Καραμανλής: Το καλοκαίρι ο διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείων, κόβονται δρομολόγια για να καλυφθεί η ζήτηση

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση πάει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων για τις συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε πως η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται σε 2-3 μήνες (μέχρι τον Απρίλιο), σε χτεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ανέφερε πως ο διαγωνισμός θα είναι έτοιμος σε 4-5 μήνες δηλαδή τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Η παράδοση των λεωφορείων σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει σε 18 μήνες (μη διευκρινίζοντας αν εννοεί έναρξη της παράδοσης ή ολοκλήρωσή της).

Εκτός από την ημερομηνία του διαγωνισμού, συγκεχυμένες πληροφορίες ακούμε και για τον αριθμό των λεωφορείων που θα αγοραστούν. Στη χτεσινή συνέντευξή του ο υπουργός ανέφερε πως θα αγοραστούν «πάνω από 700 λεωφορεία» (μην αναφέροντας αν ο αριθμός αφορά μόνο την Αθήνα ή την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) ενώ σε προηγούμενη συνέντευξή του είχε αναφερθεί σε 1.000 λεωφορεία. Ο αριθμός είναι κοντά σε αυτόν που ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης την προηγούμενη εβδομάδα (800 λεωφορεία).

Όσον αφορά τις άμεσες λύσεις που θα προωθηθούν ο υπουργός ανέφερε πως θα κοπούν συγκεκριμένα δρομολόγια «αν και υπάρχει πολιτικό κόστος» ώστε τα λεωφορεία να χρησιμοποιηθούν σε γραμμές όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο Μετρό λέγοντας ότι «προχωράμε με αποφασιστικά βήματα, και στο μέτρο του δυνατού, για να αυξήσουμε τα δρομολόγια των συρμών». Δεν κρατάμε μαγικό ραβδάκι, αλλά κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» υπογράμμισε.

Ακολουθεί το χρονολόγιο του διαγωνισμού για τα νέα λεωφορεία:

  • 9 Φεβρουαρίου: Κ. Καραμανλής – προκήρυξη ως τον Ιούλιο (σε 4-5 μήνες), πάνω από 700 λεωφορεία, παράδοση σε 18 μήνες
  • 4 Φεβρουαρίου: Γ. Κεφαλογιάννης – 800 λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • 21 Ιανουαρίου: Κ Καραμανλής – προκήρυξη ως τον Απρίλιο (σε 3-4 μήνες), 700-800 λεωφορεία

Πηγή: athenstransport.com, skai.gr


Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*