Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Γλυφάδα: Τραυματισμός ανηλίκου σε διάβαση του Τραμ

0
Ένας ανήλικος τραυματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από διερχομενο Τραμ στο κέντρο της Γλυφάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16:26 το απόγευμα, ο ανήλικος προσπάθησε να διασχίσει τον τροχιόδρομο του Τραμ σε σημείο διέλευσης πεζών μεταξύ των στάσεων Πλατεία Κατράκη και Παλαιό Δημαρχείο και είχε επαφή με διερχόμενο συρμό του Τραμ. Στο...

Νυχτερινά λεωφορεία επί της λεωφόρου Μεσογείων ζητά ο δήμος Παπάγου – Χολαργού

Share

    Απόφαση για τη διεκδίκηση της πραγματοποίησης νυχτερινών δρομολογίων λεωφορείων επί της λεωφόρου Μεσογείων έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παπάγου – Χολαργού. Με απόφασή του έκανε αποδεκτή την πρόταση του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού – Παπάγου» για την υποβολή αιτήματος στον ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση του άξονα της Λεωφόρου τις νυχτερινές ώρες από τη γραμμή EXPRESS Χ 95 του Αεροδρομίου. Στόχος είναι η άρση του ειδικού καθεστώτος λειτουργίας, δηλαδή των περιορισμών επιβίβασης – αποβίβασης τις μεταμεσονύκτιες ώρες, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες και η νεολαία των Δήμων της περιοχής.

    Όπως αναφέρει το amarysia.gr ο επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών Χολαργού – Παπάγου» Περικλής Ζήκας σημείωσε ότι οι υφιστάμενες 4 λεωφορειακές γραμμές και 1 γραμμή τρόλεϊ 24ωρης λειτουργίας (Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά, 040 Πειραιάς – Σύνταγμα, 500 Πειραιάς – Κηφισιά, 790 Γλυφάδα – Περιστέρι, Τρόλεϊ 11 Α. Πατήσια – Παγκράτι – Ν. Ελβετία) δεν καλύπτουν / εξυπηρετούν τον άξονα της Λ. Μεσογείων. 

    Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι «το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας της γραμμής 3 του Μετρό κατά 2 ώρες κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, βοηθάει, αλλά δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού», προσθέτοντας: «Στο πλαίσιο της μελέτης – εμπειρογνωμοσύνης αξιολόγησης του υφιστάμενου συγκοινωνιακού δικτύου και προδιαγραφής παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη, χρειάζεται να ενταχθεί και ο σχεδιασμός και η λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον άξονα της Λ. Μεσογείων». Εναλλακτικά, σύμφωνα με τον ίδιο, η γραμμή EXPRESS Χ 95 του Αεροδρομίου, με άρση των περιορισμών επιβίβασης – αποβίβασης για τις νυχτερινές ώρες, μπορεί να εξυπηρετήσει τη Λεωφόρο.

    Σε παρόμοιο αίτημα που είχε στείλει τον περασμένο Μάιο στον ΟΑΣΑ η παράταξη «Δίκτυο Πολιτών Χολαργού – Παπάγου», η απάντηση ήταν καταρχήν αρνητική, πλην όμως αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να εξεταστεί η πρόταση στο μέλλον. Πλέον, οι ελπίδες συγκεντρώνονται στη διεκδίκηση του αιτήματος από τη δημοτική αρχή. 

    Δείτε επίσης:

     

 
 

Διαβάστε Περισσότερα