΑ για να περνάνε από τις ΑΝΟΙΚΤΕΣ πύλες, και θα φορτίζουν για 3-4 μήνες ακόμα. Στην υγεία των στελεχών του ΟΑΣΑ και του υπουργείου που βγάζουν ανακοινώσεις μόνο για να συγχαίρουν οι μεν τους δε αλλά έναν οδηγό για το ηλεκτρονικό εισιτήριο με απαντήσεις σε αυτά που ρωτάει ο κόσμος κάθε μέρα δεν προκόψανε να βγάλουν…

    • Υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πληρώνουμε;; Αν κατάλαβα καλά, λες πως δεν κάνουμε το σωστό.
      Νομίζω, πως ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Επειδή οι πύλες είναι ανοιχτές, σημαίνει πως τα ΜΜΜ είναι δωρεάν;; Δηλαδή, πριν το ηλ. εισιτήριο, ήταν νόμιμα δωρεάν;;

      • Στο παλιό σύστημα ο επιβάτης πλήρωνε υπό την απειλή των νόμιμων κυρώσεων που του επέβαλε ο ελεγκτής. Επειδή όμως η συχνότητα και η ποιότητα των ελέγχων ήταν τραγική, πρακτικά πλήρωναν μόνο όσοι γούσταραν. Οι πύλες έφεραν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δουλειά του είναι να ανοίγει τις πύλες. Εφόσον οι πύλες είναι ανοικτές (και έλεγχος δεν υπάρχει) δεν υπάρχει κανένας λόγος ο κόσμος να πληρώνει για να κάνει Beta Testing το σύστημα του ο ΟΑΣΑ. Νομίζω ότι υπάρχουν και οι σχετικοί νόμοι που απαγορεύουν στις ΑΕ να χρεώνουν για ημιτελής ή ελαττωματικές υπηρεσίες.
        Το να ζητάει ο ΟΑΣΑ χρήματα από τους πελάτες του, χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει ότι όσοι δεν πληρώνουν δεν θα έχουν την ίδια υπηρεσία με αυτούς που πληρώνουν είναι ΑΠΑΤΗ. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο υλοποιήθηκε για να σταματήσει αυτή την απάτη. Προς το παρόν είναι 130 εκ πεταμένα.

        • Καλά αυτό που λέτε καταλαβαίνετε ότι δεν έχει λογική έτσι. Οι πύλες είναι ανοιχτές για εξοικείωση του κοινού και για τις ειδικές κατηγορίες επιβατών που ακόμα δεν έχουν παραλάβει τη κάρτα τους. Το σύστημα είναι μια χαρά λειτουργικό. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν είναι μόνο οι πύλες που λέτε. Τότε με αυτή τη λογική τα οδικά μέσα που δεν έχουν πύλες είναι δωρεάν;; Όσοι πληρώνουν στα ΜΜΜ έχουν (ή μπορούν να βγάλουν) κάρτα και όσοι δεν πληρώνουν χρησιμοποιούν τα προηγούμενα χαρτιά τους για την είσοδο στα ΜΜΜ. Κάρτες θα βγάλουν όλοι (η διαδικασία έχει ξεκινήσει για τις ειδικές κατηγορίες) και το σύστημα των πυλών θα κλείσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πληρώνουμε μέχρι να κλείσουν;; Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο ενός αρκετά μεγάλου έργου. Είναι λογικό το πρώτο χρόνο λειτουργίας να υπάρχουν απορίες και δυσλειτουργίες. Σε παρόμοια συστήματα στο εξωτερικό οι πύλες έκλεισαν μετά από δυο χρόνια. Άρα για δυο χρόνια δεν έπρεπε να πληρώνουν οι κάτοικοι της κάθε χώρας;;

    • Φαντάζομαι 100000 θα είναι με ταχυδρομείο και οι υπόλοιπες απο εκδοτήριο και τα υπόλοιπα με ταχυδρομείο απο ΟΑΣΑ, μαλλον τις 100000 με ανάδοχο το κάναν για να γρηγορευση η διαδικασία

  30. Σε μερικά σημεία για τους ανέργους αναφέρεται «…βεβαίωση ΟΑΣΑ» πιθανόν εκ παραδρομής. Το σωστό λογικά είναι βεβαίωση ΟΑΕΔ. Ευχαριστούμε κ πάλι για το χρήσιμο άρθρο.

  31. Σε συνέχεια της ερώτησης 7, προσθέτω τα εξης:
    Διαβάζοντας τον διαγωνισμό 2/2018 του οασα αναφέρεται για εκδοση 100.000τμχ με παράδοση 50.000 σε 10 εργάσιμες ημέρες και έπειτα 5.000/εργ. ημερα!
    Μετά θα σταλούν ταχυδρομικώς…άρα μιλάμε απο Μάρτη αν δν υπάρχουν ενστάσεις στο διαγωνισμό.
    Επίσης θα δοθούν όλα τα στοιχεία στον ανάδοχο για την έκδοση (ονοματεπώνυμα, φωτο κτλ) !!!
    Τα σχόλια δικά σας!!!

    • Α, καλά.

      Για το τελευταίο σχόλιο:
      Ο ανάδοχος απλά θα παίρνει τις αιτήσεις, θα εκδίδει τις κάρτες και θα τις πετάει. Έλεος πια… Νομίζετε ότι σας παρακολουθούν όλοι… Έχει καταντήσει γελοίο…
      Το ονοματεπώνυμό σου το έχουν κι άλλοι, σε βάση δεδομένων μάλιστα, αλλά δεν βλέπω να ενοχλεί.

      Λες και ο ΟΑΣΑ έφτιαξε το ηλ. εισιτήριο για να σε παρακολουθεί και για να πουλάει τα στοιχεία σου. Πραγματικά, έλεος. Είμαστε στον 21ο αιώνα και η τεχνοφοβια έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

      • Αλλο η ανταλλαγή database πχ αναμεσα σε τραπεζες κ εταιριες κινητης ενος αφμ ή αριθμου κινητου κ αλλο ονομα, διευθυνση κ φωτο!!!
        Και εμεις ειμαστε υπερ της τεχνολογιας και ανηκουμε κ στο χωρο αλλωστε αλλα απαιτουμε καποια δεδομενη ασφαλεια που αμφιβαλλω αν υπαρχει εξαιτιας του κοστους!
        Μη τα ισοπεδωνουμε ολα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*