Νέο περιστατικό επίθεσης με πέτρες εναντίον λεωφορείου

Και νέο περιστατικό επίθεσης με πέτρες εναντίον λεωφορείου είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το citybus-drivers.blogpost.com, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου, σε λεωφορείο της γραμμής Β5 ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ – Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής:

Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο από Στ. Λαρίσης προς Αγ. Παρασκευή όταν επί της οδού Ειρήνης στην Αγ. Παρασκευή και λίγο πριν βγει στη Λ. Μεσογείων, άγνωστος πέταξε πέτρα με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι στο παράθυρο του οδηγού και να περάσει ξυστά από το κεφάλι του, από θαύμα γλύτωσε ο οδηγός αφού το λεωφορείο ήταν εν κινήσει, και για λίγα εκατοστά θα τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι με κίνδυνο την ζωή του αλλά και των επιβατών αφού το λεωφορείο θα ήταν ακυβέρνητο.
 
Για μία στιγμή όλοι οι επιβάτες ήταν «παγωμένοι», ο οδηγός γεμάτος θραύσματα από το σπασμένο τζάμι, στο πρόσωπο και στα ρούχα του, προσπαθούσε να τα απομακρύνει με την βοήθεια ενός επιβάτη. Κλήθηκε η αστυνομία όπου κατέγραψε το περιστατικό, ενώ ο δράστης διέφυγε μέσα στο σκοτάδι.
 
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ουδείς από την εταιρεία ενδιαφέρθηκε να τηλεφωνήσει στον οδηγό να ρωτήσει για την υγεία του, έστω και τυπικά, ούτε πήγε στο σημείο αλλά μόνο κατέγραψαν το περιστατικό.
 
Τους τελευταίους μήνες, σε περιστατικά επιθέσεων με πέτρες εναντίον λεωφορείων, κυρίως στην δυτική Αττική αλλά ακόμα και επί της λεωφόρου Συγγρού, έχουν κινδυνεύσει επιβάτες και οδηγοί λεωφορείων, ενώ είχαν επέλθει και μεταβολές σε δρομολόγια.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*