Συνελήφθησαν οι δράστες του ξυλοδαρμού στο Μετρό – Σοκάρει η μαρτυρία του 53χρονου

Ενημέρωση 19 Ιανουαρίου:

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο μετρό.

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ο συνήγορός τους Κώστας Δημόπουλος δήλωσε: «Ζήτησαν μια ευκαιρία και τη πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για τη πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».


Ενημέρωση 16 Ιανουαρίου:

Συνελήθησαν την Παρασκευή οι δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον του 53χρονου σταθμάρχη στο σταθμό της Ομόνοιας.

Πρόκειται για δύο ανήλικους Έλληνες 15 και 17 ετών οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και για απείθεια αφού αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Μαζί τους συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. Όπως φέρεται να δήλωσε σε συναδέλφους του, γνώριζε την οικογένεια των ανήλικων και η μητέρα των δραστών του ζήτησε βοήθεια για το πώς να χειριστούν την υπόθεση, με εκείνον να τους συμβουλεύει να ισχυριστούν πως δέχτηκαν επίθεση από τον 53χρονο σταθμάρχη.

Συγκλονιστική είναι εν τω μεταξύ η μαρτυρία του σταθμάρχη που δέχτηκε τη βάναυση επίθεση στο σταθμό της Ομόνοιας, όπως την περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

«Επιβιβάστηκα στην Ανθούπολη. Στον Άγιο Αντώνιο επιβιβάστηκαν δύο νεαροί χωρίς μάσκα. Κάθισαν στα καθίσματα  και έβαλαν και τα πόδια πάνω στα καθίσματα. Λέω στον ένα “βρε παλικάρι, έτσι κάθεσαι στο σπίτι σου και χωρίς μάσκα και βάζεις τα πόδια σου στο κάθισμα;”. Γυρνάει τότε και μου απαντάει: “εγώ έτσι κάθομαι στο σπίτι μου”. Του είπα κι εγώ “ωραίο σπίτι”. Σηκώθηκε ο μεγαλύτερος και μου είπε: “Τι είπες στον αδελφό μου”. Σηκώθηκαν και οι δύο όρθιοι, σηκώθηκα κι εγώ γιατί φοβήθηκα. Επειδή είχε ένα τσαντάκι φοβήθηκα μήπως είχε κάποιο μαχαίρι, κάτι άλλο. Δεν κατέβηκα σε άλλο σταθμό, είπα θα κατεβώ στην Ομόνοια γιατί εκεί έχει πάντα κόσμο» περιέγραψε ο σταθμάρχης.

Δείτε: Έρχεται η Αστυνομία των Συγκοινωνιών για την ενίσχυση της ασφάλειας στα ΜΜΜ της Αθήνας

«Κατέβηκα στην Oμόνοια και την ώρα που ήταν να φύγει το τρένο βγήκαν και αυτοί, κράταγαν δύο κουτάκια αναψυκτικά. Πρώτα μου πέταξε ο ένας το ένα, ο άλλος το δεύτερο και την ώρα που πήγα να αποφύγω το δεύτερο, ο ένας ήρθε από πίσω, μου τράβηξε μια μπουνιά στο κεφάλι και στο σαγόνι, με ρίξανε κάτω και στη συνέχεια με βάραγαν και με κλώτσαγαν» συμπληρώνει.

«Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Έφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σα να μου κοπήκανε τα πόδια  Απ’ ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδια -που ήταν εκεί το παιδί- κατέβηκε, αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους δεν τους πρόλαβε» λέει.

«Έβριζαν. Εγώ εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχα να προστατευτώ όσο μπορούσα και να δω που θα τελειώσει. Όπως ήμουν πεσμένος μου χτυπάγανε το κεφάλι από τη δεξιά πλευρά, το σαγόνι, τη μύτη και μου έριξαν κλωτσιά στην πλάτη» πρόσθεσε.

Ο 53χρονος εργαζόμενος υπέστη κατάγματα όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε: Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Να βρεθούν οι δράστες και παράλληλα να δούμε το ζήτημα της ασφάλειας στις συγκοινωνίες

«Μου έκαναν εξετάσεις: δύο κατάγματα στη μύτη, ένα κάταγμα στην  κάτω γνάθο δεξιά και τρεις ραγισμένους σπονδύλους και μώλωπες και όλα τα υπόλοιπα στο πρόσωπο… Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω. Μιλάω κάπως ψευδά κι έχω συνέχεια νοσοκομεία» τόνισε ο εργαζόμενος του Μετρό.

Ο 53χρονος δήλωσε πως δεν φοβάται να γυρίσει στη δουλειά του.

«Εγώ είμαι σταθμάρχης και μπορώ να πω ότι μου αρέσει. Όχι δεν φοβάμαι να γυρίσω.. Πηγαίνοντας στη δουλειά πηγαίνω στην οικογένεια μου εδώ και 17 χρόνια. Οι σταθμοί που δουλεύω και οι συνάδελφοι που δουλεύω είναι οικογένεια» καταλήγει.

Οι δράστες δεν έφυγαν από την Ομόνοια

Αν και ο 53χρονος ανέφερε πως ο αστυνομικός που βρίσκονταν στο σταθμό της Ομόνοιας δεν πρόλαβε τους δύο δράστες καθώς ο σταθμός διαθέτει πολλές εξόδους, ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει πως παρέμειναν στο σταθμό αλλάζοντας αποβάθρα (προφανώς στη γραμμή 1) για να αποβιβαστούν τελικά στο Μοναστηράκι.

Χάρη στις κάμερες εντός του δικτύου του Μετρό, η αστυνομία έχει στη διάθεσή της όλες τις κινήσεις των δραστών όχι όμως και μία καθαρή εικόνα του προσώπου τους (άλλα ρεπορτάζ υποστηρίζουν πως έχουν την εικόνα τους και η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου). Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες επιβιβάστηκαν σε συρμό, στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με κατεύθυνση προς την Ομόνοια ενώ ο 53χρονος επιβιβάστηκε στο σταθμό της Ανθούπολης.

Νωρίτερα την Πέμπτη υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση, με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου να διατάσει προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο δικαιοσύνης εξετάζει το  ενδεχόμενο αυστηροποίησης του πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό. Συγκεκριμένα θα εξεταστεί κατά πόσο μπορούν να αυστηροποιηθούν οι ποινές για επιθέσεις εναντίον εργαζομένων την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους.

Πηγές: ant1news.gr, kathimerini.gr, naftemporiki.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*