Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ηλεκτροδηγοί Μετρό και Τραμ: Η υπηρεσία δεν μας χορηγεί την άδεια ειδικού σκοπού

Share

  Τα σωματεία των ηλεκτροδηγών σε Μετρό και Τραμ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους πως η ΣΤΑΣΥ δεν τους χορηγεί την άδεια ειδικού σκοπού που προβλέπεται για εργαζόμενους που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όριά τους, ενώ προαναγγέλουν ταλαιπωρία για τους επιβάτες σε περίπτωση που το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό:

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟ∆ΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ ( Σ.Η.Τ.Α.)  

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟ∆ΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)  

  Αθήνα 19/02/2021  

  ∆ΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙ∆ΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟ∆ΗΓΩΝ! 

  Εδώ και αρκετό καιρό, γινόµαστε αποδέκτες ενός “bradefer” κυβέρνησης και αντιπολίτευσης µε δυσµενή αποτελέσµατα για εµάς τους εργαζόµενους.  

  Από την µια πλευρά, η κυβέρνηση και το αρµόδιο Υπουργείο, ασκούν πίεση στο ήδη εξουθενωµένο προσωπικό. Πιστεύουν, ότι η απόφαση για fast track διαδικασία προσλήψεων έχει ήδη ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόµα στα µισά της διαδροµής. ∆εν λαµβάνουν υπόψη, ότι αντιµετωπίζαµε σωρεία προβληµάτων ήδη πριν την Πανδηµία, τα οποία διογκώθηκαν ακόµα περισσότερο κατά την διάρκειά της.  

  Φαίνεται, πως παραβλέπουν το γεγονός, ότι είµαστε και εµείς οικογενειάρχες, ότι καλούµαστε να εργαζόµαστε συνεχώς χωρίς ρεπό και ότι είµαστε επιπλέον αναγκασµένοι να αφήνουµε µόνα τους τα παιδιά µας για ώρες, διότι η υπηρεσία αδυνατεί να µας χορηγήσει την άδεια ειδικού σκοπού για την φύλαξή τους.  

   Και από την άλλη πλευρά, η αξιωµατική αντιπολίτευση, µέχρι πρόσφατα κυβέρνηση, µε την  ∆ιοίκηση που είχε τοποθετήσει , αγνοούσε πλήρως τις προειδοποιήσεις και αντιδράσεις των συνδικάτων µας. Συρρίκνωσαν το προσωπικό ειδικοτήτων αιχµής στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν  κοµµατικούς σκοπούς και παράτησαν στο έλεός του το τροχαίο υλικό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσµα, να απαξιώνονται οι Σταθερές Συγκοινωνίες.  

  ΚΑΛΟΥΜΕ 

  την Κυβέρνηση και το αρµόδιο Υπουργείο να αντιληφθεί ότι έχουµε υπερβεί κατά πολύ τα όρια του δυνατού και της αντοχής, βρίσκοντας «χθες» λύσεις ανακούφισης και απόσυµπίεσης, καθώς και την αντιπολίτευση να σταµατήσει να κουνά το δάχτυλο, διότι δεν είναι άµοιρη ευθυνών, µιας και το τίµηµα που πληρώνουµε σήµερα είναι προϊόν και των δικών της επιλογών.  

  Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόµενοι δεν θα φέρουµε καµία ευθύνη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί ο επιβάτης της πρωτεύουσας, λαµβάνοντας αποφάσεις δύσκολες για όλους.  

  Τέλος, απευθυνόµενοι στους επιβάτες, θέλουµε να τονίσουµε ότι διαχρονικά οι Ηλεκτροδηγοίστεκόµαστε στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας τα µέγιστα, προκειµένου να παρέχονται ασφαλείς και ποιοτικές µετακινήσεις. Υπηρετούµε το κοινωνικό έργο µε αίσθηµα ευθύνης και αγωνιζόµαστε καθηµερινά προκειµένου τα όποια προβλήµατα αντιµετωπίζουµε να µην µετακυλίονται.  

  Είµαστε όµως και εµείς άνθρωποι, µέρος της ίδιας κοινωνίας και µε αντοχές που δεν είναι απεριόριστες.  

  ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.  

  ΓΙΑ ΤΑ ∆.Σ.  

   Οι Πρόεδροι                                         Οι Γεν. Γραµµατείς                                 Νικόλαος Γιαννής                               Χρήστος Τσόλης                                              Παναγιώτης Ψυρούκης                      Δηµήτριος Ηλιόπουλος

 
 

Διαβάστε Περισσότερα