Από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου: Επανέρχονται τα δρομολόγια του Μετρό προς Αεροδρόμιο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Αεροδρομίου
A suburban railway train at the Athens Airport Station

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι από το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 θα υπάρξει επαναφορά των δρομολογίων της γραμμής 3 του Μετρό στον προγενέστερο σχεδιασμό.

Έτσι οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από το σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους  στο σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ. Παρά ταύτα η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα  έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα  για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης  και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους.

Η επαναφορά, ωστόσο, στον προηγούμενσχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών.

Η ΣΤΑΣΥ επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι πρώτιστο μέλημά της είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της Αθήνας και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*