Το ΑΣΕΠ ανατρέπει το 45% των αποτελεσμάτων προσλήψεων στην ΣΤΑΣΥ και το 37% στην ΟΣΥ

«Ηχηρό χαστούκι στις πρακτικές των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του ΑΣΕΠ να ζητήσει αλλαγή των πινάκων των προσληπτέων οδηγών και τεχνιτών στον διαγωνισμό της ΟΣΥ Α.Ε. κατά 37% και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κατά 45%, όπως προκύπτει σε απαντητική επιστολή του ΑΣΕΠ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, κατά των προσωρινών πινάκων που σύνταξαν οι επιτροπές προσλήψεων σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ασκήθηκαν ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. 818 συνολικά ενστάσεις υποψηφίων (556 για την O.ΣΥ. Α.Ε. και 262 για τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

Το Α.Σ.Ε.Π. με 33 συνολικά αποφάσεις του Β ́ Τμήματός του (19 για την Ο.ΣΥ. Α.Ε. και 14 για τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) διενήργησε τον έλεγχο νομιμότητας των αποσταλέντων πινάκων των 2 προκηρύξεων και εξέτασε τις υποβληθείσες κατ ́αυτών ενστάσεις. Από τον διενεργηθέντα έλεγχο επήλθαν μεταβολές στους προσωρινούς πίνακες προσληπτέων σε ποσοστό περίπου 37% για την Ο.ΣΥ. Α.Ε. και 45% για τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Οι αποφάσεις αυτές του Α.Σ.Ε.Π. απεστάλησαν στις ως άνω εταιρείες προκειμένου οι οικείες επιτροπές επιλογής να προχωρήσουν στην αναμόρφωση των πινάκων κατάταξης, προσληπτέων και απορριπτέων, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις εν λόγω αποφάσεις. Ήδη, οριστικοποιήθηκε ο πίνακας προσληπτέων της Ο.ΣΥ. Α.Ε., ενώ το Α.Σ.Ε.Π. συνεχίζει τον έλεγχο των πινάκων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οριστικοί πίνακες προσληπτέων.

Όσον αφορά τις καταγγελίες περί της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, το ΑΣΕΠ σημειώνει πως η ευθύνη εμπίπτει αποκλειστικά στους φορείς πραγματοποίησης των προσλήψεων (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ), ενώ ως προς το αδιάβλητο ή μη της διαδικασίας επιλογής, υποστηρίζεται ότι το ΑΣΕΠ «με το κύρος και την αξιοπιστία του ως θεσμικού οργάνου για τον έλεγχο της εφαρμογής των νόμων που διέπουν τις προσλήψεις εγγυάται την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών επιλογής με την τήρηση της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας, της ίσης ευκαιρίας των υποψηφίων και της αξιοκρατίας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η απόφαση του ΑΣΕΠ να ζητήσει αλλαγή των πινάκων των προσληπτέων οδηγών και τεχνιτών στον διαγωνισμό της ΟΣΥ Α.Ε. κατά 37% και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κατά 45%, αποτελεί ηχηρό χαστούκι στις πρακτικές των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη.

Αποκαλύπτει πως οι διαγωνισμοί προσλήψεων στα ΜΜΜ, που έχουν στόχο την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας, όχι μόνο καθυστέρησαν δραματικά, αλλά και βρίθουν παρατυπιών.

Όπως, δηλαδή, ανέφεραν οι καταγγελίες, όπως ζητήσαμε να ελεγχθεί με επιστολή μας προς την ανεξάρτητη Αρχή.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι:

  • Οι νοσταλγοί του κράτους της δεξιάς, των κομματικών προσλήψεων, του βολέματος των «δικών μας παιδιών», επιχείρησαν να στήσουν σκευωρία σε δημόσιο διαγωνισμό.
  • Η γενικευμένη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να εκμεταλλεύεται την πανδημία, ώστε αφενός να περνά αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις και αφετέρου να ικανοποιεί κομματικά της ρουσφέτια.

Καλούμε τους κυρίους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη να απολογηθούν άμεσα για τις πρακτικές τους.

Καλούμε τον προοδευτικό και αριστερό κόσμο σε μέτωπο κατά της επαναφοράς των πιο σκοτεινών πρακτικών της ιστορίας.

Η επιστολή του ΑΣΕΠ:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*