ΣΕΛΜΑ: Δεν επαρκούν τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό στο Μετρό

«Δεν τηρούνται ούτε στον σωστό χρόνο, ούτε στην σωστή ποσότητα» τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα ο ΟΑΣΑ για την προστασία των επιβατών και των εργαζόμενων στο Μετρό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. 

Το σωματείο καλεί τις διοικήσεις των συγκοινωνιών να φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων, κάνοντας πλαγίως αναφορά στη διακοπή της κυκλοφορίας των μέσων, όπως συμβαίνει και σε «σχολεία, πανεπιστήμια, θέατρα, δημόσιοι χώροι, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις»

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

Καθώς συνεχίζεται ο βομβαρδισμός ειδήσεων σχετικά με τις εξελίξεις της εξάπλωσης του Κορονοιού παγκοσμίως, τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, τις αναβολές κοινωνικών εκδηλώσεων παγκοσμίου κύρους, τόσο αυξάνει η δυσπιστία μας στις διαβεβαιώσεις περί λήψης όλων των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.

Ανησυχούμε για την χώρα αλλά ιδιαίτερα ανησυχούμε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας μας, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε με βάση τις εξελίξεις στις ποιο προοδευμένες χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και παγκόσμια, ότι τα διαπιστευμένα κρούσματα είναι αυτά που ανακοινώνονται.

Σχολεία, πανεπιστήμια, θέατρα, δημόσιοι χώροι, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις μένουν κλειστές, γιατί είναι αδύνατο να προστατευτούν αποτελεσματικά. Σε αντιδιαστολή θεωρούν ότι, ένα αντισηπτικό φτάνει για να προστατέψει το δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, τις εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες και τις δεκάδες εργαζόμενους σε ένα δίκτυο που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την Αττική;

Η ανησυχία των εργαζομένων και οι μαρτυρίες αυτών σε όλες τις υπηρεσίες της ΣΤΑ.ΣΥ, ότι ακόμα κι αυτά τα υποτυπώδη μέτρα που προτείνει ο ΟΑΣΑ και έπρεπε να εφαρμόσει η διοίκηση μας, δεν τηρούνται ούτε στον σωστό χρόνο, ούτε στην σωστή ποσότητα.\

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ είναι άρτια εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση συμβάντων και διαχείρισης κρίσεων. Γνωρίζουν πολύ καλά την ψυχολογία του πλήθους και θα ήταν οι τελευταίοι που θα συνέβαλαν στην δημιουργία πανικού.

Δεν κινδυνολογούμε, αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο να εξελιχθεί ένας αντιμετωπίσιμος ιός σε πανδημία με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι χώροι της ΣΤΑ.ΣΥ με χιλιάδες επιβάτες σε όλη την διάρκεια της ημέρας και εργαζόμενους όλο το 24ωρο καθημερινά, είναι χώρος με υψηλή επικινδυνότητα για μια τέτοια εξέλιξη.

Δεν μπορεί να συγχωρεθεί καμιά επιπολαιότητα, καμιά ανευθυνότητα.

Οι διοικήσεις των εταιριών των συγκοινωνιών κάθε άλλο παρά μια στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας έχουν να επιδείξουν.

Απαιτούμε αυξημένα μέτρα και τήρηση κανόνων υγιεινής, αντάξιους μιας σοβαρής χώρας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ΔΣ του ΣΕΛΜΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*