Στα ΚΤΕΛ επιπλέον λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ

Ενημέρωση 30 Οκτωβρίου

Από σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 τα ΚΤΕΛ ανέλαβαν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 866 Ασπρόπυργος – Στ. Αγία Μαρίνα.

Και σε αυτή την περίπτωση, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ δεν διαθέτουν εξοπλισμό τηλεματικής, επομένως δεν είναι δυνατή η πληροφόρηση σε ζωντανό χρόνο για τα δρομολόγια της γραμμής.

Πρόκειται για την 29η λεωφορειακή γραμμή που αναλαμβάνουν τα ΚΤΕΛ. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου πρόκειται να φτάσουν τις 60. (59 συν τη γραμμή 122Θ που λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι). (Δείτε το σύνολο των γραμμών που θα περάσουν στα ΚΤΕΛ και τις γραμμές στις οποίες τα ΚΤΕΛ εκτελούν ήδη δρομολόγια – με την ένδειξη ΚΤΕΛ)


Ενημέρωση 28 Οκτωβρίου:

Τέσσερις επιπλέον λεωφορειακές γραμμές στην ανατολική Αττική πέρασαν από σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 στα ΚΤΕΛ.

Πρόκειται για τις γραμμές 301 & 301Β Στ. Δουκ. Πλακεντίας – Ανθούσα – Πεντέλη, 324 Ανθούσα – Παλλήνη – Κάντζα και 330 Κορωπί – Αγία Μαρίνα.

Σημειώνεται ότι η γραμμή 301Β δεν κυκλοφορεί σήμερα λόγω αργίας (εκτελούνται μόνο 4 δρομολόγια τις καθημερινές). Και στις 4 αυτές γραμμές, τα δρομολόγια δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε ζωντανό χρόνο στην εφαρμογή της τηλεματικής.

Με την προσθήκη των τεσσάρων αυτών γραμμών, τα ΚΤΕΛ εκτελούν πλέον δρομολόγια σε 28 γραμμές. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να αναλάβουν συνολικά 60 γραμμές.

Την περασμένη Δευτέρα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 FM, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι σχεδόν 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ πραγματοποιούν ήδη δρομολόγια.


Αρχικό άρθρο:

Τις 24 φτάνουν από σήμερα οι λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ στις οποίες τα δρομολόγια εκτελούνται με λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Από το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, στα ΚΤΕΛ πέρασαν 7 λεωφορειακές γραμμές, μία στην ανατολική Αττική και 6 γραμμές που εξυπηρετούν την Ελευσίνα, στις οποίες τα δρομολόγια θα εκτελούνται από το ΚΤΕΛ Κορίνθου.

Οι νέες γραμμές που ανέλαβε το ΚΤΕΛ είναι οι εξής: 319 Στ. Δουκ. Πλακεντίας – Παλλήνη – Εκπτ. Χωριό Σπάτα, 817 Ελευσίνα – Μάνδρα, 861 Ελευσίνα – Μάνδρα (Οικισμός ΤΙΤΑΝ), 862 Παραλία – Άνω Ελευσίνα, 863 Ελευσίνα – Θριάσιο Νοσ. – Μάνδρα, 864 Ελευσίνα – Βιομηχανική Περιοχή Μαγούλας και 881 Ελευσίνα – Ασπρόπυργος – Ρουπάκι.

Με την προσθήκη των 7 αυτών γραμμών, οι γραμμές που έχουν περάσει στα ΚΤΕΛ φτάνουν τις 24, γεγονός που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα επιτεύχθηκε ο στόχος των 80 λεωφορείων στον οποίο είχε αναφερθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής την περασμένη εβδομάδα.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να έχουν περάσει στα ΚΤΕΛ συνολικά 60 γραμμές (59 συν τη γραμμή 122Θ που λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι), έτσι ώστε 200 λεωφορεία της ΟΣΥ να μετακινηθούν σε γραμμές που χρειάζονται ενίσχυση. (Δείτε το σύνολο των γραμμών που θα περάσουν στα ΚΤΕΛ και τις γραμμές στις οποίες τα ΚΤΕΛ εκτελούν ήδη δρομολόγια – με την ένδειξη ΚΤΕΛ)

Σε όλα τα λεωφορεία πάντως που έχουν δρομολογήσει μέχρι στιγμής τα ΚΤΕΛ δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί εξοπλισμός τηλεματικής με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ενημέρωση των επιβατών σε ζωντανό χρόνο. Σε εξέλιξη αντίθετα βρίσκεται η εγκατάσταση εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*