Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Τρίτη 10 Απριλίου: Ανεστάλη η στάση εργασίας στο Μετρό

Share

  Ενημέρωση 5 Απριλίου:

  Την αναστολή της στάσης εργασίας που είχε εξαγγελθεί για το πρωί της Τρίτης του Πάσχα 10 Απριλίου αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, λόγω των αυξημένων αναγκών μετακίνησης των εκδρομέων του Πάσχα. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία.

  Η ανακοίνωση του σωματείου:

  To επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων της Σταθερής Τροχιάς κατανοώντας τις ιδιαιτέρως αυξημένες κοινωνικές ανάγκες μετακίνησης των εκδρομέων λόγω των αγίων ημερών του ΠΑΣΧΑ και σε συζήτηση με εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς, αποφάσισε την ολιγοήμερη αναστολή της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από το σωματείο μας για την Τρίτη 10-04-2018.

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!


  Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) την Τρίτη του Πάσχα 10 Απριλίου 2018 από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 π.μ.

  Την προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

  Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά, σύμφωνα με τα δρομολόγια των ημερών του Πάσχα.

  Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου:

  ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                           4-4-2018

  Η σιωπή, λένε, είναι χρυσός. Η ανοχή, πάντως είναι συνενοχή. Όρος της είναι η σιωπή.

  Τέτοια σιωπή την αρνούμαστε.

  Οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντα επιβατών και εργαζομένων έχουν διαλεκτική ενότητα.

  Η διαπίστωση αυτή όσο αφορά εμάς , δε μπορεί να παραμείνει απλά διαπίστωση.

  Σαν εργαζόμενοι έχουμε πολλές φορές αναδείξει με λόγια και πράξεις με επιστολές, συστάσεις, καταγγελίες, με επισχέσεις εργασίας αλλά και με απεργίες τον κατήφορο που οδηγεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η συστηματική απαξίωση τους.

  Οι τεράστιες ελλείψεις σε ανταλλακτικά, αναλώσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και προσωπικού που αποτελούν απαράβατη συνθήκη για την εύρυθμη λειτουργιά ενός σιδηροδρόμου, έχουν φέρει εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και εργαζόμενους σε οριακά πλέον σημεία.

  Η ΣΤΑ.ΣΥ οδηγείται σε έναν Γολγοθά με την διοίκηση και την πολιτική ηγεσία να παίζουν εναλλάξ το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

  Εμείς δε μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη.

  Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι οδηγούν τις αστικές συγκοινωνίες και μαζί τους τον πληθυσμό της πρωτεύουσας στη «θυσία» με μαθηματική ακρίβεια.

  Συστηματικά εμφανίζουν στην πολιτεία μια πλαστή εικόνα των συγκοινωνιών σαν αναπτυσσόμενους φορείς με συστήματα ηλεκτρονικού έλεγχου όταν τα συστήματα αυτά αποτελούν την τελευταία ελπίδα τους για να βρεθούν έσοδα.

  Να βρεθούν έσοδα δηλαδή στύβοντας έναν λαό που ήδη πνίγεται από τη φτώχια και την ανεργία.

  Μια απέλπιδα προσπάθεια καταδικασμένη να βουλιάξει στον κυκεώνα της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς, οπότε η μόνη διέξοδος θα είναι η επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους και η άνευ όρων παράδοση του κοινωνικού αγαθού στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

  Εμείς οι εργαζόμενοι πέραν της εργασίας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την περιουσία του λαού, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

  Για τους παραπάνω λόγους και εφόσον δε βρίσκουμε συνομιλητές που θέλουν ειλικρινώς να δώσουν λύσεις, εξαγγέλλουμε για την Τρίτη 10/4/18 προειδοποιητική στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί.

  Λέμε όχι στην διάλυση και την απαξίωση των δομών και των υποδομών του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.

  Για το ∆Σ

  Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γ. Γραμματέας

  ΣπύροςΡεβύθης                                                                                ΘανάσηςΤζίνης

 
 

Διαβάστε Περισσότερα