Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από οδηγό λεωφορείου

Δημοσιεύματα σχετικά με μία καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου στη δυτική Αττική από οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΑ είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η είδηση φαίνεται να βασίζεται σε ένα «τηλεγράφημα» του κρατικού ΑΠΕ-ΜΠΕ (το οποία δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα του πρακτορείου, ενώ δεν έχει υπάρξει και κάποια σχετική ανακοίνωση από την αστυνομία).

Όπως διαβάζουμε στο eleftherostypos.gr (παρόμοια ήταν και όσα γράφτηκαν στα υπόλοιπα site):

Ένας δεκαπεντάχρονος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από οδηγό λεωφορείου, στο οποίο είχε επιβιβαστεί για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μητέρα του ανήλικου στο Αστυνομικό Τμήμα της Ελευσίνας, ο οδηγός του λεωφορείου σε κάποια στιγμή της διαδρομής παρενόχλησε τον γιο της και εκείνος άρχισε να φωνάζει.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο οδηγός άνοιξε την πόρτα και ο 15χρονος κατέβηκε από το λεωφορείο. Η αστυνομία εξετάζει με μεγάλη προσοχή την καταγγελία

Εφόσον η καταγγελία ευσταθεί, μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την αστυνομία. Ο εντοπισμός ενός οδηγού λεωφορείου είναι η πλέον εύκολη υπόθεση εφόσον είναι γνωστή η γραμμή και το πότε έγινε το δρομολόγιο.

Αν πάλι η καταγγελία δεν είναι πραγματική, είναι τουλάχιστον περίεργο το δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Περίεργο είναι και το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απάντηση του ΟΑΣΑ στο δημοσίευμα αυτό (φανταζόμαστε θα γνωρίζουν ήδη τις εξελίξεις, αν υπάρχουν) αλλά ούτε και κάποιου συνδικαλιστικού οργάνου.

— — — —
Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*