Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκατοντάδες τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests) πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο σταθμό«Σύνταγμα» του Μετρό.

Η εν λόγω απολύτως επιτυχημένη δράση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της υπηρεσίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΣΤΑΣΥ, καθώς η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού έως τις 14:00 περισσότεροι από 2.000  πολίτες πέρασαν από τα 16 ιατρεία- εξεταστήρια του ΕΟΔΥ.

Το χώρο διενέργειας των τεστ επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείαςκ. Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ.Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Νίκος Χαιρέτας. Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών για τη δυνατότητα που έδωσαν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να διενεργήσει ένα μεγάλο αριθμό δειγματοληπτικών ελέγχων επιδημιολογικού ενδιαφέροντος στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. «Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά», τόνισε ο κ. Κικίλιας «ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως είναι πόσοι πολίτες, εν μέσω Covid, χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους δημόσιας υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι «η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων».

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού στο Σύνταγμα επισκέφτηκε λίγο αργότερα και ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον κ. Αρκουμανέα για τα αποτελέσματα (έως εκείνη την ώρα) της συγκεκριμένης δράσης του ΕΟΔΥ. Αμέσως μετά ο κ. Δαμάσκος τόνισε ότι «αποδεχθήκαμε το αίτημα του ΕΟΔΥ και παραχωρήσαμε το χώρο, για να γίνουν μια σειρά τεστ σε τυχαίο δείγμα ανθρώπων, που κατά κύριο λόγο κυκλοφορούν με το μετρό». Βέβαια, πρόσθεσε «έχει προσέλθει και αρκετός κόσμος από την πλατεία Συντάγματος, όταν πληροφορήθηκε, ότι γίνεται αυτή η διαδικασία». Νομίζω, συνέχισε «ότι η δράση αυτή είναι ενισχυτική της όλης προσπάθειας αντιμετώπισης του Covid, που κάνει η ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Υγείας». Με ευλάβεια, κατέληξε «προσπαθούμε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας έναντι της αποτροπής του Covid στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Οι πολίτες αυτό το αποδέχονται και όλοι κυκλοφορούν με μάσκες και κρατούν αποστάσεις. Η δική μας προσπάθεια είναι τα δρομολόγια να είναι σε τέτοια συχνότητα, στα 4 έως 4,5 λεπτά, ώστε να αποφεύγουμε τα φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού».

Σημειώνεται, τέλος, ότι τόσο ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Χαιρέτας, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υποβλήθηκαν σε rapid tests τα οποία ήταν αρνητικά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*