Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη με το τρένο για 18ρηδες – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Share

  Τη δυνατότητα να ταξιδέψουν δωρεάν σε όλη την Ευρώπη με το τρένο θα έχουν 20.000 – 30.000 νέοι ηλικίας 18 ετών, χάρη σε μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας (EYE) και χάρη στις προσπάθειες των βουλευτών του ΕΚ, 20.000-30.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Αργότερα θα επωφεληθούν περισσότεροι νέοι από μία ακόμα πρωτοβουλία με την ονομασία “Ανακαλύψτε την ΕΕ”.

  Οι online αιτήσεις θα είναι ανοιχτές από τις 12 έως τις 26 Ιουνίου. Μέρος μπορούν να λάβουν μόνο οι Ευρωπαίοι που την 1η Ιουλίου του 2018 θα είναι 18 χρονών. Συνολικά, 15.000 περίπου συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

  Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ

  Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταξιδεύουν από 1 έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες της ΕΕ. Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο ενώ ταξιδιωτική κάρτα θα παρέχει εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, όπως λεωφορεία ή φεριμπότ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος

  Οι αιτήσεις θα ανοίξουν για δεύτερη φορά αργότερα αυτή την χρονιά για να λάβουν μέρος περισσότεροι νέοι.

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ισχυρό υποστηρικτή της ιδέας των δωρεάν εισιτηρίων τρένων για τους 18χρονους Ευρωπαίους, υιοθετώντας τρία ψηφίσματα που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία. Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να βιώσουν την διαφορετικότητα της Ευρώπης, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να μάθουν περισσότερα για την Ευρώπη. Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως ενθαρρύνοντας τους νεαρούς ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν στην ΕΕ και να συναντήσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και θα ενισχύσουν τις κοινές αξίες της ΕΕ.

  Ποιος/α μπορεί να υποβάλει αίτηση;

  Μπορείς να υποβάλεις αίτηση αν:

  • είσαι 18 ετών την 1η Ιουλίου 2018 (αν έχεις γεννηθεί μεταξύ 2ας Ιουλίου 1999 και 1ης Ιουλίου 2000 συμπεριλαμβανομένης)·
  • έχεις υπηκοότητα ενός από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης·
  • συμπληρώσεις αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης·
  • ξεκινήσεις το ταξίδι σου σε ένα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ·
  • σχεδιάζεις να ξεκινήσεις το ταξίδι σου μεταξύ 9ης Ιουλίου και 30ής Σεπτεμβρίου 2018·
  • σχεδιάζεις ταξίδι διάρκειας από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες·
  • σχεδιάζεις να επισκεφτείς από τουλάχιστον 1 μέχρι και 4 ξένες χώρες στο εσωτερικό της ΕΕ·
  • επιθυμείς να γίνεις πρεσβευτής/πρέσβειρα της πρωτοβουλίας DiscoverEU.

  Αν πληρείς αυτούς τους όρους, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μέσω του εργαλείου εγγραφής στο διαδίκτυο.

  Η αίτηση μπορεί να αφορά ένα άτομο ή ομάδα 5 ατόμων το πολύ. Στην περίπτωση ομάδας, πρέπει να οριστεί αρχηγός, ο/η οποίος/α θα πρέπει να συμπληρώσει το δελτίο της αίτησης και να απαντήσει στο κουίζ και στη συμπληρωματική ερώτηση. Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, ο/η αρχηγός θα λάβει έναν κωδικό τον οποίο θα ανακοινώσει στα μέλη της ομάδας ώστε να εγγραφούν και αυτά. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μπορούν στη συνέχεια να εγγραφούν διαδικτυακά συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία. Όλα τα μέλη της ομάδας πρέπει να είναι επίσης 18 ετών.

  Συχνές ερωτήσεις

 
 

Διαβάστε Περισσότερα