Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό καταγγέλλουν οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό

Τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εν όψει της παράδοσης των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια που θα ξεκινήσουν δρομολόγια από την Τρίτη 7 Ιουλίου, καταγγέλλει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το σωματείο καλεί την πολιτική ηγεσία, αλλά και τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, να κινηθούν με την ίδια ταχύτητα και ζέση που κινήθηκαν προκειμένου να παραδοθούν σε εμπορική λειτουργία οι νέοι σταθμοί, αντίστοιχα και στο μείζων πρόβλημα της υποστελέχωσης των ηλεκτροδηγών.

Σημειώνεται ότι λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και διαθεσιμότητας συρμών, μόνο τα μισά δρομολόγια της γραμμής 3 θα φτάνουν στη Νίκαια, με τα άλλα μισά να τερματίζουν στο Αιγάλεω. Έτσι, μεταξύ των σταθμών Δουκ. Πλακεντίας και Αιγάλεω, τα δρομολόγια θα διέρχονται ανά 4′ τις ώρες αιχμής, ενώ μεταξύ Αγία Μαρίνα και Νίκαιας ανά 8′.  

Σαφές πρόβλημα υποστελέχωσης φαίνεται πως υπάρχει όσον αφορά και τους εκδότες εισιτηρίων αφού τα εκδοτήρια των τριών νέων σταθμών θα στελεχωθούν από ιδιώτες για περίοδο τουλάχιστον 3 μηνών. 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό:

Το άνοιγμα των νέων σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια αποτελεί για μας τους ηλεκτροδηγούς μια νέα καθημερινή δοκιμασία η οποία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες που αντιμετωπίζει η ειδικότητα μας, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο μας.

Δυστυχώς οι «τραγικές», αυξανόμενες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε ικανοποιημένοι για την παράδοση σε λειτουργία των νέων σταθμών αν και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την σπουδαιότητα του έργου καθώς και τα οφέλη της χρήσης τους από τους πολίτες.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία, αλλά και τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα και ζέση που κινήθηκε προκειμένου να παραδοθούν σε εμπορική λειτουργία οι νέοι σταθμοί, αντίστοιχα και στο μείζων πρόβλημα της υπο-στελέχωσης των ηλεκτροδηγών.

Με αυτό τον τρόπο, το έργο θα θεωρηθεί και από μας ολοκληρωμένο και η μελλοντική λειτουργία του θα γίνεται απρόσκοπτα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*