Εικονική ξενάγηση στους σταθμούς του Μετρό μέσω Google Maps Street View

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ακόμη «ψηφιακό βήμα» πραγματοποιεί η ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) με τις περίπου 300 τεχνικά άρτιες φωτογραφίες 360 μοιρών από όλους τους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ, ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από την ΣΤΑΣΥ και από τον περασμένο Απρίλιο άρχισαν να αναρτώνται στους ψηφιακούς χάρτες GoogleMapsGoogleStreetView.

Με αυτόν τον τρόπο η ΣΤΑΣΥ, στοχεύοντας πάντα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Αθήνας, αλλά και των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, κάνει ένα ακόμη άνοιγμα στη σύγχρονη τεχνολογία για τη διευκόλυνση του κοινού που χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα πλοήγησης.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αντιλαμβανόμενη ότι πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος ενημέρωσης, πλοήγησης- δρομολόγησης στις μητροπόλεις όλου το κόσμου, ξεκίνησε πριν από 8 μήνες το τεράστιο έργο καταγραφής των σταθμών με φωτογραφίες 360 μοιρών.

Στόχος η εξυπηρέτηση των επιβατών μας, Ελλήνων και ξένων, αλλά και η δημιουργία αίσθησης ασφάλειας προς τους επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, ότι έχουν φτάσει στον σωστό προορισμό και πως αυτή είναι η σωστή αποτύπωση του εκάστοτε χώρου σφαιρικά.

Στο διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησαν από τις πρώτες αναρτήσεις σφαιρικών φωτογραφιών (360 μοιρών) στο διεθνές χαρτογραφικό σύστημα GoogleMapsGoogleStreetView, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξυπηρετήθηκαν, βοηθήθηκαν και δρομολογήθηκαν χρησιμοποιώντας τις  σφαιρικές φωτογραφίες των σταθμών του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ. Οι ψηφιακές «επισκέψεις» στους σταθμούς του δικτύου της ΣΤΑΣΥ αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό, καθώς τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας και είναι πλήρως εξοικειωμένοι με την ψηφιακή δρομολόγηση μέσω των χαρτών της Google και μέσα στον Ιούνιο οι θεάσεις του σταθμού «Σύνταγμα» ξεπέρασαν τις 400.000 θεάσεις, ενώ οι επίσημα αναρτημένες από την ΣΤΑΣΥ φωτογραφίες είχαν πάνω από 100.000 θεάσεις. Αντιστοίχως περίπου 40.000 θεάσεις είχαν οι 360 μοιρών φωτογραφίες της ΣΤΑΣΥ του σταθμού της Ακρόπολης και περίπου 32.000 της Ομόνοιας.

Με την ανάρτηση των σφαιρικών φωτογραφιών η ΣΤΑΣΥ: 

–  Διευκολύνει τις μετακινήσεις των επιβατών, Ελλήνων και ξένων, στο δίκτυό της.

– Δίνει σαφή εικόνα- πληροφόρηση από τις εισόδους- εξόδους και τις πλατφόρμες.

– Πιστοποιεί την αρτιότητα των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών διεθνώς

– Βελτιώνει την σύγχρονη εικόνα των ψηφιακών της υπηρεσιών και προάγει με διαδραστικό τρόπο την παρουσία της στο χαρτογραφικό σύστημα που χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης.

Ενδεικτικά links στο  GoogleMaps:

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

https://goo.gl/maps/FHAnB1yJ6hTeo4qy7

https://goo.gl/maps/rQdXm9xir59YLCmc7

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

https://goo.gl/maps/3ziiqP94jBhCPKXGA

https://goo.gl/maps/whvdEPtd1vjaSFdC8

ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ

https://goo.gl/maps/xCRsVS3qoQQpUTWz8

ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

https://goo.gl/maps/yHZihZzcU3jSbjmbA

ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ (ΤΡΑΜ)

https://goo.gl/maps/JTR59C2HZAYGFMqd7


Σημείωση: Το κόστος των φωτογραφιών για την ΣΤΑΣΥ ήταν 24.800 ευρώ με ΦΠΑ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*