Νέο δρομολόγιο για τη δημοτική συγκοινωνία Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα εντελώς καινούργιο δρομολόγιο έρχεται να προστεθεί στη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης. Η νέα Γραμμή 2 θα εκτελείται από το δεύτερο ολοκαίνουργιο mini bus, που αγόρασε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, και θα καλύπτει την έκταση του Ηρακλείου που δεν εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα η υπάρχουσα Γραμμή 1.

Αξιοποιώντας τα θετικά αποτελέσματα από τη σωστή οικονομική διαχείριση ο Δήμος, πλέον, μπορεί και διευκολύνει σημαντικά τις καθημερινές μετακινήσεις πολύ περισσότερων πολιτών, με πολύ καλύτερες συνθήκες ποιότητας και ασφάλειας. Αμφότερες οι Γραμμές θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωινές και απογευματινές ώρες, ενώ η χρήση της Δημοτικής Συγκοινωνίας παραμένει δωρεάν για όλους.

Με την δρομολόγηση των δύο λεωφορειακών γραμμών, τα περισσότερα σημεία της πόλης είναι προσβάσιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διασυνδεδεμένα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους τοπικούς σταθμούς μετεπιβίβασης των κεντρικών ΜΜΜ (Μετρό, Προαστιακός, υπερτοπικά δρομολόγια λεωφορείων ΟΑΣΑ).

Παράλληλα, ο Δήμος Ηρακλείου θέλοντας να στηρίξει εμπράκτως τους Ηρακλειώτες φοιτητές θα ξεκινήσει να εκτελεί διαδρομή μεταφοράς προς την Πανεπιστημιούπολη. Το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πανεπιστημιούπολη θα αναχωρεί Δευτέρα έως Παρασκευή στις 8.00 το πρωί από τον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (πλευρά κεντρικής πλατείας), φυσικά με δωρεάν επιβίβαση.

«Η αγορά των δύο καινούργιων mini bus δίνει τη δυνατότητα δωρεάν σε όσους συμπολίτες μας δεν έχουν δικό τους μέσο μεταφοράς  αλλά και σε όσους έχουν ίδιο μέσο να το αφήσουν στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Συγκοινωνία στην καθημερινότητα τους να κινηθούν στην πόλη μας. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε  να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική στο περιβάλλον. Πάμε μαζί λοιπόν. Πάμε να κάνουμε όλοι μαζί το Ηράκλειο μια πόλη που αξίζει να ζεις».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*