Ένας χρόνος χωρίς μεταμεσονύχτια δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ

Ένας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από την τελευταία φορά που το Μετρό και το Τραμ πραγματοποίησαν μεταμεσονύχτια δρομολόγια τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου. Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έλαβε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2020 έφεραν μεταξύ άλλων και την αναστολή του μέτρου της δίωρης παράτασης της λειτουργίας των μέσων αυτών τα Σαββατοκύριακα.

Η παράταση λειτουργίας δεν επανήλθε το καλοκαίρι του 2020 όταν έγινε άρση των μέτρων για χατίρι του τουρισμού και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα επιβαρυμένες υγειονομικές συνθήκες, κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι τα δρομολόγια να επανέλθουν πριν αρθούν όλα τα υπόλοιπα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας καθώς και λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την εκκρεμότητα αν θέλουμε μία μέρα να δούμε την κανονικότητα να επιστρέφει και στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στο παρελθόν, η «προσωρινή» κατάργηση της δίωρης παράτασης λειτουργίας στη γραμμή του ΗΣΑΠ λόγω έργων μετατράπηκε σε μόνιμη  με δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού. Δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο.

Πόσο μάλλον σήμερα που οι συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό. Ως τον ερχόμενο Ιούνιο 75 νέοι ηλεκτροδηγοί αναμένεται να ξεκινήσουν δρομολόγια στο Μετρό. Επομένως, πέρα από την αυτονόητη αύξηση των δρομολογίων και την επιστροφή της δίωρης παράτασης λειτουργίας στο Μετρό και το Τραμ (όταν αυτό επιτραπεί), αναμένουμε να συμβεί το ίδιο και στη γραμμή του ΗΣΑΠ.

Πηγαίνοντας ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πρέπει να ανοίξει και η συζήτηση για την αναδιαμόρφωση των νυχτερινών λεωφορειακών γραμμών. Αυτές τις μέρες εξάλλου, 367 νέοι οδηγοί πιάνουν τιμόνι, ενώ και ο στόλος των λεωφορείων αναμένεται να αυξηθεί.  Ας παραμείνουμε όμως όλοι υγιείς και θα επανέλθουμε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*