Από 5 Οκτωβρίου, 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ ενισχύουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Ακόμα γρηγορότερα σε σχέση με όσα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα εξελιχθεί το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το υπουργείο, κατόπιν εντατικών προσπαθειών με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το χρονοδιάγραμμα αυτό επιταχύνεται 100 από τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα ξεκινήσουν δρομολόγια στην Αθήνα από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Σε εξέλιξη προσλήψεις οδηγών στα ΚΤΕΛ

Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing, θα έρθουν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο αναλυτικά, από τα 850 οχήματα που κυκλοφορούσαν τον Ιούλιο του 2019, σήμερα, λόγω της καλύτερης συντήρηση των οχημάτων, κυκλοφορούν 1.100. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 δηλαδή έχει σημειωθεί αύξηση 30%

Μέχρις το τέλος Νοεμβρίου θα έρθουν σταδιακά με σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ 200 λεωφορεία, φτάνοντας τα 1.300, δηλαδή αύξηση 53% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Μέχρι το τέλος του έτους, θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300, φτάνοντας σε σύνολο τα 1.600 λεωφορεία, αύξηση αύξηση 89%.

Παράλληλα, το υπουργείο επιθυμεί να επιταχύνει την παραλαβή και των 300 λεωφορείων με leasing έως το τέλος του χρόνου.

Στόχος είναι, όσο πιο άμεσα να ενισχυθεί ο στόλος ιδίως της Αττικής, προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους. Παράλληλα, οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι πιο σημαντικό μέτρο, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, αφορά στη χρήση της μάσκας την οποία χρησιμοποιεί η συντριπτική πλειοψηφία του επιβατικού κοινού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*