Η Αττικό Μετρό απέσυρε τη συμμετοχή της στο Open House Athens

Δεν θα ανοίξει τελικά ο σταθμός Αγία Βαρβάρα του Μετρό το Σάββατο 31 Μαρτίου για να υποδεχθεί επισκέπτες στα πλαίσια του Open House Athens. Η Αττικό Μετρό αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της καθώς λόγω του «μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων» δεν είναι δυνατόν να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για τους επισκέπτες.

Φάουλ για την Αττικό Μετρό (και τη διοργάνωση του Open House Athens) αφού οι επισκέψεις θα μπορούσαν να γίνουν μετά από κράτηση θέσεων έτσι ώστε να μη τίθεται θέμα ασφάλειας. Η Αττικό Μετρό πάντως υπόσχεται πως θα προγραμματιστούν μελλοντικά open site days, για την επίσκεψη των εργοταξιακών χώρων από ολιγομελείς ομάδες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό:

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (Α.Μ.) επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι ακυρώνει τη συμμέτοχη της στο πρόγραμμα αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων του «Open House Athens 2018 (ΟΗΑ)», η οποία αναμενόταν να λάβει χώρα στο Σταθμό Αγία Βάρβαρα, της Επέκτασης προς Πειραιά, το Σάββατο 31.03.2018, μεταξύ των ωρών 10:00-13:00, λόγω της εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος από πλήθος πολιτών για την επίσκεψη, γεγονός που δεν επιτρέπει τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και εγκυμονεί κινδύνους που δεν είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν.

Η Α.Μ. ενημερώνει ότι μελετά, σχεδιάζει και θα υλοποιήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα πρόγραμμα με τίτλο open site days, το οποίο θα επιτρέπει ελεγχόμενα σε ολιγομελείς ομάδες να επισκέπτονται εργοταξιακούς χώρους.

Για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής πάντως υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές.


Αρχικό άρθρο:

Τα δρομολόγια του Μετρό στο σταθμό της Αγίας Βαρβάρας δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, το νωρίτερο, πριν από το καλοκαίρι του 2019. Το εργοτάξιο όμως του σταθμού θα είναι ανοικτό για μία μέρα μόνο για όσους θέλουν να ξεναγηθούν στα πλαίσια του Open House Athens 2018.

Ο σταθμός της Αγίας Βαρβάρας (Αγίας Ελεούσης 1, Αγία Βαρβάρα) θα είναι ανοικτός το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, μεταξύ 10:00 – 13:00. Δεν απαιτείται κράτηση θέσεων και η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Στην Αθήνα πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη. Το 5ο OPEN HOUSE Athens προγραμματίζεται για το σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου-1 Απριλίου με πολλές παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*