Οι επιβάτες θα επιλέξουν το χρώμα των νέων συρμών του Τραμ της Αθήνας

Στους επιβάτες θα στραφεί η Αττικό Μετρό για την επιλογή του χρώματος στο οποίο θα είναι βαμμένοι οι νέοι συρμοί του Τραμ της Αθήνας. Μέσω διαδικτυακής έρευνας στο site της Αττικό Μετρό η οποία θα τρέχει από 1 έως τις 13 Ιανουαρίου 2019, οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν να επιλέξουν το χρωματισμό της αρεσκείας τους.

Οι επιλογές \είναι τρεις:

  • Theme City, χρώματος γκρίζου
  • Theme Heritage, χρώματος πορτοκαλί, και
  • Theme Cyclades, χρώματος γαλάζιου

 

Οι επιλογές αφορούν το εξωτερικό των συρμών. Η επιλογή χρωμάτων – υλικών στο εσωτερικό των συρμών θα γίνει από εξειδικευμένο προσωπικό της Αττικό Μετρό ώστε να προσφέρει εργονομία και αρμονία με τον εξωτερικό χρωματισμό. 

Η σύμβαση για την αγορά των 25 νέων συρμών του Τραμ από τη Γαλλική εταιρεία Alstom Transport υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι ύστερα από έναν περιπετειώδη διαγωνισμό. Το κόστος φτάνει τα 54 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι πρώτοι συρμοί θα φτάσουν στην Αθήνα στα τέλη του 2019 με το σύνολό τους να παραδίδεται μέσα στο 2020.

Η συγκεκριμένη πάντως προμήθεια έχει προκαλέσει και ερωτήματα τη στιγμή που υπάρχουν πιο επείγουσες ανάγκες για τροχαίο υλικό στη γραμμή του ΗΣΑΠ. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*