Κι άλλη σύλληψη πορτοφολάδων στον ηλεκτρικό

Badseed/wikipedia.org

Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 23 ετών οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από αλλοδαπή επιβάτιδα συρμού, το πορτοφόλι της, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου εντός του Σταθμού του ΗΣΑΠ Βικτώρια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Κέντρου Αθηνών. 

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, αναζητείται επίσης αλλοδαπή συνεργός τους.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες τον τελευταίο μήνα, είχαν συστήσει συμμορία και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή δημιουργώντας τεχνητό συνωστισμό, αφαιρούσαν από επιβάτες τα πορτοφόλια τους. Στη συνέχεια παρέδιδαν το κλεμμένο πορτοφόλι σε αλλοδαπή συνεργό τους, ώστε σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί και σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, να μην έχουν στην κατοχή τους το αφαιρεθέν πορτοφόλι.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Λίγες μέρες νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν συλλάβει στο σταθμό Κάτω Πατήσια 6 Αλβανούς που πραγματοποιούσαν κλοπές με παρόμοιο τρόπο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*