Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία στα ταξί

0
Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, έως τις 5 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο εκθεσιακό κέντρο...

Αρχές Μαρτίου «πιάνουν τιμόνι» οι νέοι οδηγοί λεωφορείων, τον Ιούνιο οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό

Share

    Εντός του Μαρτίου αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία οι νεοπροσληφθέντες οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ, σύμφωνα με όσα είπε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Γκόλιας

    Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο κ. Γκόλιας ανέφερε ότι οι οδηγοί λεωφορείων θα «πιάσουν τιμόνι» από τις 5 Μαρτίου μετά από ολιγοήμερη εκπαίδευση, ενώ οι οδηγοί τρόλεϊ, γύρω στις 15, αφού απαιτείται περισσότερος χρόνος για την εκπαίδευσή τους.

    Όσον αφορά τους νεοπροσληφθέντες ηλεκτροδηγούς και τεχνίτες στην ΣΤΑΣΥ, τα τελικά αποτελέσματα των προσλήψεων μετά τον έλεγχο του ΑΣΕΠ αναμένονται αυτή την εβδομάδα, ενώ στόχος είναι να αναλάβουν υπηρεσία από τον Μάιο ως τον Ιούνιο, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους.

    Η ΟΣΥ φαίνεται πως επιθυμεί να μη χαθεί ούτε μία μέρα μέχρι την είσοδο στην εταιρεία των νέων εργαζομένων αφού ήδη έχει υπάρξει καθυστέρηση λόγω του ελέγχου των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ που διήρκησε ενάμιση μήνα αντί των προβλεπόμενων 10 ημερών από αναφέρονταν στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

    Η εταιρεία έχει σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους επιτυχόντες ενημερώνοντάς τους για την άμεση αποστολή των δικαιολογητικών, αφού στόχος είναι η προσλήψεις να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

    Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ εκλήθη να τοποθετηθεί και για το θέμα του συνωστισμού επιβατών, εν μέσω πανδημίας.

    “Προσπαθούμε με νύχια και δόντια να μειώσουμε τον αριθμό λεωφορείων και δρομολογίων, που έχουν συνωστισμό και το καταφέρνουμε. Ξεκινήσαμε με 50-60 λεωφορεία, δηλαδή ένα 6%, να έχει συνωστισμό και φτάσαμε σε κάτω από 2%. Το δεδομένο αυτό το έχουμε μετρημένο και τεκμηριωμένο” είπε ο κ. Γκόλιας.

    Επίσης, υποστήριξε ότι με βάση μελέτες του εξωτερικού, οι ομάδες που αρρώστησαν και μεταφερόντουσαν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), σε σχέση με τις ομάδες που αρρώστησαν και πήγαιναν με ιδιωτικό αυτοκίνητο, δεν διαφέρουν στατιστικά, ως προς το ποσοστό με το οποίο αυτά τα άτομα έχουν αρρωστήσει, σημειώνοντας ότι οι μελέτες αφορούσαν περιοχές όπως το Λονδίνο, “με ανάλογες και χειρότερες συνθήκες από εμάς [..] Δεν λέμε ότι αποδεχόμαστε τον συνωστισμό, αλλά να λέμε ότι τα ΜΜΜ είναι η (κύρια) εστία μόλυνσης, τα αδικούμε”.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα