Καραμανλής: Πιο συχνά δρομολόγια λεωφορείων από τον Ιανουάριο

Πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων από τον Ιανουάριο του 2020 προανήγγειλε με μήνυμά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με τα μισά δρομολόγια να διεξάγονται σε συχνότητες μικρότερες των 20 λεπτών.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2020, σε χρόνο μικρότερο από 10 λεπτά θα διεξάγεται το 8% των δρομολογίων, μεταξύ 10 και 20 λεπτών το 43% των δρομολογίων και σε 20 λεπτά και άνω το 49% των δρομολογίων.

«Οι πολίτες αξίζουν καλύτερες αστικές συγκοινωνίες. Έχουμε θέσει συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς και μετρήσιμους στόχους για την πύκνωση των δρομολογίων στις γραμμές του ΟΑΣΑ, σε δύο φάσεις: η πρώτη άμεσα και η δεύτερη με την προμήθεια νέων οχημάτων. Παραλάβαμε μια ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση, με το 70% των γραμμών να περνούν με συχνότητα άνω των 20’! Αυτό δυστυχώς δεν διορθώνεται μέσα σε μια νύχτα. Γι’ αυτό αυξάνουμε όσο είναι δυνατόν τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους» σημειώνει ο κ. Καραμανλής.

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να ετοιμάσει και να εφαρμόσει σταδιακά έναν νέο, πιο ορθολογικό σχεδιασμό των δρομολογίων.

«Ξεκίνησε να εφαρμόζεται και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, ο πιο ορθολογικός σχεδιασμός των λεωφορείων, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί αισθητά. Και σε επόμενο στάδιο, με την προμήθεια νέων λεωφορείων, θα καταφέρουμε επιτέλους η Αθήνα να έχει τις συγκοινωνίες που αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», καταλήγει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός είχε αναφέρει πως ως το 2023 θα απαιτούνται 700 νέα λεωφορεία για τις συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους αναμένεται στις αρχές του 2020, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών. Σύμφωνα με τον υπουργό, το 1/3 περίπου των νέων λεωφορείων αναμένεται να είναι ηλεκτρικά. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*