«Άμεση έναρξη» της λειτουργίας του Τραμ στον Πειραιά – εξώδικο από τους εργαζόμενους

Εξώδικο με αποδέκτες τον ΟΑΣΑ, την Αττικό Μετρό και την ΣΤΑΣΥ απέστειλε πριν από λίγες μέρες ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ με αφορμή την έλλειψη μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων στις στάσεις της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά.

Όπως αναφέρεται, υπάρχει απόφαση για άμεση έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της επέκτασης του Τραμ. Ωστόσο, στις 11 στάσεις της επέκτασης δεν έχει τοποθετηθεί κανένα μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων με αποτέλεσμα «να μην μπορούν να εκδίδουν εισιτήρια οι επιβάτες, να υπάρχει δυσφήμηση στο μέσο […] με διαφυγόντα έσοδα και κέρδη με οικονομική ζημία για το φορέα μας».

Πρόβλημα με την επάρκεια των μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων υπάρχει και στις υπάρχουσες στάσεις του Τραμ αφού τα περισσότερα μηχανήματα έχουν αφαιρεθεί για να τοποθετηθούν σε σταθμούς του Μετρό για τους οποίους δεν είχε προβλεφθεί η αγορά μηχανημάτων. 

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την αγορά νέων μηχανημάτων, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Πριν από λίγες μέρες και ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκε στην έλλειψη μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίου χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αγορά νέων. 

Συγκεκριμένα, το εξώδικο της Ένωσης Εργαζομένων Τραμ αναφέρει:

«Νομιμοποιούμαστε ενεργητικά, στα πλαίσια του σωματειακού σκοπού, να απευθύνουμε σε εσάς την παρούσα εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία λόγω της άμεσης έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του Τραμ στην πόλη του Πειραιά. Καμία ενέργεια δεν έχει διεξαχθεί από εσάς έως τώρα, για την τοποθέτηση έκδοσης μηχανημάτων εισιτηρίων στις έντεκα στάσεις της επέκτασης του δικτύου. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να εκδίδουν εισιτήρια οι επιβάτες, να υπάρχει δυσφήμηση στο μέσο, με όχι εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με διαφυγόντα έσοδα και κέρδη με οικονομική ζημία για το φορέα μας. Για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμεθα έντονα για την κωλυσιεργία σας αυτή. Και σας καλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την τοποθέτηση των μηχανημάτων.»

Πηγή: sidirodromikanea.blogspot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*