Δημοτική Συγκοινωνία: Δωρεάν για όλους στο Μαρούσι – Κερδίστε πόντους μετακινούμενοι στα Βριλήσσια

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τις δημοτικές συγκοινωνίες δήμων της Αττικής

Η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου ενισχυμένη με 4 νέα σύγχρονης τεχνολογίας λεωφορεία, συνεχίζει να διασχίζει χιλιόμετρα αποστάσεων ημερησίως συνδέοντας κάθε γειτονιά της πόλης με το Κέντρο του Αμαρουσίου και μετακινώντας δωρεάν το σύνολο των πολιτών.

Σε αυτή την ομόφωνη απόφαση προχώρησε προ ημερών το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, προσφέροντας στο εξής δωρεάν για όλους τη χρήση των κόκκινων λεωφορείων της πόλης, ανεξαρτήτως κατοχής Artemis Card, μονίμου κατοικίας ή εργασίας.

Θέτοντας στην υπηρεσία των πολιτών επιπλέον τέσσερα ολοκαίνουρια λεωφορεία, διευρυμένο πρόγραμμα δρομολογίων, τα κόκκινα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου μεταφέρουν 270.000 μηνιαίως κατοίκους και επισκέπτες δωρεάν εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Αναλυτικά, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου:

  • Διαθέτει Στόλο 13 οχημάτων,
  • Λειτουργεί 5 λεωφορειακές γραμμές,
  • Εκτελεί 150 δρομολόγια την εβδομάδα,
  • Διανύει 8.000 χιλιόμετρα την εβδομάδα,
  • Εξυπηρετεί 270.000 επιβάτες τον μήνα,
  • Προσφέρει δωρεάν μετακίνηση για όλους

Ενισχύοντας το πρόγραμμα των δρομολογίων της, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου διεύρυνε το ωράριό της και την Κυριακή με την πραγματοποίηση δρομολογίων από δύο λεωφορειακές γραμμές κατά τις πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα, δρομολόγια εκτελούν τις Κυριακές οι γραμμές 020 Η.Σ.Α.Π – Ν. Λέσβος και 030 Η.Σ.Α.Π – Σισμανόγλειο από τις 07:00 έως τις 11:00 ανά μία ώρα.

Με την ευκαιρία της απόφασης για δωρεάν μετακίνηση αλλά και την ενίσχυση του στόλου της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Με ανανεωμένο στόλο οχημάτων και διευρυμένο πρόγραμμα δρομολογίων η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου συνεχίζει στο εξής να μετακινεί δωρεάν κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες και να συνδέει τις γειτονιές της πόλης μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μία πρωτοποριακή για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης υπηρεσία κοινής ωφελείας που διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύει την συνοχή του αστικού ιστού συνδέοντας κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου με το κέντρο της πόλης».


Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης του Δήμου Βριλησσίων Followgreen προωθώντας την εξοικονόμηση ενέργειας και τις φιλικότερες αστικές μετακινήσεις, επιβραβεύει όλους όσους επιλέγουν να μετακινηθούν με τη δημοτική συγκοινωνία.

Η δράση φιλοδοξεί οι δημότες, αλλά και οι εργαζόμενοι εντός των ορίων του Δήμου Βριλησσίων, να επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους τη δημοτική συγκοινωνία αντί των οχημάτων τους.

Με αυτό τον τρόπο κάθε μετακίνηση μπορεί να γίνει φιλικότερη προς το περιβάλλον και στην πόλη, καθώς θα μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων και η κίνηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο οι μετακινήσεις των πολιτών να γίνουν πιο «πράσινες», αλλά και πιο γρήγορες καθώς η κίνηση αποτελεί μεγάλο πρόβλημα των αστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο.

Η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης και πράσινης ενέργειας Followgreen σε πρώτη φάση θα διανέμει κουπόνια επιβράβευσης 150 πόντων στους επιβάτες της δημοτικής συγκοινωνίας κάθε Τρίτη στο δρομολόγιο των 7:40π.μ., το οποίο έχει έναρξη το σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Για να λάβουν οι πολίτες τους 150 πόντους επιβράβευσης, θα πρέπει να γραφτούν στην πλατφόρμα followgreen.gr/vrilissia, όπου μπορούν να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται σχετικά με την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας και στη συνέχεια να καταχωρήσουν τον μοναδικό αριθμό που αναγράφει το κουπόνι επιβράβευσης που έλαβαν από τον οδηγό.

Οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν με δύο τρόπους είτε στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Βριλησσίων σε μοναδικές εκπτώσεις/ προσφορές, είτε να δωριστούν στα σχολεία του Δήμου που συμμετέχουν στον Μαθητικό Διαγωνισμό: «Ανακυκλώνουμε γιατί Μετράει» 2018-2019 για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παιδιών.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*