Το Uber γίνεται φιλικό προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η εφαρμογή Uber, που άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των υπηρεσιών διαμοιρασμένων μεταφορών σε πολλές χώρες του κόσμου, θεωρήθηκε εξαρχής εχθρική προς τις αστικές συγκοινωνίες κυρίως επειδή προωθεί την χρήση αυτοκινήτων έναντι λεωφορείων ή μέσων σταθερής τροχιάς.

Τώρα όμως φαίνεται πως έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει τις συγκοινωνίες όχι ως ανταγωνιστή, αλλά ας συμπληρωματική υπηρεσία από την οποία βεβαίως μπορεί να αυξήσει τα έσοδα της.

Ήδη από τις αρχές του Μαΐου στο Ντένβερ του Κολοράντο, οι χρήστες του Uber και της εφαρμογής Uber Transit, η οποία παρέχει πληροφορίες για τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια μέσω αυτής, πληρώνοντας ακριβώς την ονομαστική αξία του κάθε εισιτηρίου. Στόχος, είναι η εφαρμογή να μετατραπεί σε ‘one-stop shop’ για τις μετακινήσεις.

Η Uber συνεργάστηκε με την εταιρεία ηλεκτρονικών εισιτηρίων Masabi ώστε το Ντένβερ να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο όπου οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να μετακινηθούν και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πλέον, οι χρήστες της εφαρμογής στην περιοχή θα βλέπουν και την επιλογή ‘Transit’ όταν μπαίνουν σε αυτή για να καλέσουν όχημα.

Όπως όλα δείχνουν, η Uber προτίθεται να ακολουθήσει την ίδια τακτική και σε άλλες πόλεις του κόσμου. Εδώ και λίγες εβδομάδες, μέσω της εφαρμογής παρέχονται πληροφορίες για τα Μέσα Mαζικής Μεταφοράς και στο Λονδίνο. Οι υπηρεσίες την Uber στο Λονδίνο λειτουργούν με 15μηνη προσωρινή άδεια καθώς προηγουμένως ο δήμος αρνήθηκε να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της αμερικανικής εταιρείας. Μέσω της νέας λειτουργίας της εφαρμογής κρίνεται πως η Uber επιθυμεί να δείξει πως θέλει να συνεργαστεί με το δήμο και να προσφέρει, αντί να ακολουθήσει μία ανταγωνιστική πολιτική προς τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πηγή: gizmodo.com

— — — —

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*