Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης είχαν σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), Γιάννη Γκόλια και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Νίκο Αθανασόπουλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας, το πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού με τα ΚΤΕΛ και οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Σε δήλωσή τους μετά τη συνάντηση, οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης ανέφεραν: «Η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μέσω της αύξησης των διαθέσιμων οχημάτων, των δρομολογίων και του προσωπικού, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την προστασία του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Δυστυχώς, 10 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής παραμένουν εκκωφαντικά αδρανείς. Οι αποφάσεις τους για ακύρωση των διαγωνισμών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που προέβλεπαν την προμήθεια εκατοντάδων οχημάτων, άφησαν τις αστικές συγκοινωνίες “γυμνές”. Η καθυστερημένη τους πρωτοβουλία για προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών, όχι μόνο δεν έχει λύσει ως σήμερα το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, αλλά έχει γεννήσει και καταγγελίες περί αδιαφάνειας στον διαγωνισμό, για τις οποίες ζητήσαμε ήδη εγγράφως τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Καλούμε, για μια ακόμα φορά, τους κυρίους Μητσοτάκη και Καραμανλή να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες, να προστατεύσουν την κοινωνία και να διασφαλίσουν το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΑΣΑ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Ιωάννης Γκόλιας και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Νίκος Αθανασόπουλος, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου εν μέσω της πανδημίας covid-19, το πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού με τα ΚΤΕΛ Αττικής και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Ειδικότερα, η διοίκηση του ΟΑΣΑ τόνισε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία της νόσου covid-19 κατέστησαν αναγκαία την αναδιοργάνωση της παροχής συγκοινωνιακού έργου σε επίπεδο συχνότητας, καθώς και τη λήψη έκτακτων μέτρων ώστε οι συγκοινωνιακές υπηρεσίες να παρέχονται με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας.

Συγκεκριμένα: Η ανάθεση έργου στα ΚΤΕΛ Αττικής και η συστηματική συντήρηση του στόλου οχημάτων εξασφάλισε την σταδιακή παροχή βελτιωμένης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, καθώς σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα στους δρόμους της Αθήνας. Σημειώθηκε μάλιστα ότι τα οχήματα λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, που πραγματοποίησαν δρομολόγια σήμερα ήταν 1.225 περίπου, αριθμός που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2015.

Επίσης έγινε αναφορά στην επιπλέον ενίσχυση του στόλου με τα 300 λεωφορεία ηλικίας μέχρι 10 ετών με leasing, και τις 609 προσλήψεις που θα ολοκληρωθούν μετά την τελική έγκριση από το ΑΣΕΠ.

Η διοίκηση του Οργανισμού υπογράμμισε ακόμη ότι καθημερινά λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων από τον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και εκτεταμένη απολύμανση (ψεκασμοί) οχημάτων και συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*