Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Πύκνωση των υπεραστικών δρομολογίων ΚΤΕΛ ζητά το υπουργείο

Share

    Την αύξηση των εκτελούμενων υπεραστικών δρομολογίων ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα ζητά με επιστολή προς την Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Υ.Σ.) η Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού για τον τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβάνεται και η «λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς σε περιορισμένη συχνότητα διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων, και πάντως με μέγιστη πληρότητα 65%», μέχρι τουλάχιστον και τις 7 Ιανουαρίου 2021.

    Ωστόσο, όπως σημειώνεται, η υπηρεσία του υπουργείου έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από πολίτες για μεγάλη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων υπεραστικών συγκοινωνιών, ή ακόμη και ολοκληρωτική αναστολή εκτέλεσης αυτών.

    Κατόπιν των ανωτέρω, η υπηρεσία του υπουργίου ζητά από τους συγκοινωνιακούς φορείς των υπεραστικών μεταφορών να μεριμνήσουν για
    την προσαρμογή της συχνότητας εκτέλεσης των δρομολογίων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εξυπηρετούνται οι βασικές μεταφορικές ανάγκες του επιβατικού κοινού και ιδιαίτερα των εργαζομένων για την προσέλευση και την αποχώρηση από την εργασία τους.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα