Σημαντική αύξηση των επιβατών στις συγκοινωνίες της Αθήνας μέσα σε μία εβδομάδα

Σε σημαντική αύξηση των επικυρώσεων εισιτηρίων μέσα σε μία εβδομάδα οδήγησε η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το ποσοστό αύξησης που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα 27 Απριλίου ανήλθε σε 68,4% και το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) κινήθηκε στα επίπεδα του 78,6%.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 348.679 επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από 195.261 μία εβδομάδα νωρίτερα και 107.250 επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ από 63.697 τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Για τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής σε συνεντεύξεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς KONTRA, ΕΡΤ1 και OPEN.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πολίτες έδειξαν πολύ υπεύθυνη στάση και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και ότι υπήρχε συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός, με τους βοηθούς επιβατών, οι οποίοι θα βρίσκονται όλο το Μάιο σε καθημερινή βάση στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία.

Ο κ. Καραμανλής διηγήθηκε όμως και τη δική του εμπειρία από τη χθεσινή επίσκεψη του σε έναν από τους βασικούς σταθμούς ανταπόκρισης του Μετρό με λεωφορεία στην Ακαδημία, η οποία όπως τόνισε δείχνει και πόσο σημαντικό είναι το στοιχείο της ατομικής ευθύνης. «Επιβιβάστηκε στην οδό Ακαδημίας ένας επιβάτης χωρίς μάσκα. Πριν καν να επέμβει η αστυνομία ή οι άνθρωποι του ΟΑΣΑ, οι άλλοι επιβάτες του είχαν πει: ‘‘Κοίταξε να δεις, πρέπει να φορέσεις τη μάσκα σου, δεν μπορείς να επιβιβαστείς έτσι”», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι απολυμάνσεις με εντατικούς ρυθμούς, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπως οι στάσεις των αστικών λεωφορείων, ότι έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις επιδαπέδιες και στα καθίσματα, ώστε να γνωρίζει το επιβατικό κοινό που επιτρέπεται να καθίσει και που όχι, καθώς και θα μπαίνουν και εμβόλιμα δρομολόγια.

Ειδικότερα εξήγησε ότι σε γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση, θα έρχονται διαδοχικά ένα λεωφορείο – «φυσαρμόνικα» και ένα απλό. Εμβόλιμα δρομολόγια θα μπαίνουν σε ώρες αιχμής και στο Μετρό. Επισήμανε ότι με την τηλεματική οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το επόμενο δρομολόγιο και τόνισε: «Αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι οι ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες μεταφοράς επιβατών. Επομένως ας καθυστερήσουμε, προέχει η Δημόσια Υγεία. Μην μπούμε σε ένα λεωφορείο όταν είναι γεμάτο. Γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να έχουμε έναν υπάλληλο του ΟΑΣΑ ή έναν αστυνομικό σε κάθε λεωφορείο».

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών θα έχουν πίστωση για τις ημέρες που δεν τις έχουν χρησιμοποιήσει στην αγορά της επόμενης κάρτας, ενώ όσοι προμηθευτούν ετήσια κάρτα, θα έχουν επιπλέον 10% έκπτωση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*