ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ζητούμε από τον ΟΣΕ την βελτίωση των σταθμών του Προαστιακού αλλά δεν κάνουν τίποτα

Ενήμερη είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την «τραγική κατάσταση» στην οποία βρίσκονται οι σταθμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου αλλά και οι υπόλοιποι σταθμοί του δικτύου, τόσο από αυτοψίες του προσωπικού της όσο και από τα παράπονα των επιβατών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. 

Όπως σημειώνεται, η ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει απευθυνθεί στον δημόσιο ΟΣΕ (που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και ασφάλεια των σταθμών), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την βελτίωση των υποδομών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσθέτει χαρακτηριστικά πως «πλήττεται και η εικόνα του σιδηροδρόμου, μια εικόνα που δεν βελτιώνεται μόνο με γρήγορα τραίνα, αλλά απαιτεί και την αξιοπρεπή και ασφαλή πρόσβαση σε αυτά».

Η προβληματική σχέση μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ έχει γίνει εμφανείς κατά το πρόσφατο παρελθόν. Πριν από λίγο καιρό μάθαμε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ούτε καν ηχητικές ανακοινώσεις στους σταθμούς καθώς το σύστημα ανήκει στον ΟΣΕ ο οποίoς δεν έχει δώσει πρόσβαση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από τη μεριά του ΟΣΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί πως θα σχηματιστούν ομάδες άμεσης δράσης με σκοπό την άμεση επίλυση προβλημάτων σε σταθμούς του δικτύου. Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για τις ομάδες αυτές. 

Την κατάσταση περιπλέκουν περισσότερο οι υπουργικές εξαγγελίες για επαναδραστηριοποίηση του ΟΣΕ στην εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου. Αν συμβεί αυτό, ο ΟΣΕ πέραν από διαχειριστής της υποδομής θα είναι και άμεσος ανταγωνιστής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

 

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

 

 

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται δημοσιεύματα που αναδεικνύουν την τραγκή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σταθμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, αλλά και του κύριου σιδηροδρομικού δικτύου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι ενήμερη για την κατάσταση αυτή -τόσο από αυτοψίες που η ίδια συστηματικά διενεργεί, όσο και από παράπονα των επιβατών της- και έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα του ΟΣΕ, που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και ασφάλεια των σταθμών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί για τη βελτίωση των υποδομών αυτών.

Η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια, την ταλαιπωρία των επιβατών που επιλέγουν να μετακινηθούν με το τραίνο, ταυτόχρονα όμως πλήττεται και η εικόνα του σιδηροδρόμου, μια εικόνα που δεν βελτιώνεται μόνο με γρήγορα τραίνα, αλλά απαιτεί και την αξιοπρεπή και ασφαλή πρόσβαση σε αυτά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*