Περισσότερα εκδοτήρια και μετακίνηση με κάρτες: Οι πρώτες βελτιωτικές κινήσεις στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Νίκο Αθανασόπουλο.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία, δρομολογούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

  • Επαναλειτουργούν, αλλά και ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης
  • Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία Αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.
  • Εμπλουτίζονται και βελτιώνονται οι υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.
  • Σε ό,τι αφορά τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν.
  • Τέλος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.
  • Ξεκίνησε ήδη η εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της Αστυνομίας για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στους σταθμούς των Μετρό. Συνολικά 130 «ράμπο» της Αστυνομίας, με πλήρη εξοπλισμό, επιτηρούν τους 47 σταθμούς της Αττικής, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στη δράση των συμμοριών που κλέβουν επιβάτες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*