ΟΑΣΑ: Αυξάνονται οι έλεγχοι κατά της εισιτηριοδιαφυγής

Συνολικά 340.958 ελέγχους για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης πραγματοποίησαν ελεγκτές της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162, ενώ συνολικά «κόπηκαν» 6.911 πρόστιμα.

Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα.

Με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΑ οι εντατικοί έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζονται, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής και της λαθρεπιβίβασης, που δημιουργεί κάθε χρόνο «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων στα έσοδα των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο Οργανισμός ελέγχει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους υπαλλήλους σεκιούριτι που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με «λαθρεπιβάτες» που σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*