ΟΑΣΑ: Διαγωνισμός για την προμήθεια 409 προεξοχών στάσεων για ΑΜΕΑ

Τη διενέργεια διαγωνισμού για την  προμήθεια και τοποθέτηση 409 ειδικών πλατφορμών σε στάσεις αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ. 

Οι 409 αυτές ειδικές προεξοχές/πλατφόρμες θα τοποθετηθούν σε πεζοδρόμια 156 στάσεων αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ για την διευκόλυνση της πρόσβασης και επιβίβασης σε αυτά του συνόλου των επιβατών, ιδίως των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων.

Το έργο αποτελεί μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος που έχει καταρτίσει και υλοποιεί ο ΟΑΣΑ, με στόχο την ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 695.300 ευρώ και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι προεξοχές θα μπουν σε στάσεις που βρίσκονται, κυρίως, γύρω από σταθμούς Μέσων Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ). Δεδομένου ότι οι σταθμοί Μέσων Σταθερής Τροχιάς είναι πλήρως προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρία, με την υλοποίηση του έργου, καθίσταται εφικτή η δημιουργία ενός περισσότερο λειτουργικού δικτύου μετακίνησης για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες.

Η διευκόλυνση των μετακινήσεων για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον ΟΑΣΑ και στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα ειδικές προκατασκευασμένες προεξοχές/πλατφόρμες σε 260 στάσεις, για την ευκολότερη επιβίβαση και αποβίβαση.

Με αφορμή την ένταξη του έργου του ΟΑΣΑ, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τοποθέτηση 409 ειδικών προεξοχών σε 156 στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στην πρωτεύουσα θα βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, το δίκτυο του ΟΑΣΑ θα διαθέτει ειδικές πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων σε 416 στάσεις, κυρίως κοντά στους σταθμούς του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Ευνοείται έτσι η προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διευκολύνεται η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στις μετακινήσεις τους στην πόλη.»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*