Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Από 16 Ιανουαρίου: Μεταβολές σε δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια

Share

  Μεταβολές σε δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021. Συγκεκριμένα:

  • Η λεωφορειακή γραμμή 122 (Στ. Ελληνικό – Σαρωνίδα) μετονομάζεται σε Στ. Αργυρούπολη – Σαρωνίδα. Η αφετηρία της γραμμή μεταφέρεται στο σταθμό Μετρό Αργυρούπολης (παράδρομος λεωφόρου Βουλιαγμένης).
  • Η λεωφορειακή γραμμή 124 (Γλυφάδα – Αγ. Τριάδα – Στ. Ελληνικό) μετατρέπεται σε κυκλική και μετονομάζεται Γλυφάδα – Αγ. Τριάδα – Στ. Αργυρούπολης.
  • Η λεωφορειακή γραμμή 142 (Στ. Αργυρούπολη – Καλαμάκι) μετονομάζεται σε Ελληνικό – Καλαμάκι. Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται επί της οδού Θράκης στο Ελληνικό (τέρμα λεωφορειακής γραμμής 101).
  • Η λεωφορειακή γραμμή 154 (Στ. Ελληνικό – Α. Γλυφάδα – Παν/μα Βούλας) μετονομάζεται σε Παν/μα Βούλας – Ά. Γλυφάδα – Στ. Αργυρούπολη. Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται στη Βούλα επί της οδού Ζακύνθου (πλ. Άλσους).
  • Η λεωφορειακή γραμμή 171 (Στ. Ελληνικό – Βάρκιζα) μετονομάζεται σε Βάρκιζα – Στ. Αργυρούπολη. Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται στη Βάρκιζα (παράδρομο λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, Ναυτικός Όμιλος).

  Η κατάργηση της αφετηρίας του Ελληνικού οφείλεται στην έναρξη έργων κατεδάφισης στα πλαίσια της επένδυσης του Ελληνικού.

  Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο ο ΟΑΣΑ έχει σταματήσει να δημοσιεύει στη Διαύγεια αποφάσεις της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακού Έργου που αφορούν τροποποιήσεις δρομολογίων, μετακινήσεις στάσεων κ.λπ., κρατώντας έτσι στο σκοτάδι το επιβατικό κοινό για τις αποφάσεις αυτές μέχρι και την τελευταία στιγμή.

  Το Athens Transport καλεί τον ΟΑΣΑ να επαναφέρει και πάλι τη δημοσίευση των αποφάσεων αυτών ώστε αφενώς να υπάρχει διαφάνεια για τις αποφάσεις που λαμβάνει ο οργανισμός και αφετέρου οι επιβάτες να ενημερώνονται εγκαίρως -και όχι την τελευταία στιγμή- για αυτές.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα