ΣΤΑΣΥ: 11 τα κρούσματα του κορωνοϊού – ελεγχόμενη η κατάσταση

«Απολύτως ελεγχόμενη» χαρακτηρίζει η ΣΤΑΣΥ την κατάσταση στο εσωτερικό της εταιρείας όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους, ύστερα από τον εντοπισμό 10 θετικών δειγμάτων την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Τετάρτη και την Πέμπτη διενεργήθηκαν 996 επιπλέον έλεγχοι σε εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων εκ των οποίων μόνο ένας εντοπίστηκε θετικός, ενώ οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα.

Τις προηγούμενες μέρες, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό, Σπύρος Ρεβίθης, κατήγγειλε πως «στο Σύνταγμα στην υπηρεσία εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού στο σταθμό του Συντάγματος, μέχρι χθες ήταν 15 άτομα σε έναν χώρο μόλις 10 τ.μ.».

Δείτε επίσης: 11 εργαζόμενοι στο Μετρό θετικοί στον κορωνοϊό – Συνεχίζονται έλεγχοι και καθαρισμοί

Παρά τις αλλεπάλληλες εισηγήσεις στην κεντρική διοίκηση τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση του Σωματείου ώστε να εκκενωθεί ο χώρος. «Ή υπάρχει ανικανότητα ή δόλος», σχολίασε ο κ. Ρεβίθης. Ενώ πρόσθεσε, ότι μετά από αυτή την κίνηση, τότε τα κεντρικά εξέδωσαν πρόγραμμα των εργαζομένων ώστε να βρίσκονται 3 άτομα στον χώρο. Ο πρόεδρος του Σωματείου παράλληλα, πρότεινε να μην εργάζεται όλο το προσωπικό σε κλειστό χώρο, αλλά να είναι κάποιοι σε εφεδρεία ώστε να μην κινδυνέψουν να αρρωστήσουν όλοι μαζί.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 διενεργήθηκαν συνολικά  996 έλεγχοι Covid -19 σε εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων  στις Σταθερές Συγκοινωνίες και μόνο ένας εξ αυτών βρέθηκε θετικός στον ιό.

Το γεγονός αυτό καθιστά απολύτως ελεγχόμενη την κατάσταση στο εσωτερικό της εταιρείας και επιβεβαιώνει την έγκαιρη και αποτελεσματική λήψη των αναγκαίων μέτρων, σύμφωνα με  τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. 

Τα τεστ στους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ θα συνεχιστούν για όσο διάστημα απαιτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*