Με θερινά δρομολόγια από σήμερα τα Λεωφορεία, νωρίτερα από κάθε χρονιά

Ενημέρωση:

Τα θερινά δρομολόγια για τα Τρολεϊ (πρόγραμμα δρομολογίων ‘Θερινό Ι’) θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ και φέτος το καλοκαίρι έχουν ενισχυθεί οι γραμμές που εξυπηρετούν τον παραλιακό άξονα και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για την κάλυψη επί μέρους τουριστικών αναγκών, ενώ το συγκοινωνιακό έργο που παρέχεται προς το επιβατικό κοινό είναι αντίστοιχο με το συγκοινωνιακό έργο των τελευταίων ετών για την ίδια χρονική περίοδο.


Μπορεί σήμερα να είναι μέρα απεργίας για τα Λεωφορεία, αφού έχει προγραμματιστεί εξάωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 17:00, τις ώρες όμως που τα Λεωφορεία θα είναι στους δρόμους θα κινούνται με πιο αραιά δρομολόγια.

Αυτό επειδή από σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ κινούνται με θερινό πρόγραμμα δρομολογίων.

Μέχρι και πέρυσι, το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων ξεκινούσε από την τελευταία Δευτέρα του Ιουνίου (φέτος θα ήταν η Δευτέρα 25 Ιουνίου), ενώ παλαιότερα, ως και το 2013, από το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου. Για φέτος επέλεξαν η αλλαγή των δρομολογίων να γίνει μεσοβδόμαδα, τη μέρα του θερινού ηλιοστασίου.

Συνήθως, το θερινό πρόγραμμα Ι παραμένει σε ισχύ ως την προτελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και επιστρέφει για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Το θερινό πρόγραμμα ΙΙ, με ακόμα λιγότερα δρομολόγια βρίσκεται σε ισχύ από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου έως και το τέλος του Αυγούστου.

Αν και τα δρομολόγια μειώνονται στις περισσότερες γραμμές, κάθε καλοκαίρι ενισχύονται τα δρομολόγια του Αεροδρομίου καθώς και τα δρομολόγια προς τις παραλίες. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ για ενίσχυση δρομολογίων λεωφορειακών γραμμών φέτος το καλοκαίρι.

Ο ΟΑΣΑ πάντως έχει ήδη αποφασίσει πως και φέτος θα λειτουργήσει η ενισχυτική λεωφορειακή γραμμή 122Θ ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΒΑΡΚΙΖΑ τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, το Μετρό και ο ηλεκτρικός συνήθως μπαίνουν σε θερινό πρόγραμμα δρομολογίων από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου ενώ το Τραμ από την πρώτη.

Θα ενημερώσουμε αναλυτικά για τα θερινά δρομολόγια σε όλα τα μέσα μόλις υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*